Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:welcome:

Fajnie Bruno ze masz blisko ziomala który taki sam dom buduje. Najblizej mnie taki dom buduje Liquee, mam do niego okolo 65-70km i napewno go odwiedze jak juz bede w Polsce na stale mieszkal i pewnie jakiegos browara wychylimy, zreszta wielokrotnie bylem w Glogowie bo moja zona ma tam duzo rodziny (Ciotek, wujków i kuzynów)

A w barbórke tez sie jezdzilo na Karczmy Piwne (Najbardziej mi tych karczm piwnych brakuje));)

Pozdrawiam wszystkich

Melduję kolejny Z71D w woj. łódzkim.

Forum przejrzane już dawno, bo projekt zainteresował mnie i rodzinę tak w okolicach wiosny - początek załatwiania spraw koniec marca - pozwolenie na budowę koniec sierpnia i działamy :) start prac 19.10.2012.

Dziękuję wszystkim za zdjęcia, wypowiedzi, inspiracje, dobre rady i sugestie, na bazie tego powstaje nasza wersja Z71D.

Pozdrawiam

Z71D_pietro.jpg

Z71D_parter.jpg

Edytowane przez Inmark

Meldunek przyjety;)

Bardzo podobnie zrobiles jak u mnie.(Tylko komin masz w innym zdieciu, rezygnujesz z kominka?) Zastanawiam sie tylko czy po odwruceniu kierunku schodów nie powinienes wyprostowac tej scianki na górze w lazience? Ja tak zrobilem, poniewaz ta scianka wychodzi na wprost schodów i moim zdaniem troche bedzie zaklucala swobodne wejscie ze schodów na góre, a moze tylko mi sie tak wydaje:eek:

Wersja D tego projektu to znaczy wersja drewniana (szkieletowa)?

Tak, D oznacza wersję drewnianą :)

Kominek, tak, rezygnujemy z tego - nie jesteśmy zwolennikami robienia w salonie kotłowni :) Jako źródło ciepła zaplanowaliśmy piec Kostrzewa MiniBio i było potrzebne odrobinę większe pomieszczenie na piec niż wg pierwotnego projektu.

Jeśli chodzi o schody, to w oryginalnym projekcie jest załamanie od razu na krawędzi otworu klatki schodowej - u nas są jeszcze drzwi i dopiero załamanie - powinno wystarczyć do wygodnego wchodzenia ze schodów na hol piętra.

Jako ciekawostkę powiem, że wnęka w mikro łazience pasuje jak ulał do wanny Cersanit Ariza i do tego planuje parawan i będzie dwa w jednym - wanna i prysznic.

Pozdrawiam

Edytowane przez Inmark

A no faktycznie, w oryginalnym projekcie jest inaczej. Ale parter bardzo podobnie zaadoptowales jak u mnie, podoba mi sie taka przestrzen na dole, czyli jadalnia z duzym salonem. Tymbardziej ze w razie W zawsze bedzie tam mozna postawic dzialówke i zrobic dodatkowy pokoik (jak by sie rodzina niespodziewanie powiekszyla;))

Magazynek pod schodami tez dobra sprawa zwlaszcza w tak malym domu, trzeba kazda przestrzen wykozystac.:bye: