Maro_PL 05.01.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Szczerze przyznam ze tez jestem mocno zawiedziony:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inmark 05.01.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Dla osłody kilka zdjęć z mojej inwestycji - suplement do relacji z 30.11.2012 Edytowane 5 Stycznia 2013 przez Inmark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inmark 05.01.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 (edytowane) i jeszcze kilka kolejnych Pozdrawiam w Nowym Roku i Wszystkim życzę kolejnego Sylwestra już w pięknym Z71 !! Edytowane 7 Stycznia 2013 przez Inmark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianW. 06.01.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 U nas na dolnym śląsku ciągle pada deszcz ale temperatura cały czas dodatnia i robota na zewnątrz była trudna, ale dwa dni temu wstawiliśmy okna i już mamy SSZ i możemy działać w środku. Trzeba jeszcze załatwić jakiś piecyk. W tym tygodniu jeszcze będzie położona dachówka. W załączeniu zdjęcie domku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianW. 06.01.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 U nas na dolnym śląsku ciągle pada deszcz ale temperatura cały czas dodatnia i robota na zewnątrz była trudna, ale dwa dni temu wstawiliśmy okna i już mamy SSZ i możemy działać w środku. Trzeba jeszcze załatwić jakiś piecyk. W tym tygodniu jeszcze będzie położona dachówka.[ATTACH=CONFIG]158654[/ATTACH] W załączeniu zdjęcie domku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianW. 06.01.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 upsssss coś mi się podwójnie wysłało:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liquee 06.01.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 SebastianW. widzę, że z Lubina. To całkiem niedaleko mnie:) Można powiedzieć, że jesteś w połowie drogi między mną a Maro_PL:) Ale się na dolnymśląsku zagęściło domkami z71;) Pozdrawiam. I jak Maro_PL narazie postój? Temp. w Polsce dodatnie, elewacje masz to w środku jak najbardziej można działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 06.01.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 A no zagescilo sie troche w Dolnoslaskim od Z-71. Moze spotkamy sie kiedys na meczu w Lubinie. Pozdrawiam Miedziaków:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liquee 07.01.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Albo gdziekolwiek, gdzie polewają browar:) Taki zlot budujących Z71:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 11.01.2013 00:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Bruno, Krasiol!!!!!! dawajcie zdiecia!!!!!! Ludzie czekaja:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-Wirus- 11.01.2013 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Witam wszystkich Również z niecierpliwością czekam na zdjęcia gotowego domku Ja buduje wg projektu Z211 który jest bardzo bliźniaczy do Z71. Bardziej mi przypasował. Na czas oczekiwania na zdjęcia Bruna wrzucam link ze zdjęciami i filmikami z mojej budowy http://picasaweb.google.com/czarny.wirus Pozdrawiam serdecznie Wirus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 12.01.2013 01:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 No spoko Wirus,,, dajesz rade,,,podoba mi sie. Oby tak dalej:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 12.01.2013 01:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Za dwa tygodnie lece z synem do Polski na trzy dni( pierwszy raz zobaczy nasz domek na zywo)Mimo zimy musze startowac z instalacja elektryczna bo mnie TAURON pogania:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy_men 14.01.2013 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Witam wszystkich. Dawno nic nie pisałem bo w sumie to nic się na mojej budowie nie działo, a pisać gupot nie będę Ale śledzę forum cały czas. Mam do Was pytanie. Negocjuje właśnie cenę z firmą budowlaną i wydaje mi się że strasznie dużo sobie życzą. Cena ma obejmować: 1.budowa parteru 2.strop teriva 3.kominy systemowe 4.podmurówki i obmurówki więźby 5.wieńce 6.więźba 7.podbitka + odeskowanie 8.dachówka + okna dachowe + obróbki blacharskie + rynny 9.ścianki działowe. Za robociznę wymienionych rzeczy chcą 34000,00 PLN Fundament mam zrobiony, schody odpadają bo chcę drewniane Ekipa jest z polecenia i widziałem ich budowy i wszyscy są z nich zadowoleni jeżeli chodzi o jakość pracy, ale czy nie chcą Waszym zdaniem za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 15.01.2013 01:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 A to cena Netto czy Brutto??? U mnie za SSZ czyli -Fundament -Sciany nosne i szczytowe -Sciany kolanowe -Strop -Wience -Konstrukcja dachu -Pokrycie dachu -Podbitka dachowa -Komin i kominy wentylacyjne -Sciany dzialowe -Wstawienie okien (takze dachowe) i drzwi wejsciowych+brama garazowa Firma wziela 38 000 Netto +8% Vatu czyli 41 000 Brutto za robocizne Oczywiscie u mnie to byla cena za dom z garazem A propos Czy ktos wie jaka jest stala oplata za prad. To znaczy za licznik, bo maja mi podlaczyc juz prad do domu, ale nie bede jeszcze z tego pradu prawie wogule kozystal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy_men 15.01.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Ta cena to cena brutto. A garażu to ja nie buduję więc tym bardziej wydaje mi się że za dużo chcą. Wychodzi 6000 zł różnicy za garaż i fundamenty. Muszę jeszcze popytać...Co do prądu to na rachunku zawsze są wyszczególnione opłaty przesyłowe, za licznik itp więc chyba tyle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 15.01.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 No wlasnie to wiem, ale ile to mniej wiecej wychodzi???? Oplaty stale bez zuzycia energi???? Pytam bo nie bardzo jestem zorietowany w Polskich realiach, i bede musial przesylac te oplaty przelewem internetowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy_men 15.01.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Kurcze jak na złość wszystkie rachunki zapłacone więc nie mam pod ręką żadnego. Wieczorem sprawdzę jakiś stary rachunek jak żona go poszuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-Wirus- 15.01.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Powiem Ci cichy_men, że jeżeli znasz tą ekipę i wiesz, że Ci nie odwalą fuszery to ja bym się długo nie zastanawiał. Cena nie jest masakryczna. Być może uda Ci się znaleźć ekipę tańszą o parę tyś ale ryzykujesz spier... roboty przez nieznaną firmę. Bardzo ciężko znaleźć dobrych fachowców i nie dziwię się, że się cenią. Jeżeli Twoja ekipa faktycznie robi robotę dobrze i nie trzeba po nich nic poprawiać to nie uważam tej ceny za wygórowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 15.01.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Zgadzam sie z Wirusem, (cena podobna do mojej , i male sprostowanie-wylali mi jeszcze betonowe schody w tej cenie)Tak juz jest ten swiat urzadzony ze DOBRY TOWAR MUSI KOSZTOWACAle w tym przypadku najwazniejsze jest to ze ekipa cieszy sie dobra opinia w okolicy:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts