Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas na dolnym śląsku ciągle pada deszcz ale temperatura cały czas dodatnia i robota na zewnątrz była trudna, ale dwa dni temu wstawiliśmy okna i już mamy SSZ i możemy działać w środku. Trzeba jeszcze załatwić jakiś piecyk. W tym tygodniu jeszcze będzie położona dachówka.DSC03174.JPG W załączeniu zdjęcie domku.Pozdrawiam

DSC03173.JPGU nas na dolnym śląsku ciągle pada deszcz ale temperatura cały czas dodatnia i robota na zewnątrz była trudna, ale dwa dni temu wstawiliśmy okna i już mamy SSZ i możemy działać w środku. Trzeba jeszcze załatwić jakiś piecyk. W tym tygodniu jeszcze będzie położona dachówka.[ATTACH=CONFIG]158654[/ATTACH] W załączeniu zdjęcie domku.Pozdrawiam

SebastianW. widzę, że z Lubina. To całkiem niedaleko mnie:) Można powiedzieć, że jesteś w połowie drogi między mną a Maro_PL:) Ale się na dolnymśląsku zagęściło domkami z71;) Pozdrawiam. I jak Maro_PL narazie postój? Temp. w Polsce dodatnie, elewacje masz to w środku jak najbardziej można działać:)

Witam wszystkich :bye:

Również z niecierpliwością czekam na zdjęcia gotowego domku :rolleyes:

Ja buduje wg projektu Z211 który jest bardzo bliźniaczy do Z71. Bardziej mi przypasował.

Na czas oczekiwania na zdjęcia Bruna wrzucam link ze zdjęciami i filmikami z mojej budowy :rolleyes:

http://picasaweb.google.com/czarny.wirus

Pozdrawiam serdecznie

Wirus

Witam wszystkich. Dawno nic nie pisałem bo w sumie to nic się na mojej budowie nie działo, a pisać gupot nie będę;) Ale śledzę forum cały czas.

Mam do Was pytanie. Negocjuje właśnie cenę z firmą budowlaną i wydaje mi się że strasznie dużo sobie życzą.

Cena ma obejmować:

1.budowa parteru

2.strop teriva

3.kominy systemowe

4.podmurówki i obmurówki więźby

5.wieńce

6.więźba

7.podbitka + odeskowanie

8.dachówka + okna dachowe + obróbki blacharskie + rynny

9.ścianki działowe.

Za robociznę wymienionych rzeczy chcą 34000,00 PLN

Fundament mam zrobiony, schody odpadają bo chcę drewniane

Ekipa jest z polecenia i widziałem ich budowy i wszyscy są z nich zadowoleni jeżeli chodzi o jakość pracy, ale czy nie chcą Waszym zdaniem za dużo?

:welcome:

A to cena Netto czy Brutto???

U mnie za SSZ czyli

-Fundament

-Sciany nosne i szczytowe

-Sciany kolanowe

-Strop

-Wience

-Konstrukcja dachu

-Pokrycie dachu

-Podbitka dachowa

-Komin i kominy wentylacyjne

-Sciany dzialowe

-Wstawienie okien (takze dachowe) i drzwi wejsciowych+brama garazowa

Firma wziela 38 000 Netto +8% Vatu czyli 41 000 Brutto za robocizne

Oczywiscie u mnie to byla cena za dom z garazem

A propos

Czy ktos wie jaka jest stala oplata za prad. To znaczy za licznik, bo maja mi podlaczyc juz prad do domu, ale nie bede jeszcze z tego pradu prawie wogule kozystal.

292.jpg

Powiem Ci cichy_men, że jeżeli znasz tą ekipę i wiesz, że Ci nie odwalą fuszery to ja bym się długo nie zastanawiał. Cena nie jest masakryczna. Być może uda Ci się znaleźć ekipę tańszą o parę tyś ale ryzykujesz spier... roboty przez nieznaną firmę. Bardzo ciężko znaleźć dobrych fachowców i nie dziwię się, że się cenią. Jeżeli Twoja ekipa faktycznie robi robotę dobrze i nie trzeba po nich nic poprawiać to nie uważam tej ceny za wygórowaną.