Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Was!! Co do słupa,to nasz zniknął,bo w jego miejscu stoi ściana nośna-przesunięta ze względu na poszerzona klatkę schodową(prowadzącą do piwnicy).Jeżeli chodzi o ściany działowe na piętrze-hmm-nasz kierownik budowy-stary,doświadczony fachowiec,przystał na taki materiał jak mamy-lekkie pustaki"11"...!! Z kolei,gdy na poczatku pytalismy o zlikwidowanie wneki tarasowej w salonie nie chciał sie na to zgodzic,wiec naprawde nie wiem jak to jest z tymi zmianami i kierownikami budowy...!! ;)) Ja też pytałam czy to bezpieczne - stawianie murowanych ścianek działowych na piętrze,wszyscy zapewniali mnie,ze tak-w suficie sa odpowiednie zbrojenia-mam nadzieję,że to wystarczy!! Pozdrawiam!!

Dzięki za informacje.Ja natomiast zlikwidowałem tą wnękę tarasową,ale musiałem robić aneks do projektu.Teraz mam poważniejszy problem - instalacja TV.Nie ma kablówki,a nie jest możliwe oglądanie dwóch innych kanałów na dwóch niezależnych telewizorach (np.polsat cyfrowy lub livebox).Jeśli ktoś ma jakiś pomysł jak to zrobić,to proszę o radę.Z tego co widzę,to Pietja ma kosmiczną instalację,może on coś wie.

Witam Mimorak! Z jednej anteny możesz oglądać tylko Cyfre +. Z liveboxa nie rozdzielisz sygnału.Niestety przerobiłem to na własnej skórze i obecnie mam telewizje przez internet oraz czasze i dekoder z tv na karte w drugim pokoju. Z tą Cyfrą też jest jakiś myk, bo jak pójdzie sygnał na drugi tv to odbiera sie nie wszystkie programy, ale to musiałbyś sprawdzić u przedstawiciela Cyfry. Pozdrawiam.

• 2 weeks później...
Witam Wszystkich!! Co tak zamilkliście?? Jak tam Wasze "maleństwa"?? ;) My juz po tynkach,teraz sufity na górze(dorzucę fotkę,bo mamy trochę inne rozwiązanie niż większość) i czekamy na pana od C.O.,który skończy podłogówkę na parterze,potem wylewki i "wykończeniówka" ;). Schody sie opóźniają,znajomy zacznie je tworzyć dopiero w przyszłym tygodniu,ale one nas w niczym nie blokują. Chwalcie się Waszymi cudami!! Czekamy z niecierpliwością,może podpatrzymy jakieś fajne rozwiązanie. Pozdrowionka!! ;)

Witam,

Jestem nowy na forum i zamierzam budować domek wg projektu Z71. Czy jest ktoś, kto w niedalekiej odległości od Oświęcimia (okolice Krakowa, Katowic, Bielska-B) buduje ten domek i byłby skłonny umożliwić zobaczenie go "na żywo",aby przekonać się, że nie należy bać się jego "filigranowości". Z góry dziękuję za życzliwość.

Pozdrawiam, Przemek

Hej Przemek, można obejrzeć domek w Wieliczce, budowany na "gotowo" z elementów . Jeśli chcesz wiecej info to masz kontakt: Krzysztof Szmid

tel: 0048 727 66 25 65

e-mail: [email protected]

www: http://www.multicomfort.pl

Pozdrawiam.

Dzięki Borys za informację. Przy okazji przejazdu przez Kraków, z pewnością skorzystam z Twojego namiaru. Natomiast chętnie zobaczyłbym domek "w budowie", budowany w technologii murowanej. Jak dobrze kojarzę, to założycielka tematu, koleżanka Betina jest ze Śląska - może byłaby możliwość "rzucenia" okiem na domek... plus oczywiście wiele ochów i achów, jako wyraz pozytywnej zazdrości:-)

Jeszcze raz serdecznie chciałem koledze Mimorakowi podziękować za możliwość zobaczenia waszego domu. Baliśmy się trochę, że będzie za mały ale jest w sam raz :) Co do ekipy to damy ostatnia szansę naszej. Jak dalej będzie tak sobie, to im podziękujemy. Nie możemy się doczekać, żeby u nas już były ściany :) Mam jeszcze pytanie, czy wymiary budynku zwiększaliście, czy zostawiliście takie jak w projekcie?

Pozdrawiam,

Artur

Witam!! Widzę,że forum praktycznie zamarło...!!:( Czy naprawde wszyscy aż tak intensywnie pracuja?? Nasze fotki możena oglądać na stronce fotosika,ale co z resztą?? Też jestem baaardzo ciekawa jak inne domki wygladają!! No nic,czekamy dalej,może w końcu ktoś znajdzie chwilę,żeby cos wrzucić. Pozdrawiam!!