Mimorak 20.06.2010 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Betina,objaśnij mi tylko dwie rzeczy - co zrobiłaś z tym słupem w pokoju na dole i jak załatwiłaś murowane ścianki działowe na poddaszu,bo mój kierownik budowy stwierdził,że skoro w projekcie są z płyt g-k to tak musi zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betina29 21.06.2010 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Witam Was!! Co do słupa,to nasz zniknął,bo w jego miejscu stoi ściana nośna-przesunięta ze względu na poszerzona klatkę schodową(prowadzącą do piwnicy).Jeżeli chodzi o ściany działowe na piętrze-hmm-nasz kierownik budowy-stary,doświadczony fachowiec,przystał na taki materiał jak mamy-lekkie pustaki"11"...!! Z kolei,gdy na poczatku pytalismy o zlikwidowanie wneki tarasowej w salonie nie chciał sie na to zgodzic,wiec naprawde nie wiem jak to jest z tymi zmianami i kierownikami budowy...!! ) Ja też pytałam czy to bezpieczne - stawianie murowanych ścianek działowych na piętrze,wszyscy zapewniali mnie,ze tak-w suficie sa odpowiednie zbrojenia-mam nadzieję,że to wystarczy!! Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 22.06.2010 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Dzięki za informacje.Ja natomiast zlikwidowałem tą wnękę tarasową,ale musiałem robić aneks do projektu.Teraz mam poważniejszy problem - instalacja TV.Nie ma kablówki,a nie jest możliwe oglądanie dwóch innych kanałów na dwóch niezależnych telewizorach (np.polsat cyfrowy lub livebox).Jeśli ktoś ma jakiś pomysł jak to zrobić,to proszę o radę.Z tego co widzę,to Pietja ma kosmiczną instalację,może on coś wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Borys69 22.06.2010 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Witam Mimorak! Z jednej anteny możesz oglądać tylko Cyfre +. Z liveboxa nie rozdzielisz sygnału.Niestety przerobiłem to na własnej skórze i obecnie mam telewizje przez internet oraz czasze i dekoder z tv na karte w drugim pokoju. Z tą Cyfrą też jest jakiś myk, bo jak pójdzie sygnał na drugi tv to odbiera sie nie wszystkie programy, ale to musiałbyś sprawdzić u przedstawiciela Cyfry. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betina29 03.07.2010 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Witam Wszystkich!! Co tak zamilkliście?? Jak tam Wasze "maleństwa"?? My juz po tynkach,teraz sufity na górze(dorzucę fotkę,bo mamy trochę inne rozwiązanie niż większość) i czekamy na pana od C.O.,który skończy podłogówkę na parterze,potem wylewki i "wykończeniówka" . Schody sie opóźniają,znajomy zacznie je tworzyć dopiero w przyszłym tygodniu,ale one nas w niczym nie blokują. Chwalcie się Waszymi cudami!! Czekamy z niecierpliwością,może podpatrzymy jakieś fajne rozwiązanie. Pozdrowionka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betina29 03.07.2010 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Oto nasz sufit na poddaszu: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b0346611f6a7afbd.html...będzie jeszcze pomalowany białą lakiero-bejcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek- 05.07.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Witam,Jestem nowy na forum i zamierzam budować domek wg projektu Z71. Czy jest ktoś, kto w niedalekiej odległości od Oświęcimia (okolice Krakowa, Katowic, Bielska-B) buduje ten domek i byłby skłonny umożliwić zobaczenie go "na żywo",aby przekonać się, że nie należy bać się jego "filigranowości". Z góry dziękuję za życzliwość.Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Borys69 06.07.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Hej Przemek, można obejrzeć domek w Wieliczce, budowany na "gotowo" z elementów . Jeśli chcesz wiecej info to masz kontakt: Krzysztof Szmidtel: 0048 727 66 25 65e-mail: [email protected]www: http://www.multicomfort.plPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek- 06.07.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Hej Przemek, można obejrzeć domek w Wieliczce, budowany na "gotowo" z elementów . Jeśli chcesz wiecej info to masz kontakt: Krzysztof Szmid tel: 0048 727 66 25 65 e-mail: [email protected] www: http://www.multicomfort.pl Pozdrawiam. Dzięki Borys za informację. Przy okazji przejazdu przez Kraków, z pewnością skorzystam z Twojego namiaru. Natomiast chętnie zobaczyłbym domek "w budowie", budowany w technologii murowanej. Jak dobrze kojarzę, to założycielka tematu, koleżanka Betina jest ze Śląska - może byłaby możliwość "rzucenia" okiem na domek... plus oczywiście wiele ochów i achów, jako wyraz pozytywnej zazdrości:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betina29 07.07.2010 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 14.07.2010 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Zapraszam do Leżajska.Już prawie gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaeltg 15.07.2010 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Prosimy o zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti78 19.07.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Witam,czy ktoś z forumowiczów buduje dom z71 bez garażu w świętokrzyskim lub okolicach? Jeśli nie, to mam pytanie do kolegi Mimoraka, czy i ewentualnie kiedy byłaby mozliwośc obejżenia jego domku?Pozdrawiam,Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 20.07.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Arti78,możesz oglądać do woli kiedy tylko chcesz.Jestem cały czas na miejscu.Jak masz chęć,daj znać na forum albo dzwoń 172418293 (nr stacjonarny,bo tu nawet zasięgu nie ma). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabrysia1987 24.07.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Wita bardzo proszę bo kolejne fotki z budowy bo bardzo chciałabym zobaczyć jak to wszystko wygląda. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti78 27.07.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Jeszcze raz serdecznie chciałem koledze Mimorakowi podziękować za możliwość zobaczenia waszego domu. Baliśmy się trochę, że będzie za mały ale jest w sam raz Co do ekipy to damy ostatnia szansę naszej. Jak dalej będzie tak sobie, to im podziękujemy. Nie możemy się doczekać, żeby u nas już były ściany Mam jeszcze pytanie, czy wymiary budynku zwiększaliście, czy zostawiliście takie jak w projekcie? Pozdrawiam, Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabrysia1987 27.07.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Prosimy dodajcie znów jakieś fotki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betina29 29.07.2010 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Witam!! Widzę,że forum praktycznie zamarło...!! Czy naprawde wszyscy aż tak intensywnie pracuja?? Nasze fotki możena oglądać na stronce fotosika,ale co z resztą?? Też jestem baaardzo ciekawa jak inne domki wygladają!! No nic,czekamy dalej,może w końcu ktoś znajdzie chwilę,żeby cos wrzucić. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 30.07.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Forum zamarło,bo wszyscy w pracy. Arti78 - co do wymiarów - faktycznie,dom jest przedłużony o 40 cm.Ale nikt o tym nie wie i niech tak zostanie.Ekipa własnie kończy piętro - wszystko w płytach g/k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabrysia1987 05.08.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Witam czy mogłbyś przesłać mi fotki góry w tych płytach k/g, poniewaz zamierzamy również z meżem górę wykończyc płytami.pozdrawiam serdecznie oto mój e-mail : [email protected] Pozdrawiam i dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts