Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam drogich Z-towców:)

Widzę, że ujawniają się nowe osoby budujące ten dom. Dołączam się więc i ja. Będę budowała już wiosną, koło Rzeszowa na podkarpaciu. Z tym, że mój dom będzie w technologii szkieletowej, z drewnianą elewacją:) To moje marzenie!! Śledzę Wasze wpisy już 2 lata i sama też będę się udzielać, ale na etapie budowy. Teraz podziwiam Wasze Zetki. Powodzenia!!

Do Ags: dobrze jest mieś takiego zdolnego męża:lol2:

witam wszystkich

Jestem pod wrażeniem waszych Z-tek . Ja również buduję ten domek ale niestety sama .(przydał by się jakiś osobisty fachowiec), dlatego też bardzo

chętnie czytam wszystkie posty.Ostatnio zainteresowana jestem kupnem drzwi zewnętrznych i wewnętrznych -ofert dużo ,ceny kosmiczne nie wiem gdzie

szukać .Jeszcze pytanie czy ktoś ma w projekcie ogrzewanie kominkowe z płaszczem wodnym oraz ogrzewanie olejowe?ile kosztuje ..robocizna oraz materiały . Pozdrawiam

do wandako: Widzę, ze masz taką samą sytuację jak ja-brak osobistego fachowca. W związku z tym same musimy sobie zostać fachowcami. Wszyscy jesteśmy tu po to, by wymieniać się wiedzą i informacjami. Na temat drzwi się na razie nie wypowiem, ale kominka z płaszczem owszem. Na stronie Z500 przy naszym projekcie jest forum i tam ktoś założył dziennik budowy. Ma dom szkieletowy i kominek z płaszczem. Są zdjęcia. Może tam znajdziesz coś ciekawego:) pozdrawiam

Do K+L . W ten sposób zaoszczędzimy na budowie parę ładnych tysiaków. A do wandako na temat drzwi zewnętrznych to mąż mi podpowiada, żeby ci poradzić drzwi zewnętrzne drewniane ( mogą być okleinowane ) . Nie wiem czy w pobliżu masz sklep Leroy Merlin. Tam mają dosyć ładne drzwi i aby były na zawiasach typowych czyli skrzydło drzwi wkłada się od góry. I mają tam także duży wybór drzwi wewnętrznych i ceny są w miarę rozsądne.:yes:

:welcome:

Ja wlasnie kupilem drzwi w Leroy Merlin, i mysle ze w bardzo rozsadnej cenie. Nie widze sensu inwestowania w drzwi pancerne bo zlodziej nie bedzie sie z takimi drzwiami meczyl, tylko wejdzie przez okno. W drogie drzwi antywlamaniowe mozna zainwestowac jak sie mieszka w bloku.

A propo Ags czy twoje drzwi to czasem nie drzwi BORA z Leroy Merlin? bo wydaja mi sie identyczne jak moje

2013-01-28 12.40.04.jpg

Do Mar Jac.Świetnie to wygląda. Już to widzę jak my też na takim etapie budowy będziemy eh:) łezka się aż zakręciła.Również będziemy rezygnować z pokoiku na dole na rzecz salonu z tym,że budujemy prawie podobny projekt z211.Pozdrawiam Edytowane przez Zaciszny domek

A tak poza tym to witam wszystkich budujących i zaczynających zetke. Przeprasza,że podpinam się pod z71,ale nie ma wiele na temat naszej z211 i proszę o wyrozumiałość. Tak czy inaczej projekty są prawie takie same w ułożeniu pomieszczeń i powierzchni i bazuje na waszej ciężko zdobytej wiedzy z budowaniem.Myślę,że przyjmiecie mnie do grona forumowiczów.

Pozdrawiam:bye:

Nie jestem na 100% pewna czy to te same drzwi bo nie mogę znaleźć faktury ale chyba te same ale inny odcień.Też z Leroy Merlin.

Maro bardzo ładnie wygląda ten twój domek . Fajnie pasuje elewacja jasna do dachówki.

Witam my także budujemy z71 metodą gospodarczą i jak moje poprzedniczki, mogę się pochwalić, że większość rzeczy robi mąż sam. Robi to dużo wolniej, ale w ten sposób możemy zaoszczędzić kasę na materiały. Na dzień dzisiejszy domek jest w stanie surowym zamkniętym.

Zdjęcie0204.jpg Zdjęcie0338.jpgZdjęcie0336.jpg

Do Zaciszny Domek Zapraszamy! Jesteśmy z Bielska, jeśli będziecie w pobliżu to możemy umówić się:)

Teraz przesyłam zdjęcie schowka, resztę pomieszczeń niebawem 20130117_074546.jpg20130117_074524.jpg

Do Maro Jesteśmy tego samego zdania co ty jeśli chodzi o drzwi!!!!:yes: