Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak dla mnie jedno okno wystarczy. fakt , łazienka na górze jest z lekka mała więc i okien tam nie trzeba niewiadomo ile- osobiście polecam dla każdego kto robi na przeciwko łazienki pokój wstawić tam jeszcze połaciowe- oczywiście jeśli nie musi oszczędzać i okno więcej nie szarpie jego kieszeni ;)

Cześć wszystkim,

chwilkę się nie odzywalam. Mój dom jest w adaptacji. Projektantka powiedziała, że nie zmieści się piec w tej kotłowni. Wiem, że u Was się zmieściło, czy Wasi Projektanci mieli z tym kłopot? Mógłby mi ktoś podesłać rys?

Już nie trzeba:) Pani Projektant powiedziała, że zaradzi coś na to.

Edytowane przez ewaikontra

Witam wszystkich po zimie.

U mnie sezon prac budowlanych dopiero się teraz zaczyna. W zeszłym roku zrobiłem fundament przy pomocy rodziny, teraz firma zajmie się resztą. Zacząłem od utwardzenia wjazdu, bo jak cięższy sprzęt wjeżdżał to kiepsko to wyglądało. Na razie 20 ton klińca wysypane i zagęszczone a lada dzień chłopcy z firmy mają jeszcze zagęścić wnętrze fundamentu i wylać chudy beton. Na poniższych zdjęciach widać efekt zeszłorocznych prac.

A ja teraz dzwonie i szukam gdzie kupić bloczki. No i jak na razie to allegro wygrywa. 5,7zł /szt SOLBET 24cmx59 plus transport oczywiście (około 600zł). A w Bielsku w Bruk-Becie chcą 11,69 zł/szt tego samego bloczka...

Działka trochę mała

P4220004.jpg

I sąsiedzi blisko płota

P7280056.jpg

P8100012.jpg

Na tym etapie zakończyliśmy zeszły rok

SAM_0175.jpg

cichy men - ładnie, dobrze, ze ruszasz z pracami:)

u mnie słuchajcie nieźle właśnie zadzwonił do mnie gosc z okolicy - za wyrównanie dzialki 1000 m2 (to było pole wiec jest troche grudek) + randapowanie powiedzial, że policzy sobie 2500:)))))) ma wykonac 7 czynności - talerzowanie, bronowanie itp, spytałam, czy bez którejś czynności bedzie taniej, powiedział, że wtedy nie podejmie się.

Oczywiście spuściłam go na drzewo, ale przeraża mnie to, chyba miejscowi szukają jeleni, węszą kasę. straszne!!!!

:welcome:

ewaikontra, jak juz wyzej napisalem, to zwykly oszust. Ale po co wogule chcesz wyrownywac te dzialke. Ja tez budowalem na polu, a dokladniej to juz na zasianej pszenicy. Wazne zeby fundament i dom trzymal poziom. Po zakonczonej budowie zajmij sie terenem wokol domu, kiedy juz bedziesz wiedziala gdzie bedzie droga, gdzie sciezka a gdzie trawnik i ogrodzenie. :yes: