Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja też planuję schody podobne do Mimoraka, z tym że chciałbym zrobić tak żeby je do połowy zabudować, tzn żeby nie były ażurowe żeby można pod nimi coś schować. No ale zobaczymy jak to wyjdzie.

Co do rynny, to nieźle wykombinowane:) Ja chcę zrobić tak żeby dać rynnę (rurę) wzdłuż tego uskoku, żeby z tej górnej części przelewała się woda do tej dolnej i dalej zeszła jedną rurą na rogu. Ale czy tak się to uda zrobić to też zobaczymy..

Ja też planuję schody podobne do Mimoraka, z tym że chciałbym zrobić tak żeby je do połowy zabudować, tzn żeby nie były ażurowe żeby można pod nimi coś schować. No ale zobaczymy jak to wyjdzie.

Co do rynny, to nieźle wykombinowane:) Ja chcę zrobić tak żeby dać rynnę (rurę) wzdłuż tego uskoku, żeby z tej górnej części przelewała się woda do tej dolnej i dalej zeszła jedną rurą na rogu. Ale czy tak się to uda zrobić to też zobaczymy..

Siemanko,co do rynny,to lepiej porzuć myślenie o tym uskoku.Nie znajdziesz na rynku odpowiedniej kształtki,a to nie jest kąt prosty.Możesz sobie sprowadzić na zamówienie,ale podobno taka kształtka kosztuje więcej niż cały system spustowy.

Jeśli mogę się wtrącić do dyskusji o schodach, to ja zrobię je tak, aby pod nimi zrobić schowek. Za 3 tygodnie wchodzi moja ekipa i mój Z71 będzie szkieletowy. Schody będą drewniane, ze spocznikiem, zabudowane a nie ażurowe jak u Mimoraka i Bruna. I właśnie pod tym spocznikiem planuję zrobić dodatkowy schowek na różne duperele:lol2:

Siemanko,co do rynny,to lepiej porzuć myślenie o tym uskoku.Nie znajdziesz na rynku odpowiedniej kształtki,a to nie jest kąt prosty.Możesz sobie sprowadzić na zamówienie,ale podobno taka kształtka kosztuje więcej niż cały system spustowy.

Niby nie jest kąt prosty ale jak widać na zdjęciach, niektórzy mają jednak kąt prosty i ja też tak będę robił. Poza tym wydaje mi się że łatwiej też potem dachówkę ułożyć jak ten uskok jest pod kątem prostym.

Niby nie jest kąt prosty ale jak widać na zdjęciach, niektórzy mają jednak kąt prosty i ja też tak będę robił. Poza tym wydaje mi się że łatwiej też potem dachówkę ułożyć jak ten uskok jest pod kątem prostym.

My też układaliśmy okap pod kątem prostym - łatwiej i taniej do wykończenia :)

witam! proszę jak pięknie prezentują się już Wasze domki :) my też zmierzamy z pracami do przodu, a oto efekty...[ATTACH=CONFIG]188922[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]188920[/ATTACH]

teraz do roboty pozostają prace wewnątrz domku :)

pozdrawiamy

Gejsza a powiedz czy poszerzaliście dom?, bo na Waszych zdjęciach domek wydaje się sporo większy. Pozdrawiam

Anka_inowrocław powiem Ci, że my wprowadziliśmy kilka zmian w naszym z71, a jedną z nich była rezygnacja z wnęki tarasowej na rzecz poszerzenia salonu. Nasz domek ma wymiary 8,5m z tej strony którą widać na powyższych zdjęciach a z drugiej 9,5m. Siostra mojego męża siedzi w budowlance i podpowiedziała nam kilka rzeczy. Zamiast wnęki zrobimy po prostu taras trochu większy.

Pozdrawiamy

witajcie!

Ponieważ wreszcie wystartowaliśmy z budową to chciałabym dowiedzieć się jakie macie wysokości ścianek kolankowych ?

Witam! My podnosiliśmy o jedną cegłę, natomiast wiem, że jest wielu, którzy o dwie. Ja nie chciałam za bardzo zmieniać bryły budynku i dachu, dlatego zdecydowaliśmy się na delikatną zmianę - wydaje mi się wystarczającą (przynajmniej na nasze potrzeby :) )