BrunoBanani 07.05.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Na 86 stronie masz schody drewniane(zdjęcia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 07.05.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Nie pamietam juz na ktorej stronie Mimorak wkleil zdiecie schodow, dlatego ja wklejam zdiecie schodow Mimoraka (sorry Mimorak za naruszenie twoich praw autorskich do zdiecia:() Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elka11111 07.05.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 dzięki forum przejrzałam od dechy do dechy i te widziałam miałam nadzieję, że ujawnią się ci, którzy jeszcze się nie chwalili. Nie mam pokoju na dole i zastanawiam się, jak w tej sytuacji prezentują się schody Tymczasem u nas się zazieleniło - posadziłam thuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elka11111 07.05.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 i dla zainteresowanych nasze rynnowe rozwiązanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy_men 08.05.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Ja też planuję schody podobne do Mimoraka, z tym że chciałbym zrobić tak żeby je do połowy zabudować, tzn żeby nie były ażurowe żeby można pod nimi coś schować. No ale zobaczymy jak to wyjdzie. Co do rynny, to nieźle wykombinowane:) Ja chcę zrobić tak żeby dać rynnę (rurę) wzdłuż tego uskoku, żeby z tej górnej części przelewała się woda do tej dolnej i dalej zeszła jedną rurą na rogu. Ale czy tak się to uda zrobić to też zobaczymy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KL1719510221 08.05.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Milo sie patrzy jak zetki pięknie rosną,u nas dooopa bo inwestor i wykonawca w jednym zrobił sobie "ała" w paluszek na własnej budowie więc mamy przymusową przerwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 09.05.2013 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Nie ma sprawy,Maro.Fakturę już ci wysłałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 09.05.2013 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Ja też planuję schody podobne do Mimoraka, z tym że chciałbym zrobić tak żeby je do połowy zabudować, tzn żeby nie były ażurowe żeby można pod nimi coś schować. No ale zobaczymy jak to wyjdzie. Co do rynny, to nieźle wykombinowane:) Ja chcę zrobić tak żeby dać rynnę (rurę) wzdłuż tego uskoku, żeby z tej górnej części przelewała się woda do tej dolnej i dalej zeszła jedną rurą na rogu. Ale czy tak się to uda zrobić to też zobaczymy.. Siemanko,co do rynny,to lepiej porzuć myślenie o tym uskoku.Nie znajdziesz na rynku odpowiedniej kształtki,a to nie jest kąt prosty.Możesz sobie sprowadzić na zamówienie,ale podobno taka kształtka kosztuje więcej niż cały system spustowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jablonka35 09.05.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Jeśli mogę się wtrącić do dyskusji o schodach, to ja zrobię je tak, aby pod nimi zrobić schowek. Za 3 tygodnie wchodzi moja ekipa i mój Z71 będzie szkieletowy. Schody będą drewniane, ze spocznikiem, zabudowane a nie ażurowe jak u Mimoraka i Bruna. I właśnie pod tym spocznikiem planuję zrobić dodatkowy schowek na różne duperele:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy_men 09.05.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Siemanko,co do rynny,to lepiej porzuć myślenie o tym uskoku.Nie znajdziesz na rynku odpowiedniej kształtki,a to nie jest kąt prosty.Możesz sobie sprowadzić na zamówienie,ale podobno taka kształtka kosztuje więcej niż cały system spustowy. Niby nie jest kąt prosty ale jak widać na zdjęciach, niektórzy mają jednak kąt prosty i ja też tak będę robił. Poza tym wydaje mi się że łatwiej też potem dachówkę ułożyć jak ten uskok jest pod kątem prostym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 09.05.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 No i git.Ja też tak zrobiłem,ale byłem duuuuuuuuuuużo mądrzejszy i pokryłem blachodachówką.Taaa..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka_inowroclaw 11.05.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Witajcie Ktoś pytał o schody, więc wrzucam inspirację. Zdjęcia znalazłam gdzieś w necie i możliwe że zastosujemy ten pomysł w naszym z71:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elka11111 11.05.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Witajcie Ktoś pytał o schody, więc wrzucam inspirację. Zdjęcia znalazłam gdzieś w necie i możliwe że zastosujemy ten pomysł w naszym z71:)[ATTACH=CONFIG]188482[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]188483[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]188484[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]188485[/ATTACH] Dziękuwa za inspiracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elka11111 11.05.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Niby nie jest kąt prosty ale jak widać na zdjęciach, niektórzy mają jednak kąt prosty i ja też tak będę robił. Poza tym wydaje mi się że łatwiej też potem dachówkę ułożyć jak ten uskok jest pod kątem prostym. My też układaliśmy okap pod kątem prostym - łatwiej i taniej do wykończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gejsza27 12.05.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 witam! proszę jak pięknie prezentują się już Wasze domki my też zmierzamy z pracami do przodu, a oto efekty... teraz do roboty pozostają prace wewnątrz domku pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka_inowroclaw 13.05.2013 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 witam! proszę jak pięknie prezentują się już Wasze domki my też zmierzamy z pracami do przodu, a oto efekty...[ATTACH=CONFIG]188922[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]188920[/ATTACH] teraz do roboty pozostają prace wewnątrz domku pozdrawiamy Gejsza a powiedz czy poszerzaliście dom?, bo na Waszych zdjęciach domek wydaje się sporo większy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gejsza27 13.05.2013 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Anka_inowrocław powiem Ci, że my wprowadziliśmy kilka zmian w naszym z71, a jedną z nich była rezygnacja z wnęki tarasowej na rzecz poszerzenia salonu. Nasz domek ma wymiary 8,5m z tej strony którą widać na powyższych zdjęciach a z drugiej 9,5m. Siostra mojego męża siedzi w budowlance i podpowiedziała nam kilka rzeczy. Zamiast wnęki zrobimy po prostu taras trochu większy.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka_inowroclaw 15.05.2013 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 witajcie!Ponieważ wreszcie wystartowaliśmy z budową to chciałabym dowiedzieć się jakie macie wysokości ścianek kolankowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elka11111 16.05.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 witajcie! Ponieważ wreszcie wystartowaliśmy z budową to chciałabym dowiedzieć się jakie macie wysokości ścianek kolankowych ? Witam! My podnosiliśmy o jedną cegłę, natomiast wiem, że jest wielu, którzy o dwie. Ja nie chciałam za bardzo zmieniać bryły budynku i dachu, dlatego zdecydowaliśmy się na delikatną zmianę - wydaje mi się wystarczającą (przynajmniej na nasze potrzeby ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 16.05.2013 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Ja wogule nie podnosilem sciany kolanowej i zrobilem taka jaka jest w projekcie, i nie zaluje tej decyzji. Moim zdaniem jest to zbyt maly dom i po podniesieniu sciany, kolanowej wyglada on troche jak kiosk (oczywiscie jest to tylko i wylacznie moja opinia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts