Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Schody, pomieszczenie pod schodami, podłoga w salonie na dole, kuchnia, taras.

[ATTACH=CONFIG]198721[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]198748[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]198751[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]198749[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]198750[/ATTACH]

Pięknie, gratulacje :) A jak koszty do stanu obecnego ?? I czekamy na więcej fotek :) Pozdrawiam:bye:

Domek rewelacja. Domyślam się, że mały pokój na parterze jest zlikwidowany? Schody prezentują się cudnie. Na którą stronę świata wychodzi taras? Ja planuję od wschodu żeby nie prażyć się jak na patelni, ale mój pomysł budzi ogromne zdziwienie. Czy koszty Twojej technologii są porównywalne z wersją murowaną?

Wejście na taras mam od strony południowej - tak wynika z usytuowania domu.

Koszty - pewnie da się to zrobić taniej, ale generalnie są porównywalne - jedno jest nieporównywalne - czas budowy - o poziomu 0 fundamentu zaczęliśmy budować 11 lutego i już mieszkamy prawie na gotowo :)

:welcome:

Ja mam takie schody jak inmark, tyle ze wlasnie wykonane z zelbetonu. Porecze i stopnie bede mial podobne jak inmark czyli drewniane.

A propo inmark czy w zwiazku ze zmiana ksztaltu lazienki na gorze bedziesz mial tam prysznic??? Bo chyba nie bardzo on sie tam zmiesci. Ja prysznic robie tylko w lazience na dole.

152.jpg

@Maro_PL - właśnie zdjęcie, które powyżej publikujesz było dla mnie inspiracją do zagospodarowania przestrzeni pod schodami.

W górnej łazience będę a właściwie to mam prysznic :) We wnęce z wanną jest panel prysznicowy na ścianie od strony korytarza, bateria podtynkowa i do tego na wannie szklany parawan (jeszcze nie zamontowany) mam więc i wannę i prysznic - dwa w jednym.

Na dole w małej łazience (uwaga - u mnie zamieniłem przeznaczenie pomieszczeń - przy kuchni mam małą łazienkę z wejściem z korytarza, a tam gdzie wg projektu jest łazienka mam pom. gospodarcze i komin w szczycie północnym domu) mam jedynie małą umywalkę, wc i pralkę :) wszystko do obejrzenia na poniższych rysunkach:

piętro.jpg parter.jpg

Edytowane przez Inmark

2013-07-07 16.27.36.jpg

Teraz ja się pochwalę. Jeśli można.:rolleyes:

To efekt pierwszego tygodnia mojej budowy. Tak jak Inmark będę miała z71 w wersji szkieletowej, bo zawsze chciałam mieć drewniany dom. Zamierzam prowadzić dziennik budowy. Na pamiątkę i dla znajomych, którzy są ciekawi mojego nowego pomysłu na życie hahahha. :wiggle: