Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:welcome:

Fajna chata Mimorak, tez ogladalem podobne projekty, bo moze w przyszlosci cos sie zacznie budowac dzieciom, bo na mojej dzialce jeszcze jeden dom sie zmiesci (mam okolo 30 arow pod zabudowe)

Projekt ten ma tylko jedna wade, a mianowicie brak drugiej toalety. To zalezy wprawdzie od tego ile osob mieszka w domu,ale druga toaleta to naprawde wygoda. Nas jest w domu czworo i rano jak sie zbieramy do pracy, a dzieci do szkoly to poprostu jest totalna masakra, zwlaszcza ze corka i syn to juz podlotki i spedzaja naprawde duzo czasu w lazienkach. No i oczywiscie zawsze im sie chce wtedy kiedy i mi sie chce:rolleyes:. Dwie lazienki to luksus a nie koniecznosc, natomiast dwie toalety to poprostu wygoda. Ale w tym projekcie mozna zrobic male WC w kotlowni, jest to swietne miejsce na toalete, zwlaszcza ze jest tam bardzo praktyczne drugie wejscie od zewnatrz

No niby racja,ale jak wiesz przy odrobinie dobrej woli nawet w Z71 można wygospodarować pomieszczenie na kręgielnię na przykład,tak więc nie będzie problemu aby stworzyć drugie WC.Jak na razie to przestawiam ściany,oczywiście na papierze :) Kontaktowałem się z moimi budowlańcami i chyba na wiosnę ruszę.Póki co to wrzuć kilka fotek domku,bo ciekawi wszyscy jesteśmy.

A u mnie od ostatnich zdiec nic sie nie zmienilo, no moze tylko to ze pomalowali mi dom, Wybralismy z zona bardzo delikatny piaskowy kolor, i o taki nam wlasnie chodzilo, ale niestety moja firma zrobila zdiecia przy fatalnej pogodzie i prawie wogule nie widac roznicy-3 pierwsze zdiecia. Nastepne 4 zdiecia byly robione podczes malowania przy dobrej pogodzie i widac kolor we wnece tarasowej na tle niepomalowenej jeszcze sciany szczytowej

438.jpg

439.jpg

Witam, to i ja pochwale się obecnym stanem;] DSC_0121.jpgSDC17301.jpgSDC17296.jpg

Na tą chwilę w domu kończę juz tynki cementowo wapienne i biorę się zaraz za układanie styropianu i posadzki;]

Jakby przyszli zetkowicze szukali systemów dociepleń albo farb do środka odzywajcie się.Mam własną mieszalnię to dla was zrobię mega rabat;] jakby co http://www.dobrafarba.com.pl albo piszcie na priv;] powodzenia wszystkim w budowie

Witam,

czy moze mi ktos podac, oczywiscie mniej wiecej, ile metrow kwadratowych jest scian wewnetrznych, wraz z sufitami? A dokladniej mowiac ile metrow jest do tynkowania wewnatrz Z 71. Jesli ktos bylby tak laskaw i jeszcze podal mi orietacyjny koszt robocizny i materialu za operacje tynkowania Z 71 wewnatrz, to bede mu bardzo wdzieczny:rolleyes:

Ja na poniedziałek mam zamówionego tynkarza na tynki cementowo-wapienne z agregatu gotowe do malowania. Cena 28-29 zł z materiałem (gipsowe są kilka zł tańsze). Bardzo szacunkowo liczyłem to wyszło około 250 m2 tynków z sufitami, ale ja mam trochę zmian, bo mam na dole skasowany mały pokoik i na górze są 2 pokoje zamiast 3. Jak skończę operację to podrzucę jakieś fotki.

Wielkie dzieki za info:) Ja tez mam na dole skasowany ten maly pokoj. Jak bedziesz wiedzial cos dokladniej to napisz ile to wyszlo metrow i ile kasy trzeba szykowac. A jeszcze jesli mozesz to jak wyglada sprawa posadzek, to znaczy ile metrowi ile ,mniej wiecej wolaja za metr z materialem.

Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam:bye:

Wiele zależy od regionu w jakim jesteś. Ja np. za większość rzeczy przepłacam, bo jestem blisko Warszawy. A przy tynkach to rozbieżności w ogóle jak dotąd są na prawdę ogromne.

Najtańsze jakie widziałem w okolicy to 14 zł z materiałem gipsowe, a najdroższe 35 zł ręczne cementowo-wapienne bez materiału.

Byłem na kilku budowach gdzie roboli "tańsi" wykonawcy i niestety tamte tynki mi się w ogóle nie podobały. Robienie "tańszych" tynków i potem kładzenie na to gładzi kompletnie mija się z celem i sensem ekonomicznym, więc w miarę możliwości polecam pojeździć i pooglądać przed wyborem.

Ponieważ to pierwszy wpis na forum to witam serdecznie wszystkich Z-ków;)

Maro PL

drogi Kolego czytałem kilka postów wcześniej, że Ciebie także rzuciło na zieloną wyspę :) ale z tego co czytam to już w kraju?

Ja nadal w IRL. Jestem zainteresowany tym projektem i bardzo ciekaw jestem tych zmian jakie zrobiłeś na parterze,

czy mógłbyś podesłać mi kilka fotek jak to wyszło?

Pozdro.

Witam wszystkich po dłuższej przerwie. Mieszkam już kilka dni w zetce i z pełną świadomością powiem, że mój wybór tego projektu był strzałem w 10. :wave:Wszyscy, którzy mnie odwiedzają dziwią się, że ten dom ma tylko 80 m2 a jest taki duży. Nic więcej mi nie potrzeba. Zmieściłam wszystko co chciałam. Polecam go wszystkim, którzy chcą mieć z różnych powodów mały dom:)

Zdjęcie0861a.jpg

Zdjęcie0862a.jpg

Zdjęcie0863a.jpg

Zdjęcie0864a.jpg

Zdjęcie0859aa.jpg

Zdjęcie0861a.jpg

Zdjęcie0862a.jpg

Zdjęcie0863a.jpg

Zdjęcie0864a.jpg

Zdjęcie0859aa.jpg