cichy_men 28.11.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Pod daszkiem, jak się przyjrzysz zdjęciom to go zobaczysz;) na palecie.. Dachówka wczoraj dojechała, jak to zwykle bywa - wyszło drożej niż się spodziewałem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 28.11.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Fajna chata Mimorak, tez ogladalem podobne projekty, bo moze w przyszlosci cos sie zacznie budowac dzieciom, bo na mojej dzialce jeszcze jeden dom sie zmiesci (mam okolo 30 arow pod zabudowe) Projekt ten ma tylko jedna wade, a mianowicie brak drugiej toalety. To zalezy wprawdzie od tego ile osob mieszka w domu,ale druga toaleta to naprawde wygoda. Nas jest w domu czworo i rano jak sie zbieramy do pracy, a dzieci do szkoly to poprostu jest totalna masakra, zwlaszcza ze corka i syn to juz podlotki i spedzaja naprawde duzo czasu w lazienkach. No i oczywiscie zawsze im sie chce wtedy kiedy i mi sie chce:rolleyes:. Dwie lazienki to luksus a nie koniecznosc, natomiast dwie toalety to poprostu wygoda. Ale w tym projekcie mozna zrobic male WC w kotlowni, jest to swietne miejsce na toalete, zwlaszcza ze jest tam bardzo praktyczne drugie wejscie od zewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 29.11.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 No niby racja,ale jak wiesz przy odrobinie dobrej woli nawet w Z71 można wygospodarować pomieszczenie na kręgielnię na przykład,tak więc nie będzie problemu aby stworzyć drugie WC.Jak na razie to przestawiam ściany,oczywiście na papierze Kontaktowałem się z moimi budowlańcami i chyba na wiosnę ruszę.Póki co to wrzuć kilka fotek domku,bo ciekawi wszyscy jesteśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 29.11.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 A u mnie od ostatnich zdiec nic sie nie zmienilo, no moze tylko to ze pomalowali mi dom, Wybralismy z zona bardzo delikatny piaskowy kolor, i o taki nam wlasnie chodzilo, ale niestety moja firma zrobila zdiecia przy fatalnej pogodzie i prawie wogule nie widac roznicy-3 pierwsze zdiecia. Nastepne 4 zdiecia byly robione podczes malowania przy dobrej pogodzie i widac kolor we wnece tarasowej na tle niepomalowenej jeszcze sciany szczytowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 29.11.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Cos nie moge wkleic pozostalych 4-rech zdiec, moze puzniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mimorak 29.11.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Ale masz fajowy pierunochron Dawaj resztę fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelek0143 01.12.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Witam, to i ja pochwale się obecnym stanem;] Na tą chwilę w domu kończę juz tynki cementowo wapienne i biorę się zaraz za układanie styropianu i posadzki;] Jakby przyszli zetkowicze szukali systemów dociepleń albo farb do środka odzywajcie się.Mam własną mieszalnię to dla was zrobię mega rabat;] jakby co http://www.dobrafarba.com.pl albo piszcie na priv;] powodzenia wszystkim w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 07.12.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Witam, czy moze mi ktos podac, oczywiscie mniej wiecej, ile metrow kwadratowych jest scian wewnetrznych, wraz z sufitami? A dokladniej mowiac ile metrow jest do tynkowania wewnatrz Z 71. Jesli ktos bylby tak laskaw i jeszcze podal mi orietacyjny koszt robocizny i materialu za operacje tynkowania Z 71 wewnatrz, to bede mu bardzo wdzieczny:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipi 07.12.2013 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Ja na poniedziałek mam zamówionego tynkarza na tynki cementowo-wapienne z agregatu gotowe do malowania. Cena 28-29 zł z materiałem (gipsowe są kilka zł tańsze). Bardzo szacunkowo liczyłem to wyszło około 250 m2 tynków z sufitami, ale ja mam trochę zmian, bo mam na dole skasowany mały pokoik i na górze są 2 pokoje zamiast 3. Jak skończę operację to podrzucę jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 07.12.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Wielkie dzieki za info:) Ja tez mam na dole skasowany ten maly pokoj. Jak bedziesz wiedzial cos dokladniej to napisz ile to wyszlo metrow i ile kasy trzeba szykowac. A jeszcze jesli mozesz to jak wyglada sprawa posadzek, to znaczy ile metrowi ile ,mniej wiecej wolaja za metr z materialem. Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelek0143 08.12.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 u mnie za tynki cem-wap pod malowanie robocizna 15 zl material ksztaltuje sie w ok. 7-8zl m2 po dobrych upustach. Jeśli chodzi o posadzki z tego co się orientowalem to 10zl/m2 wylewki z miksokretu oczywiscie jesli styropian jest juz ulozony a mysle ze kazdy sam moze to zrobic;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 09.12.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 No to jesli chodzi o tynki, to spora rozbieznosc cen. Dzieki za info:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipi 09.12.2013 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Wiele zależy od regionu w jakim jesteś. Ja np. za większość rzeczy przepłacam, bo jestem blisko Warszawy. A przy tynkach to rozbieżności w ogóle jak dotąd są na prawdę ogromne. Najtańsze jakie widziałem w okolicy to 14 zł z materiałem gipsowe, a najdroższe 35 zł ręczne cementowo-wapienne bez materiału. Byłem na kilku budowach gdzie roboli "tańsi" wykonawcy i niestety tamte tynki mi się w ogóle nie podobały. Robienie "tańszych" tynków i potem kładzenie na to gładzi kompletnie mija się z celem i sensem ekonomicznym, więc w miarę możliwości polecam pojeździć i pooglądać przed wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelek0143 10.12.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 no ja jestem również z województwa mazowieckie ok 80km od warszawy, akurat mi sie trafiło że tynki kładzie mi znajomy który przed świętami wolał robić bliżej domu i cena też jest lepsza,ale w wielu przypadkach można sporo potargować. Najwięcej oczywiście w hurtowniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
N-E-R-O 10.12.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Ponieważ to pierwszy wpis na forum to witam serdecznie wszystkich Z-ków;) Maro PL drogi Kolego czytałem kilka postów wcześniej, że Ciebie także rzuciło na zieloną wyspę ale z tego co czytam to już w kraju? Ja nadal w IRL. Jestem zainteresowany tym projektem i bardzo ciekaw jestem tych zmian jakie zrobiłeś na parterze, czy mógłbyś podesłać mi kilka fotek jak to wyszło? Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelek0143 13.12.2013 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 u mnie 411 m2 tynku, wysokośc 2,8 ale w tym ok 10m2 tynk w piwniczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelek0143 13.12.2013 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 ocywiscie 411 to razem z sufitami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrunoBanani 16.12.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jablonka35 16.12.2013 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Witam wszystkich po dłuższej przerwie. Mieszkam już kilka dni w zetce i z pełną świadomością powiem, że mój wybór tego projektu był strzałem w 10. :wave:Wszyscy, którzy mnie odwiedzają dziwią się, że ten dom ma tylko 80 m2 a jest taki duży. Nic więcej mi nie potrzeba. Zmieściłam wszystko co chciałam. Polecam go wszystkim, którzy chcą mieć z różnych powodów mały dom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maro_PL 18.12.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 No no, fajnie to wszystko wyszlo. Prosimy o wiecej fotek:D Mozna wiedziec jak to mniej wiecej kosztowo wyszlo pod klucz??? czy da sie zmiescic w 200tys??? Czy raczej nie ma szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts