iwett27 16.08.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Witam, płytkarz zapackał mi biała podłoge w łazience czerwona fuga epoksydową( Szorowałam juz wszystkim czym mogłam ale z marnym efektem...wiem ze ta fuga jest bardzo trudna do usuniecia ale moze ma któs jakis sposób badz zna produkt który usuwa taką fuge???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka.Cyganka 16.08.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 wiem ze sprawa jest bardzo ciezka , teoretycznie tylko mechanicznie ( skrobanie ) mozna ja usunac. Podobno jedyne co dziala z chemii o HG Odplamiacz.Tak twierdzil doradca z HG , ja nie sprawdzalaP.S. Podobno trzeba potestowac stężenia i czas pozostawienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 16.08.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Nie wiem jak na takie pomazanie fugą,ale mój fachowiec mówił mi kiedyś ,że fuge epoksydową można podgrzać suszarką i wychodzi jak guma. Chodziło mu o zwykłe fugowanie,ale może na takie zabrudzenia też coś pomoże podgrzanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 16.08.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Iwett, grzej ! A jak pomoże to powiedz, też mam epoksydówkę której się chcę w przyszłości pozbyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magusha 16.08.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 jest do tego preparat (z mapei - nie wiem czy inne firmy go mają). nazywa się Pulicol - rozpuszczalnik w postaci żelu. mysmy go stosowali na zaschnięte plamy z fugi epoksydowej na płytkach w łazience, kuchni, holu, w pomieszczeniu gospodarczym i na schodach zewnętrznych. jedynie trzeba było sprawdzic na kawałku płytki czy nie odbarwia się od tego żelu. używalismy do tego dużej, chropowatej gąbki u mnie wszystko zeszło, a kafelki pozostały nienaruszone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 16.08.2009 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Magusha wielkie dzięki!!!!!! Miałam dzwonic do producenta mapei bo włsanie od nich mam ta fuge, ale widze ze juz nie musze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobrowczyk 19.08.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 A ja sprawdziłem najtańszy i najlepszy sposób na usunięcie fugi z płytek. Próbowaliśmy różnych środków i najlepszy okazał się najzwyklejszy ocet. Trzeba tylko sprawdzić czy nie odbarwi fugi między płytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.bo 29.07.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Witam Odkopię temat. Mój fachowiec pozostawił po sobie na dnie muszli zaschniętą fugę epoksydową. Czy da się to usunąć? Fuga jest pod wodą, ale od tygodnia nic nie pusciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts