jarby 16.08.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Jak w temacie pytanie o pomoc w wyborze.Trawnik ok.2500m2, troche trudnego terenu, czy traktorek STIGA 12,5 KM manual z f.bioclip czy PARTNER 13,5KM hydrostatic, bez BIOCLIPu. Cena za obydwa jest zblizona 7500, obydwie sa z koszem i silnikiem BS. Wazne są doswiadczenia z uzytkowania ww. funkcji oraz serwisem obu marek.Prosze o sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 21.08.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 ja kupiłam Partnera, nie traktorek, zwykła kosiarka z napędem.Fakt ż e kupiłam w supermarkecie, miałam chwilowe zaćmienie umysłu i skusiły mnie raty. i Jestem z niej BARDZO NIEZADOWOLONA. Nóż się krzywi na byle czym, przestawił się zapłon, kosiarka jest w serwisie a trawa rośnie. Fakt że u mnie kosiarki nie mają lekko, ale ta jest wyjątkowo badziewiasta jak za 1800 zetów. Stiga mi sie lepiej kojarzy. Nie do końca to było na temat ale zawsze jakaś opinia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek_rz 21.08.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 madwo - napisz proszę co to za model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarby 22.08.2009 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 No coz, zdecydowalem sie jednak na Partnera, "węsząc" tu i owdzie wiecej przychylnych opini mial Parter (bo Husqvarna). Poza tym 1 KM wiecej, wiekszy kosz , +10cm zakres koszenia, metalowa obudowa no i hydrostatic. Wadą jest brak mulczowania, ale do dokupienia za 300zl. We wtorek przyjezdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejS 08.10.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Co to jest hydrostatic, BIOCLIP i jak sprawuje się nowy nabytek ? Jestem laikiem i nie wiem czego dotyczą te terminy a raczej wiosną czeka mnie taki zakup. ? Obecnie mam z napędem Vikinga 505 ale jestem trochę wygodny i szukam coś większego. Wiem, że te "dobre" reklamowane to około 12000 zł. ale też przewiduję wydatek nie więcej niż do 8000 złPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troku 18.10.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Hydrostatic to skrzynia automatyczna a bioclip to funkcja mielenia ja jednak wybrałbym Stigę bo partnery są lekko niedopracowane i po pewnym okresie zaczynają się problemy z elementami tnącymi. pzdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 20.10.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Od roku mamy samojezdną kosiarkę Stigi Garden Compact : http://www.e-kosiarki.pl/photo/2350.jpg http://www.e-kosiarki.pl/go/_info/?id=2350 (zreszta kupowana w tym sklepie - polecam). Mamy trawnik ok. 900m. Czas koszenia ok. 45min-1godz. max. W tym czasie ok. 2x opróżnianie kosza (regularnie koszona). Zastanówcie się nad tym rozwiązaniem. W stosunku do traktorka jest zdecydowanie bardziej mobilna przy kierowaniu, jeżeli chodzi o przycinanie trawy przy rabatach (w esy floresy ). No i cena . Jeżeli chodzi o serwis - własnie z tego sklepu miesiąc temu u nas gościli, bo gasła w różnych sytuacjach. Okazało się że się jakiś kabelek obluzował czy coś , panowie rozkręcili, poczyśclili i kosiarka działa jak ta lala . Oczywiście wszystko bezpłatnie (oni są spod Częstochowy ale jeżdzą po całej Polsce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejS 20.10.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Tylko ta jej moc 6,5 KM na ile to starczy ? Mam teraz taką: http://sondi.pl/viking-mb-505-dane-techniczne o mocy 6 KM i nie wyobrażam sobie jeszcze na to wsiąść i jechać. Może z górki i z wiatrem w plecy to tak. Traktorki są droższe ale moc maja 2x większą tj. od 13 KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts