Bartek 09.12.2003 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Witam Czy ktoś użytkuje jednofunkcyjny kocioł De Dietrich City Compact 24 BIC ? Mam chrapkę na to urządzenie, ale boję się troszkę o komfort cwu z uwagi na małą pojemność zasobnika ( 55 l). Wprawdzie wężownica na całej długości zasobnika teoretycznie zapewnia szybkie ogrzanie wody a w materiałach producent podaje wydajność ciągłą delta t =35K - 590 l/h, czyli ok. 10 l/min. jednak teoria i praktyka często są rozbieżne. Bardzo proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lord Vader 11.12.2003 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Miałem ten sam dylemat co ty przed kupnem oieca. De Dietrich nawet nam się podobał no i tani, a skończyło się na Vaillancie. Serwis De dietrich podobno nie działa tak jak potrzeba, no ja (po zasięgnięciu opini fachowców) nie bardzo wieżę w te szybkie pogrzewanie wody (jeżeli w grę wchodzi np. łazienka , kuchnia- jednocześnie) wtedy może być problem. Nie wiem jak wygląda panel sterowania pokojowego lub pogodowego, czy jest w miarę czytelny , czy ma odpowiednie funkcje, bo ja ogladając je, nie przypad ły mi do gustu. Lord Vader Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek 13.12.2003 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 Dzięki, Lordzie Vader za opinię. Już się wyleczyłem z tego konkretnego modelu, chociaż ciągle mam zamiar kupić De D. Pewnie dlatego, że znajomy pracuje w firmie, która ma ich przedstawicielctwo i jednocześnie serwis. Bardzo zachwala tą markę, mimo, że hamdlują również innymi w tym Viessman, Junkers, Buderus, Termet. Pierwotnie nastawiałem się na wiszącego Buderusa w komlecie ze 120 l zasobnikiem za 5500, jednak znajomy odradzał ( podobno na 3 szprzedane 2 do reklamacji). Teraz na tapecie jest układ De D. CITY 2.24 + zasobnik Tetramat 150 + zawory, pompka, naczynie wyr. itp. za 4500. Chyba, Ze znajdę coś ciekawszego. Ps. Miło spotkać fana S.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 13.12.2003 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 Handlowcy chwalą te urządzenia na których najwięcej zarabiają. W moim przypadku było co sklep to inną markę polecali mimo, że mieli kilka w ofercie i z regóły te najbardziej popularne miała większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy69 14.12.2003 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Deditrich CITY COMPACT 24 BIC to chyba kocioł dwufunkcyjny do c.o. i c.w.u.Czy kocioł Deditrich CITY COMPACT 24 BIC to kocioł z otwartą, czy zamkniętą komorą spalania? Czy są w ogóle kotły niekondensacyjne z zamkniętą komorą spalania? Jakie sterowanie przewiduje się do tego typu kotła? Czy można do tego typu kotła zastować sterownik naścienny pakiet AD 147 (5) i "co on może"? (nie mogę znaleźć danych na jego temat w necie), biorąc pod uwagę, że instalacja c.o. posiada jeden obieg z zaworem mieszającym dla ogrzewania podłogowego.Jaka jest cena zestawu kocioł + urządzenie sterujące?Z góry dziękuję za odpowiedź Andy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts