Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szablony malarskie - może ktoś chce jakiś sprzedać?

mia123

Recommended Posts

Ostatnio zakochałam się w szablonach do malowania wzorów na ścianę, oczywiście w dużych i drogich :o w związku z tym pomyślałam, że może ktoś z Was ma szablon, który już użył i ma ochotę sprzedać. W końcu są to rzeczy wielokrotnego użytku, a w domu z reguły maluje się tylko raz jeden wzór.

• 2 weeks później...

może nie powinnam tego robić, ale jeżeli chodzi o duże szablony to jest prosty sposób aby samemu sobie wykonać.

1. wybieramy jakiś rysunek z internetu (np. szblon, wzór) zapisujemy zdjęcie na np. pulpit

2. otwieramy program graficzny, np. corel, importje, powiększam do rozmiarów które mi pasują

3. jeżeli ktoś umie to obrysowuje, jeżeli nie to nie

4. drukuję - oczywiście druk jest podzielony na części

5. wycinam

6. wszystko sklejam - aby szblon był w całości

7. przyklejam na ścianę taśmą malarską

8. obrysowuję ołówkiem i maluję

efekt moich malunków

http://www.muratordom.pl/pliki/galeria/uzytkownicy/51140/916/5538.jpg

i 60 zł w kieszeni

Na szablon - jeszcze w kompie, rysuję kratki i robię kopię miniaturki, drukuję na sztywnym papierze - lepiej się odrysowuje.

Wbrew pozorom nie jest to w cale takie straszne trzeba tylko chcieć:)

Pozdrawiam

P.S. Besta -tak jak napisałaś tak robię- farba musi być w miarę gęsta:) - wygląda super - jak ktoś do nas przychodzi myśli że to naklejki:):)

• 10 months później...
  • 5 months później...
  • 6 months później...