silencer7 16.08.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Sprawa taka - chcę do ściany (otynkowanej tynkiem maszynowym gipsowym) w łazience przykleić lustro (będzie między płytkami). Płytki glazury są grube a lustro ma tylko 5 mm grubości a ja nie chcę, żeby lustro było głębiej tylko chciałbym je zlicować z glazurą. Pomyślałem, że pod lustro dam płytę gk o odpowiedniej grubości i dopiero do tego je przykleję, tak żeby wyszło na równo.Jako, że kleju do glazury mam dużo stąd moje pytanie - czy można przykleić do ściany taki kawałek (155 cm x 59 cm) płyty gk właśnie na klej do glazury? Czy będę zmuszony jednak kupić specjalnie do tego specjalny klej gipsowy?Z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 17.08.2009 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 zależy jakiego kleju do glazury chcesz użyć - ja np użyłbym Atlas Plusa i spałbym spokojnie. Można by dodatkowo pociągnąć tą płytę wcześniej jakimś gruntem. Kleić najlepiej na skrzyżowany grzebień kleju o wysokości jednej warstwy np 10mm. edit: doczytałem że to ma być między położonymi płytkami.. to warstwa kleju będzie musiała być mniejsza np. 2x5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 17.08.2009 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 wszystko mozna ale nie . zgradowac obecny tynk i nadlozyc nowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 17.08.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 możesz bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts