role 17.08.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam, Prawdopodobnie zostawię jedną ścianę bez kafelek w łazience.Na projekcie wygląda to ładnie. Chociaż mam pewne dylematy bo w projekcie płytki podłogowe dochodzą do ściany i tyle. Ładnie to wygląda.. w projekcie.. Ma może ktoś podobne rozwiązanie?? Może fotkę wstawi?? Czy praktyczniej jest jakiś cokół zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 17.08.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 daj cokolik - co do ładności się nie wypowiadam ale w łazience raczej niepraktyczne. Na projekcie to różne rozwiązania ładnie wyglądają, one wyglądają też ładnie nawet od razu po wykonaniu, niestety po paru miesiącach już niekoniecznie... To tak jak z drewnem na elewacji. Rewelacyjnie to wygląda ale co zobaczę takie rozwiązanie gdzieś po kilku latach od położenia to mi przechodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nillu0 17.08.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 a właśnie że takie rozwiązanie jest jak najbardziej praktyczne - należy tylko użyć specjalnej farby do łazienek i masz ściany przygotowane pod zawilgocenia. Niektóre farby potrafią nawet zastąpić kafle przy wannie (np: Flugger, Beckers). Jeśli chodzi o wykończenie na połączeniu z podłogą - najładniej dać listwy podłogowe w kolorze ściany (albo białe i je pomalować na kolor ściany). Listwy wedle uznania - ale ja dałbym kształt płaski, niezbyt odstający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 17.08.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam, Prawdopodobnie zostawię jedną ścianę bez kafelek w łazience. Na projekcie wygląda to ładnie. Chociaż mam pewne dylematy bo w projekcie płytki podłogowe dochodzą do ściany i tyle. Ładnie to wygląda.. w projekcie.. Ma może ktoś podobne rozwiązanie?? Może fotkę wstawi?? Czy praktyczniej jest jakiś cokół zrobić?? Też tak mam, bo w 20m2 łazience wszystko w płytkach byłoby zbyt przytłaczające...jak dla mnie... Mam listwę z terakoty czyli cokolik. Udaj się do działu forum "Wnętrza" tam jest sporo o łazienkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
role 17.08.2009 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Ok, dzięki. Poszperam tam, może znajdę interesujące zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 17.08.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Czy praktyczniej jest jakiś cokół zrobić?? Mamy dośc dużą łazienkę na górze i niewielką na dole. W każdej znajduje się jakaś ściane bez płytek lub z bardzo małą ich ilością. Wszędzie mamy jednak cokoły. My robiliśmy zwykłe czyli płytka naklejana na ścianę. U kumpla widziałem cokoły wkute w ścianę. Czyli cokół z płytki licuje ze ścianą. Bardzo fajnie to wygląda. W łazience bez cokołu każde przejechanie mopem, ścierą wiąże się z możliwoscią polizania ściany. Po jakimś czasie wygląda to pewnie nędznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 18.08.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Mam cokół zlicowany ze ścianą. I estetyczne i wygodne w użytkowaniu. Wykonanie nie nastręczało glazurnikowi problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 18.08.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 w dolnej łazience mam ścianę bez płytek. Nie chciałam cokołu z płytek bo takie rozwiązanie mi się zwyczajnie nie podoba. W zasadzie nie martwiłam się też o ścianę bo pomalowana tikurillą i świetnie się ją ściera, ale jak mi stolarz dociął (żeby pokazać efekt) drewnianą listwę (blat i półki mam właśnie drewniane) to od razu wołałam że tak ma zostać. Oczywiście z cokolika trzeba ścierać kurz, ale gimnastyka raz w tygodniu tylko wychodzi mi na zdrowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts