ngel 17.08.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam,mam zapytanie dotyczące lampek solarnych do oświetlania ogrodu. Chodzi mi konkretnie o taki cuś co wbija się w ziemię, na górze ma niby bateryję sloneczną i przez dzień się "ładuje" a nocą "świeci". Potrzebuję takie cudo tylko do tego, żeby się nie zabić w nocy w ogródku i mniej więcej wiedzieć gdzie jest ścieżka. Wiem, że nie oświetlę tym ogrodu ale zastanawiam się czy chociaż do wskazania ścieżki ( i w miarę bezpiecznego przejścia po niej) wystarczy. Pomijam aspekt estetyczny tych wynalazków. Proszę o opinie uzytkowników.http://i274.photobucket.com/albums/jj260/ngel_01/lampkasolarna.jpg ta wygląda też interesująco- może nawet jakies światło dawać- ale to raczej do oświetlenia jakiegoś obiektu służy niż do ścieżkihttp://i274.photobucket.com/albums/jj260/ngel_01/lampka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 17.08.2009 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 aha zdjęcia zaczerpnięte z allegro0- żeby nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 17.08.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Witaj Mam kilka -dzialają bardzo dobrze . Kupione w OBI po 6.99 cale metalowe -nawet nie pordzewialy . Na alejkach wyglądają całkiem ładnie i oswietlaja teren wokół siebie na tyle zeby sie ,jak to okreslileś nie zabic . Mam bardzo dibre zdanie o nich ,na tyle dobre ze chyba zrobię sobie z nich oświetlenie calego podjazdu niczym pas startowy . Tam i tak nie potrzeba duzo swiatła -ot tyle żeby w nocy bez problemu mozna było przejsc i sie nie przewrócić . Kupuj tylko takie ktore maja akumulatorki tzw"paluszki" gdyz od razu należało by je zmienić na porządne bo to co jest w srodku to chiński szmelc nic nie warty . Ja od razu zmienilem na lepsze i dzialają już 2 lata bezawaryjnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulka 17.08.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Nie mam takich lamp, ale widuję je w cudzych ogrodach. Sama lampa nie wygląda żle, ale kolor światła jest bardzo nieprzyjemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 17.08.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Nie mam takich lamp, ale widuję je w cudzych ogrodach. Sama lampa nie wygląda żle, ale kolor światła jest bardzo nieprzyjemy. Witam Najczęściej jest to kolor "prosektorium" to fakt ,jednak zależy to od rodzaju zastosowanych superjasnych diod LED ...........są w zyciu wieksze problemy niz kolor lamp solarnych pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Aneczka_ 18.08.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 moim zdaniem dają bardzo mało światła, trzeba by było poustawiać je obok siebie, tak chyba na 2 cm odległości aby spełniały swoją rolę.....miałam i wywaliłam, pieniądze wywalone w błoto. Co do koloru to faktycznie prosektoryjny i to dodatkowy minus-jak dla mnie ważny bo ogród i otoczenie mają mi się w końcu podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 18.08.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Na prowizorkę nadają się, dopóki nie ma oświetlenia docelowego "z kabla". Właśnie po to by się nie zabić.Jak jest to po co bawić się w solarki, wcale to oszczędniej nie wychodzi biorąc pod uwagę ich kiepską trwałość, góra jeden dwa sezony, a wymiana akumulatorków jest nieopłacalna.Ja mam jedne nawet fajne, bo w "obudowie" z bambusa z białym kloszem - takie lampioniki i te toleruję, szczególnie, że jest to na razie jedyne oświetlenie ogrodu. Za blisko nie można ich stawiać, bo przestają świecić ze względu na czujnik.Sztuczne kamienie kupiłam w promocji dwa "dla jaj" - sztuczny krokodyl i żółw już mnie przerosły:lol: , ale jeden już się zepsuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulka 18.08.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Nie mam takich lamp, ale widuję je w cudzych ogrodach. Sama lampa nie wygląda żle, ale kolor światła jest bardzo nieprzyjemy. Witam Najczęściej jest to kolor "prosektorium" to fakt ,jednak zależy to od rodzaju zastosowanych superjasnych diod LED ...........są w zyciu wieksze problemy niz kolor lamp solarnych pozdrawiam No właśnie, dokładnie takie mam skojarzenie i dlatego działają na mnie przygnębiająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.08.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Nie mam takich lamp, ale widuję je w cudzych ogrodach. Sama lampa nie wygląda żle, ale kolor światła jest bardzo nieprzyjemy. Witam Najczęściej jest to kolor "prosektorium" to fakt ,jednak zależy to od rodzaju zastosowanych superjasnych diod LED ...........są w zyciu wieksze problemy niz kolor lamp solarnych pozdrawiam No właśnie, dokładnie takie mam skojarzenie i dlatego działają na mnie przygnębiająco. a ja mam różowe... mąż zakłada na żaróweczki kolorowe gumki (jakie - nie dociekam ) ale efekt jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marius37 19.08.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 EWA - no wiesz! Aczkolwiek cel uświęca środki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 19.08.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 .... mąż zakłada na żaróweczki kolorowe gumki (jakie - nie dociekam ) ale efekt jest super pewnie o smAKU TRUSKAWKOWYM... AZ MI SIE CAPS LOCK WŁACZYŁ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 19.08.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 BANANOWA da takie ciepłe światło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 19.08.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 sum jeszcze czekoladowe.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia i rafał 23.08.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 tyż se kupiłam takie cuś w zeszłym roku coby się nie pozabijać -zdało rolę ale licz się z tym że co roku będziesz dokupywać bo lubią się psuć(na szczęście są taniutkie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts