tribal 17.08.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam, jakie drzwi polecielibyście do takiego domu, czyli bardzo dobrze izolujące. Na co zwrócić uwagę przy wyborze. Jakieś namiary na producentów. Czy kupić zwykłe drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 17.08.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Niech kur...na chata. będą 100% szczelne a nie takie jak moje: grube, "cieple", po części drewniane i ch... szczelne które sam musialem doszczelnić a i tak jescze są "dziury" w narożnikach przy progu nad którymi się ciąglę pastwię bez skutku.Bez szczelności to nawet drzwi z najlepszego styropianu o kant dupy rozbić. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 18.08.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 większość, oprócz tym marketowych, chińskich, tyanów czy konsalnetów, one mają 6cm wełny mineralnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aawol 18.08.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 przepraszam za laizm ale muszę zapytaćstyropian, wełna, pianka..... ja mam drzwi wejściowe bez żadnej takiej izolacji.Są to drzwi sosnowe Włoszczowa - czy dużo tracę ciepła? Zawsze myślałem że drewniane drzwi będą dobre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 18.08.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 przepraszam za laizm ale muszę zapytać styropian, wełna, pianka..... ja mam drzwi wejściowe bez żadnej takiej izolacji. Są to drzwi sosnowe Włoszczowa - czy dużo tracę ciepła? Zawsze myślałem że drewniane drzwi będą dobre... Drewno jest "ciepłe" ale raczej jak suchy beton komórkowy a nie jak styro lub pianka. Jesli masz dom nie pasywny liub np. 3- litrowy to nie przejmuj się. Sprawdz lepiej szczelność choć w zyklym domu nieszczelność to nie katastrofa;). pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 18.08.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Przy drewianych drzwiach trzeba wziąć pod uwagę fakt dużej róznicy temperatur w zimie między wiatrołapem a otoczeniem zewnetrznym.Powoduje to wyginanie sie drewna - szczególnie widoczne w rogach drzwi.W lecie sytuacja wraca do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamol 18.08.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Ja mam drzwi bazujące na profilu pięciokomorowym profilu Veki Perfectline. Wypełnieniem jest panel ozdobne Frohmasco - dzięki którym drzwi wyglądają w miarę atrakcyjnie. Współczynnik przenikania ciepła jest średni, szczególnie przy dużo lepszych oknach, w tym oknach dachowych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 19.08.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 A może zwykłe drzwi x2. Na lato jedne można zdjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts