AdrianRumia 17.08.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam, firma połozyła mi na balkonie drewno massaranduba. Okazało się że użyli złych i za słabych wkrętów. Część popękała, deski są luźne, nie da się dokręcić, bo łebki śrób się pourywały. Mam pytanie czy ktoś wie, jak można to naprawić? i wkręcić dobre, tzn SPAX D chyba. nie bardzo wiem jak usunąć z desek i legarów połamane śruby. Czy jest to wogóle mozliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicc 17.08.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Jest to trudne ale możliwe. wezwij firme do naprawy. Niektóre deski bedą z pewnościa wymagały wymiany. I na desek tarasowych nie skręca się SPAX-ami, tyko wkrętami ze stali nierdzewnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdrianRumia 17.08.2009 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 oni na początku dali wkręty ze stali nierdzewnej, tyle że zwykłej. Te wkręty nie wytrzymują. Czytałem że właśnie spax d łączy się deskę z legarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 17.08.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Spax to firma i ma w swojej ofercie również wkręty do drewna i to dobre. Szpaksami zwykło się nazywać czarne fosfatowane wkręty stosowane do płyt gipsowych. Są bardzo twarde ale i kruche.Wkrętów z zerwanymi łbami nie wydłubuj, zaklej używając kleju epoksydowego dziurkę flekiem z tego samego drewna i zeszlifuj. Tak najprościej i najszybciej. Co do wkrętów możesz użyć Spax-D. Dociągnie i będzie trzymał, nic nie powinno popękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 17.08.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts