Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zmywarka do zabudowy a wysokość blatu i frontów.

trójeczka

Recommended Posts

Zaprojektowałem sobie kuchnię z blatem na wysokości 94 cm. Żeby szafki były większe fronty mają 856 mm wysokości. Cokół ma około 9 cm. Potem kupiłem zmywarkę do zabudowany ze schowanym panelem i okazało się, że może do niej być przykręcony front o max. wys. 720 mm. Jak zamontować zmywarkę, żeby to jakoś wyglądało, bo nie mam pomysłu? Chyba są na to jakieś standardowe rozwiązania przy takich wysokościach szafek?

Kurcze też mamy problem z frontem zmywarki.. ma 74cm a powinien miec chyba max 72cm.. po zamontowaniu frontu zmywarka nie otwiera się w całosci (dół frontu ją blokuje).. nie wiemy co zrobić.. stolarz wymyslil że podetnie front od dołu.. ale obawiam się ze będzie beznadzijnie.. ktoś wie jak to obejśc??

Cokoły mamy 15cm..

My na szczęscie na etapie projektowania mebli kuchennych zapoznawaliśmy się z wymiarami technicznymi, ale to tylko dzięki projektantom, tak pewnie tez byśmy to przeoczyli.

W każdym razie, zeby dopasowac wysokośc mebli do wymagań zmywarki kombinowaliśmy z cokołem.

Meble są już wykonane i zamontowane, czy dopiero będą?

Jeśli już są, to myślę, że najlepszy sposób to zrobienie wewnetrznej blendy w kolorze frontow i zmaontowanie jej od góry pod blatem.

My na szczęscie na etapie projektowania mebli kuchennych zapoznawaliśmy się z wymiarami technicznymi, ale to tylko dzięki projektantom, tak pewnie tez byśmy to przeoczyli.

W każdym razie, zeby dopasowac wysokośc mebli do wymagań zmywarki kombinowaliśmy z cokołem.

Meble są już wykonane i zamontowane, czy dopiero będą?

Jeśli już są, to myślę, że najlepszy sposób to zrobienie wewnetrznej blendy w kolorze frontow i zmaontowanie jej od góry pod blatem.

Jakoś nie do końca kumam.. powiem co mamy.. cokoły 15cm.. fronty dwa obok o wysokości 74cm.. otwieranie poprzez podciecie frontu na gorze - wiec linia tych podcieć sie ze soba schodzi.. po zamontowaniu frontu przygotowanego do zmywarki, zmywarka otworzyła sie, ale nie do końca.. na dole front oparł sie o zmywarkę.. czy da sie coś zrobić by na dole fronty sie licowały i z drugiej strony na górze równo szlo podcięcie??