Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Już nie "pyskujemy"...

kania

Recommended Posts

...swoim rodzicom, prawda? Jesteśmy już dużymi dziewczynkami i chłopcami. Z rodzicami teraz jak równy z równym...

Dzisiaj znowu obeszłam się z ojcem jak z jajkiem, żeby nie poruszać drażliwego tematu. Niepotrzebnie byłam cicho - przecież zachował się nie fair. Dziwne, że pół dnia zajęło mi odkrycie, że przecież mogę temu facetowi otwarcie powiedzieć, że nie był w porządku. Wiem, że go nie zmienię ale dobrze, jeżeli chociaż usłyszy, że zrobił źle.

Tak z ciekawości zapytam - jesteście "grzeczni"?

tutaj masz sporo :wink:

http://forum.muratordom.pl/granice,t141061.htm

to dopowiem .... trzeba stawiać granice , rodzice muszą sobie uzmysłowić , ze już nie jesteśmy dziecmi , mamy prawo do swojego zdania którego bronimy , mamy prawo życ jak chcemy ... bo to nasze życie jest :wink:

kiedys sie bałam , kiedys się wstydziłam, miałam opory ...... nie pyskowałam, przytakiwałam i nie skończyło sie to happy endem :wink:

musiałam sie nauczyc , pozwolic sobie na to, że :

mogę miec ognisko na środku salonu , burdel na kółkach i smieci w kazdym kącie , chodzic z kumpelami na balety i wydawac kase na co chcę .... moi rodzice mogą dokładnie to samo ....i nic nam do tego .... wszak dorośli jestesmy i sami swoje zycie przeżywamy ..... :roll:

czasem ..... trzeba postawić granice .......

... a niektórzy do końca życia potakują i ... w środku ich skręca.

ja też niedawno dojrzałam do tego, że mówie nie, nie będę, nie chce mi sie, mam inne zdanie, prosze mi nie dyktowac co mam robic, to moje zycie, takie jest moje zdanie ....

warto sie odważyc Kanio !

wiesz jaka to satysfakcja jak powiesz prawdę co myslisz, a nie kamuflujesz sie i ukrywasz

tylko wszystko grzecznie. bez podnoszenia glosu, bo wtedy lepsze wrażenie robi :wink: