Ann_kaa 17.08.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 (edytowane) / Edytowane 1 Grudnia 2010 przez Ann_kaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 17.08.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Ile osób jest w rodzinie ? Na oko ścianka pomiędzy dwoma pokojami na parterze nie jest nośną i można ją przesunąć lub zburzyć robiąc tam salono-jadalnio-kuchnię. A w miejscu gdzie jest obecnie kuchnia pokój dla dzieci. Skoro masz piwnicę to przesunięcie instalacji wodnych jest łatwe. Na piętrze sypialnia dla rodziców a w niej po prawej szafa wnękowa na całą długość ściany 4,6m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ann_kaa 17.08.2009 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Teoretycznie 2 osoby, jednak myślimy już pod kątem czteroosobowej rodziny. Raczej nie chciałabym całkowicie otwierać kuchni lub tworzyć salono-jadalnio-kuchni. Miałam nadzieję na wygospodarowanie dodatkowego małego pokoiku. A czy ktoś spotkał się z pomieszczeniem piwnicznym zaadaptowanym na część mieszkalną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTA79 18.08.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Kiedyś mialam okazję być w mieszkaniu mojej znajomej. Mieszkała na parterze domu/kamienicy wielorodzinnej i była zagospodarowana piwnica pod mieszkaniem, w której znajdowała się kuchnia i lazienka. Z tego co pamiętam mówiła, że musieli pogłębiać piwnice aby uzyskać 2,2 m . Do kuchni schodziło się schodami z salonu. W strej kuchni był zrobiony pokój. Przykro mi, ale nie wiem jakie formalności prawne musieli poczynić, aby zaadaptować piwnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzanka 19.08.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 czy w piwnicy sa jakieś okna, czy jest całkowicie w ziemi? My będziemy mieli pokój w pomieszczeniu znajdującym się 2/3 w ziemi. Ale okna mamy prawie normalnej wysokości. Po prostu przy oknach wykopana jest ziemia, żeby był dopływ światła. Jeszcze nie wiem, jak to wyjdzie, ale podobno w krajach skandynawskich adaptuje się takie pomieszczenia na pokoje i wygląda to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ann_kaa 19.08.2009 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 W piwnicy są małe okienka, jednak nie wiem czy takie rozwiązanie sprawdziłoby się w życiu. Ciągle intensywnie myślimy nad przekształceniem układu domu, bo podczas całkowitego remontu wyburzenie lub przesunięcie ścian nie stanowiłoby większego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts