Moonek 17.08.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam, w najblizszym czasie zamieszkamy w naszym nowym domu. Jest to domek KLASYKA w zabudowie blizniaczej. I o ile strona frontowa domu i jej symboliczne "rozdzielenie" nie stanowi dla nas wielkiego kłopotu to jednak juz na stronie tarasowej chcielibysmy zachowac jakas wieksza intymnośc. Niestety nie mamy z sasiadka jakiegoś intratnego pomysłu. Może ktos z Was jest bardziej kreatywny i miałby jakis gustowny pomysł?Chętnie skorzystamy z pomocy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 17.08.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Może jednak murek z ładnej cegły klinkierowej lub pięknie otynkowany. Przynajmniej w tej części, gdzie będzie taras. Jest bardzo dużo możliwości wykończenia, nie musi być wcale efekt jak w więzieniu. Może być też obsadzony jakimś pięknym kwitnącym pnączem. Mur bardziej izoluje od dźwięków, ażurowe czy drewniane przepierzenie jest na pewno mniej klaustrofobiczne, ale będzie słychać każde słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 17.08.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 może jakiś mur z kamienia górskiego ,albo z granitu , z kostki granitowej np. widziałem też za granicą , w zabudowie bliźniaczej takie przepierzenia z takie zespolonej pleksy , nawet fajne to było , bo ramka była z nierdzewki , wyglądało to jak taki olbrzymi wachlarz , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grizzli 18.08.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 u moich znajomych zastosowano wielką płytę (czy może dwie-trzy?) z mlecznego, takiego piaskowanego, szkła oprawionego w torpikalne drewno, takie samo, z jakiego zrobiono taras. Obok tego stoją donice z roślinami i jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 18.08.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Ja posadziłem żywopłot z tój . Ma 2,5 m wysokości raz w sezonie go przystrzygam , żeby za szybko nie rósł w górę . Głosy od sąsiada nie tak przeszkadzają jak widok rozbawionego towarzystwa . W moim przypadku jeszcze dochodziły niewybredne i głupie komentarze . W efekcie nie mogłem się sfobodnie czuć we własnym ogrodzie . Mur także może być po którym na przykład pnie się dzikie wino trzyklapowe . Ale odgłosów z sasiedniej działki raczej nie wytłumi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts