Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oddzielic blizniaki?

Recommended Posts

Witam,

w najblizszym czasie zamieszkamy w naszym nowym domu. Jest to domek KLASYKA w zabudowie blizniaczej. I o ile strona frontowa domu i jej symboliczne "rozdzielenie" nie stanowi dla nas wielkiego kłopotu to jednak juz na stronie tarasowej chcielibysmy zachowac jakas wieksza intymnośc. Niestety nie mamy z sasiadka jakiegoś intratnego pomysłu. Może ktos z Was jest bardziej kreatywny i miałby jakis gustowny pomysł?

Chętnie skorzystamy z pomocy.

Pozdrawiam

Może jednak murek z ładnej cegły klinkierowej lub pięknie otynkowany. Przynajmniej w tej części, gdzie będzie taras. Jest bardzo dużo możliwości wykończenia, nie musi być wcale efekt jak w więzieniu.

Może być też obsadzony jakimś pięknym kwitnącym pnączem.

Mur bardziej izoluje od dźwięków, ażurowe czy drewniane przepierzenie jest na pewno mniej klaustrofobiczne, ale będzie słychać każde słowo.

Ja posadziłem żywopłot z tój . Ma 2,5 m wysokości raz w sezonie go przystrzygam , żeby za szybko nie rósł w górę . Głosy od sąsiada nie tak przeszkadzają jak widok rozbawionego towarzystwa . W moim przypadku jeszcze dochodziły niewybredne i głupie komentarze . W efekcie nie mogłem się sfobodnie czuć we własnym ogrodzie . Mur także może być po którym na przykład pnie się dzikie wino trzyklapowe . Ale odgłosów z sasiedniej działki raczej nie wytłumi .