Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kolejność płytki czy biały montaż?

macm

Recommended Posts

Witam ponownie, już nie wiem jak z tą kolejnością. Sąsiad układa płytki a potem dopiero daje wc wannę i inne, czy nie lepiej najpierw je umieścić i wtedy płytki do nich docinać i układać? Wykańczam dom i szczerze powiem, że pasowałoby mi najpierw ten biały montaż założyć bo tynki i wylewki wciąż schną... a można by tam już na noc zostawać. Pozdrawiam, świetne forum.

Maciek

Witam ponownie, już nie wiem jak z tą kolejnością. Sąsiad układa płytki a potem dopiero daje wc wannę i inne, czy nie lepiej najpierw je umieścić i wtedy płytki do nich docinać i układać? Wykańczam dom i szczerze powiem, że pasowałoby mi najpierw ten biały montaż założyć bo tynki i wylewki wciąż schną... a można by tam już na noc zostawać. Pozdrawiam, świetne forum.

Maciek

wannę, brodzik warto raczej przed, umywalkę po, kompakt po - geberit: stelaż przed miska po (tymczasowo oczywiście można i przed, tak samo jak kompakt czy umywalkę)

a generalnie wszystko z głową i kolejność na logikę

A ja nie wyobrażam sobie docinania wokół umywalki i kibelka i wymiany tych rzeczy na inne w przyszłości.

Jesli chodzi o brodzik i wannę tez było by lepiej po tylko róznie jest z kontami i bardzo często trzeba dawać sporo silikonu zwłaszcza w narożu ponieważ wanna jest zaokrąglona i ten silikon żółknie i szarzeje po jakimś czasie ale wszystko da się zrobić. :)

A to niby czemu nie zrobię chodzi ci chyba oto ze zaprawa do murowania nie będzie się trzymała płytek można murować na klej od góry wstrzykujemy piankę montażową trzyma jak holera z buta na pewno tego nie rozwalisz :D

Można też zabudować z KG. na stelażu rozwiązanie prostsze w demontażu w razie wymiany wanny. :wink:

A to niby czemu nie zrobię chodzi ci chyba oto ze zaprawa do murowania nie będzie się trzymała płytek można murować na klej od góry wstrzykujemy piankę montażową trzyma jak holera z buta na pewno tego nie rozwalisz :D

Można też zabudować z KG. na stelażu rozwiązanie prostsze w demontażu w razie wymiany wanny. :wink:

powodzenia

Jak założysz umywalkę to jak za nią położysz płytki ? A za kibelkiem ?

Za wanną mieć nie musisz, ale reszta się raczej nie uda...

No wiesz dla Ciebie to jasne, a ja nie wiem tak faktycznie czy nie można umywalki do ściany przymocować a potem płytek do niej dociąć, podobnie z kibelkiem, ale jasne już wszystko po prócz wanny. Dzięki za wyjaśnienia.

Pozdrawiam