macm 17.08.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam ponownie, już nie wiem jak z tą kolejnością. Sąsiad układa płytki a potem dopiero daje wc wannę i inne, czy nie lepiej najpierw je umieścić i wtedy płytki do nich docinać i układać? Wykańczam dom i szczerze powiem, że pasowałoby mi najpierw ten biały montaż założyć bo tynki i wylewki wciąż schną... a można by tam już na noc zostawać. Pozdrawiam, świetne forum.Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.08.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Jak założysz umywalkę to jak za nią położysz płytki ? A za kibelkiem ?Za wanną mieć nie musisz, ale reszta się raczej nie uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 17.08.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Wykańczam dom i szczerze powiem, że pasowałoby mi najpierw ten biały montaż założyć bo tynki i wylewki wciąż schną... a można by tam już na noc zostawać. Kupujesz najtańszy kibelek i umywalkę i sobie montujesz. Chyba że to na parę dni to nie warto. Biały montaż zawsze po płytkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 17.08.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam ponownie, już nie wiem jak z tą kolejnością. Sąsiad układa płytki a potem dopiero daje wc wannę i inne, czy nie lepiej najpierw je umieścić i wtedy płytki do nich docinać i układać? Wykańczam dom i szczerze powiem, że pasowałoby mi najpierw ten biały montaż założyć bo tynki i wylewki wciąż schną... a można by tam już na noc zostawać. Pozdrawiam, świetne forum. Maciek wannę, brodzik warto raczej przed, umywalkę po, kompakt po - geberit: stelaż przed miska po (tymczasowo oczywiście można i przed, tak samo jak kompakt czy umywalkę) a generalnie wszystko z głową i kolejność na logikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 19.08.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tańca z płytkami nad akrylową wanną czy brodzikiem- upierdliwe utrudnienie. Biały montaż robię zawsze na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 19.08.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 A ja nie wyobrażam sobie docinania wokół umywalki i kibelka i wymiany tych rzeczy na inne w przyszłości. Jesli chodzi o brodzik i wannę tez było by lepiej po tylko róznie jest z kontami i bardzo często trzeba dawać sporo silikonu zwłaszcza w narożu ponieważ wanna jest zaokrąglona i ten silikon żółknie i szarzeje po jakimś czasie ale wszystko da się zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 19.08.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 z wanną to nie tak do końca montaż po, bo raczej nie zrobisz stałej zabudowy wanny przed jej wstawieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 20.08.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 A to niby czemu nie zrobię chodzi ci chyba oto ze zaprawa do murowania nie będzie się trzymała płytek można murować na klej od góry wstrzykujemy piankę montażową trzyma jak holera z buta na pewno tego nie rozwalisz Można też zabudować z KG. na stelażu rozwiązanie prostsze w demontażu w razie wymiany wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 20.08.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 A to niby czemu nie zrobię chodzi ci chyba oto ze zaprawa do murowania nie będzie się trzymała płytek można murować na klej od góry wstrzykujemy piankę montażową trzyma jak holera z buta na pewno tego nie rozwalisz Można też zabudować z KG. na stelażu rozwiązanie prostsze w demontażu w razie wymiany wanny. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macm 20.08.2009 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Jak założysz umywalkę to jak za nią położysz płytki ? A za kibelkiem ? Za wanną mieć nie musisz, ale reszta się raczej nie uda... No wiesz dla Ciebie to jasne, a ja nie wiem tak faktycznie czy nie można umywalki do ściany przymocować a potem płytek do niej dociąć, podobnie z kibelkiem, ale jasne już wszystko po prócz wanny. Dzięki za wyjaśnienia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaska 25.08.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Powiedzcie mi...czy geberit który mam "wmontowany w ścianę" na zewnątrz normalnie regipsem zabudowuje prócz oczywiście przycisku?? czy coś muszę specjalnego uczynić... Wybaczcie za pytanie ale po prostu no niestety...tak bywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts