Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czarny zlewozmywak

leli1

Recommended Posts

A patelnię też w zmywarce myjesz, blachę od ciasta, miski, gary .... ??

mi takich gadżetów po każdym obiedzie zostaje kilka sztuk, a do komory "połówki" żaden z tych sprzętów się nie zmieści, przynajmniej tak mi się wydaje, no chyba że się mylę

Ludzie powiedzcie mi proszę co wy robicie w tej 0,5 komory??

nie wyobrażam sobie użytkowania zlewu bez dwóch pełnych komór gdzie zmieści się np garnek, jedna do mycia druga do płukania, jakoś tak ergonomiczne i ekonomiczne mi się wydaje

Ło matkooooo , kup sobie zmywarkę , wtedy będzie ekonomicznie . :wink:

Wszystko co wymieniłeś/aś myję w zmywarce.

Moja zmywarka ma wszystkie kolce składane , zarówno w koszu dolnym jak i górnym, dodatkowo kosz górny jest obniżany lub podwyższany w zależności od potrzeby. Wszystko się mieści.

Zlew służy mi jedynie do nabierania wody lub płukania warzyw, owoców.

Mam jednokomorowy z ociekaczem , teraz planuje jedną komorę bez ociekacza , bo mi ociekacz niepotrzebny.Polecam gorąco dobrą zmywarkę.

Jedynie co mogę odradzić to stalowy zlew , szlag mnie trafia jak na niego patrzę. Teraz tylko granit.

U nas ilkanaście lat temu po zakupie zmywarki zlew został zredukowany do jednej komory bez ociekacza - jak piszesz do nabierania wody do czajnika. Jednak muszę przyznać, że brakowało mi miejsca do odstawienia do osączenia płukanych owoców, warzyw, szczególnie gdy jest tego większa ilość. W nowym domu mam więc 1,5 komory z ociekaczem (granitowy, żeby non stop nie pucować :lol: ).

:wink:

To ja mam inny patent na owoce , warzywa, odlewanie makaronu itp . Nakładam na zlew podłużny durszlak.

Nie używam ociekacza, tylko dodatkowo muszę go myć.

Ale jak mówisz Cieszynianko , że na granicie nie widać tego wszystkiego co na stalowym , to przemyślę jeszcze sprawę.

• Odpowiedzi 136
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To ja mam inny patent na owoce , warzywa, odlewanie makaronu itp . Nakładam na zlew podłużny durszlak. Nie używam ociekacza, tylko dodatkowo muszę go myć.

Ale jak mówisz Cieszynianko , że na granicie nie widać tego wszystkiego co na stalowym , to przemyślę jeszcze sprawę.

Mam taki (z Ikei), ale jak mam do płukania sporą głowę sałaty, to mi się w nim liście wszystkie nie chcą zmieścić, większe ilości warzyw też, a na dodatek zajmuje on sporo powierzchni tej jedynej komory i jest mi ciasno :roll:

Od ponad pół roku uzytkujemy Franke mythos- dokłądnie taki:

http://www.franke.pl/resources//Image/FRANKE/PRODUKTY/duze/mtg611.jpg

Grafitowy kolor jest niewątpliwą zaletą, nie straszne są barwiace buraczane soki, kawa, wino itp. Komora jest wielka i bez problemu i chlapania myję w niej największe gary i blachy z piekarnika. Zaokrąglone kąty łatwo sie czyści.

Razem ze zlewem był wąski ociekacz/koszyk nakładany na komorę i szklana deska do położenia na ociekacz.

Z zestawu jestem bardzo zadowolona. Jest tylko jeden minus- mamy bardzo twarda wodę i szybko widać kamienny osad i tylko z tego względu zastanawiałabym się nad innym kolorem- może szarym?

Ostatnio go wypucowałam i przetarłam olejem, zobaczymy czy się poprawi.

mam antracytową Tekę Aura 60, uwielbiam go. do tej pory co chwilkę go przecierałam ( taaaa - człowiek mieszka krótko i jeszcze ma fioła na punkcie takich rzeczy :wink: ), bo widać było zaschnięte krople wody ( takie jaśniejsze punkciki ). Problem zniknął w tym tygodniu, kiedy to przetarlam zlew szmatką z odrobiną oleju jadalnego. zrobił się piękniutki, czarniutki i znowu go uwielbiam 8)

Ja mam czarny zlew firmy schock model signus 150.

Jego powierzchnia jest b.gładka i dobrze się czyści

Małej komory praktycznie nie używam i żałuję że kupiłam taki 1,5 komory.

Czasem płucze tam owoce lub zostawiam do wyschnięcia noże których nie myje w zmywarce.

Nie polecam kupowania szklanych desek na zlewy!Moja wymarzona deseczka bardzo nieładnie porysowała mi blat kuchenny,no cóż uczymy się całe życie

Pozdrawiam

I

A czy ktoś ma czarny bądź antracytowy zlewozmywak i ciemny blat, np. wenge i mógłby wkleić fotkę???

Przejrzałam dzienniki ale wszyscy raczej mają jasne blaty, poza jedną osobą ale zdjęcie się już nie otwiera :(

ja mam blat wenge + tekę aurę antracyt. w wątku o kuchniach gdzieć jest moje zdjecie...poszukam

znalazłam 8) w trakcie montażu kuchni:

http://img96.imageshack.us/img96/4272/1004525x.jpg

i już w zamieszkanej:

http://img40.imageshack.us/img40/5199/1004631b.jpg

ja mam czarny teki

Jesli chodzi o teke, to jestem mniej zadowolona, bo mam twarda wode i neistety walcze z kamieniem... moze polecicie cos dobrego na kamien?

tak :lol: na zaschnięte krople wody odkryłam ostatnio ręcznik kuchenny z odrobiną oleju jadalnego. odkąd tym potraktowałam zlew jest pięęęęękny i czarny :lol:

ja mam taki jak na zdjeciu powyzej, tylko jeszcze z polowka komory

a pytanie do tych po co mi polowa komory- mam zmywarke, w calej komorze czesto skladowane sa naczynia, jak sie nie chce do zmywarki chowac, albo myte to, co w zmywrce sie nie domyje. w polowie komory walcze natomiast o to, zeby bylo CZYSTo i nikt nic nie wlewal :evil: sluzy mi do mycia owocow i warzyw- ma korek. SPrawdza sie super

Kulasiek dziękuje bardzo. A powiedz mi co to za srebrna gałka z przodu tego zlewozmywaka?

Jak się sprawdza dozownik na płyn do naczyń?

ta gałka jest do korka w zlewie. a dozownik to REWELACJA!!! po tylu latach wiecznego sprzątania po butelkach do mycia naczyń, które zostawiały ślady - wreszcie nad tym zapanowałam 8) ( nadmieniam, że sam widok butelek był dla mnie wkurzający). wydatek przy tym niewielki - oryginalny dozownik teki ok. 100-120 zł, a porządek - BEZCENNY 8) 8) 8) z czystym sumieniem POLECAM

zgadza się, dozownik rewelacja!!! gałka do koka w moim zlewie jest w szeregu przy kranie i dozowniku.

u mnie też tak miało być :-? ale pan od kuchni zrobił już ślad w tym miejscu ( chciał wybić dziurę, jak mu się nie udało to stwierdził, że mamy ja sobie samą wybić, bo on nie bierze odpowiedzialności za taki drogi zlew i nas tak zostawił :roll: ) no i już musiało tam to pokrętło zostać. o zdanie mnie nie zapytał, niestety...

Użytkuję dozownik już od 7 lat i nowej kuchni nie wyobrazam sobie bez niego. Super sprawa, nie cierpię plastikowych butelek na wierzchu. Poza tym z dozownikiem oszczędza się płyn - z butelki zawsze się coś przeleje. MAm tylko pytanie czy w granitowych zlewach można bez problemu wyciąć taki otwór na dozownik?