zott36 06.01.2010 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 A patelnię też w zmywarce myjesz, blachę od ciasta, miski, gary .... ?? mi takich gadżetów po każdym obiedzie zostaje kilka sztuk, a do komory "połówki" żaden z tych sprzętów się nie zmieści, przynajmniej tak mi się wydaje, no chyba że się mylę Ludzie powiedzcie mi proszę co wy robicie w tej 0,5 komory?? nie wyobrażam sobie użytkowania zlewu bez dwóch pełnych komór gdzie zmieści się np garnek, jedna do mycia druga do płukania, jakoś tak ergonomiczne i ekonomiczne mi się wydaje Ło matkooooo , kup sobie zmywarkę , wtedy będzie ekonomicznie . Wszystko co wymieniłeś/aś myję w zmywarce. Moja zmywarka ma wszystkie kolce składane , zarówno w koszu dolnym jak i górnym, dodatkowo kosz górny jest obniżany lub podwyższany w zależności od potrzeby. Wszystko się mieści. Zlew służy mi jedynie do nabierania wody lub płukania warzyw, owoców. Mam jednokomorowy z ociekaczem , teraz planuje jedną komorę bez ociekacza , bo mi ociekacz niepotrzebny.Polecam gorąco dobrą zmywarkę. Jedynie co mogę odradzić to stalowy zlew , szlag mnie trafia jak na niego patrzę. Teraz tylko granit. U nas ilkanaście lat temu po zakupie zmywarki zlew został zredukowany do jednej komory bez ociekacza - jak piszesz do nabierania wody do czajnika. Jednak muszę przyznać, że brakowało mi miejsca do odstawienia do osączenia płukanych owoców, warzyw, szczególnie gdy jest tego większa ilość. W nowym domu mam więc 1,5 komory z ociekaczem (granitowy, żeby non stop nie pucować ). To ja mam inny patent na owoce , warzywa, odlewanie makaronu itp . Nakładam na zlew podłużny durszlak. Nie używam ociekacza, tylko dodatkowo muszę go myć. Ale jak mówisz Cieszynianko , że na granicie nie widać tego wszystkiego co na stalowym , to przemyślę jeszcze sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.01.2010 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 To ja mam inny patent na owoce , warzywa, odlewanie makaronu itp . Nakładam na zlew podłużny durszlak. Nie używam ociekacza, tylko dodatkowo muszę go myć. Ale jak mówisz Cieszynianko , że na granicie nie widać tego wszystkiego co na stalowym , to przemyślę jeszcze sprawę. Mam taki (z Ikei), ale jak mam do płukania sporą głowę sałaty, to mi się w nim liście wszystkie nie chcą zmieścić, większe ilości warzyw też, a na dodatek zajmuje on sporo powierzchni tej jedynej komory i jest mi ciasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 08.01.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 U mnie do tej 0,5 komory jest podłączony młynek do odpadków. A gary, patelnie i blaszki zazwyczaj myję w zmywarce. Jak miałam wąską - 45 cm to wtedy raczej ręcznie, bo mi caly poziom zajmowały , ale teraz już jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 08.01.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 ja mam tekę czarną nie widać brudu to go nie czyszczę czyszczę jak się robi żółty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 08.01.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Od ponad pół roku uzytkujemy Franke mythos- dokłądnie taki: http://www.franke.pl/resources//Image/FRANKE/PRODUKTY/duze/mtg611.jpg Grafitowy kolor jest niewątpliwą zaletą, nie straszne są barwiace buraczane soki, kawa, wino itp. Komora jest wielka i bez problemu i chlapania myję w niej największe gary i blachy z piekarnika. Zaokrąglone kąty łatwo sie czyści.Razem ze zlewem był wąski ociekacz/koszyk nakładany na komorę i szklana deska do położenia na ociekacz.Z zestawu jestem bardzo zadowolona. Jest tylko jeden minus- mamy bardzo twarda wodę i szybko widać kamienny osad i tylko z tego względu zastanawiałabym się nad innym kolorem- może szarym?Ostatnio go wypucowałam i przetarłam olejem, zobaczymy czy się poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulasiek 10.01.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 mam antracytową Tekę Aura 60, uwielbiam go. do tej pory co chwilkę go przecierałam ( taaaa - człowiek mieszka krótko i jeszcze ma fioła na punkcie takich rzeczy ), bo widać było zaschnięte krople wody ( takie jaśniejsze punkciki ). Problem zniknął w tym tygodniu, kiedy to przetarlam zlew szmatką z odrobiną oleju jadalnego. zrobił się piękniutki, czarniutki i znowu go uwielbiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wysoki połysk 11.01.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Ja mam czarny zlew firmy schock model signus 150.Jego powierzchnia jest b.gładka i dobrze się czyściMałej komory praktycznie nie używam i żałuję że kupiłam taki 1,5 komory.Czasem płucze tam owoce lub zostawiam do wyschnięcia noże których nie myje w zmywarce.Nie polecam kupowania szklanych desek na zlewy!Moja wymarzona deseczka bardzo nieładnie porysowała mi blat kuchenny,no cóż uczymy się całe życiePozdrawiamI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 14.01.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 A czy ktoś ma czarny bądź antracytowy zlewozmywak i ciemny blat, np. wenge i mógłby wkleić fotkę??? Przejrzałam dzienniki ale wszyscy raczej mają jasne blaty, poza jedną osobą ale zdjęcie się już nie otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulasiek 14.01.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 A czy ktoś ma czarny bądź antracytowy zlewozmywak i ciemny blat, np. wenge i mógłby wkleić fotkę??? Przejrzałam dzienniki ale wszyscy raczej mają jasne blaty, poza jedną osobą ale zdjęcie się już nie otwiera ja mam blat wenge + tekę aurę antracyt. w wątku o kuchniach gdzieć jest moje zdjecie...poszukam znalazłam w trakcie montażu kuchni: http://img96.imageshack.us/img96/4272/1004525x.jpg i już w zamieszkanej: http://img40.imageshack.us/img40/5199/1004631b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 14.01.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Kolejny do odstrzału idzie ciemny blat (wenge), a było słuchac dobrych rad i nie dawac . A czemu nie ciemny, bo widać wszystko na nim??? Ja chcę jasne meble, może białe i ciemny blat właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 14.01.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 ja mam czarny teki mam tez ciemnoszary blat Jesli chodzi o blat to jestem zadowolona, nei widac plam po kawie czy herbacie Jesli chodzi o teke, to jestem mniej zadowolona, bo mam twarda wode i neistety walcze z kamieniem... moze polecicie cos dobrego na kamien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulasiek 14.01.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 ja mam czarny teki Jesli chodzi o teke, to jestem mniej zadowolona, bo mam twarda wode i neistety walcze z kamieniem... moze polecicie cos dobrego na kamien? tak na zaschnięte krople wody odkryłam ostatnio ręcznik kuchenny z odrobiną oleju jadalnego. odkąd tym potraktowałam zlew jest pięęęęękny i czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohm30 14.01.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Ja też zakupiłam Deante granit grafitowy i cieszę się, że go chwalicie, bo trochę się obawiałam tego zakupu Jeszcze nie mam go zamontowanego, więc nie mam porównania, ale już nie długo tak jak wy kobiety będę latac ze szmatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogaliki2 14.01.2010 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 to mój czarny zlew i bateria TEKA http://images36.fotosik.pl/134/17424257ef108cd9med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 14.01.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 ja mam taki jak na zdjeciu powyzej, tylko jeszcze z polowka komory a pytanie do tych po co mi polowa komory- mam zmywarke, w calej komorze czesto skladowane sa naczynia, jak sie nie chce do zmywarki chowac, albo myte to, co w zmywrce sie nie domyje. w polowie komory walcze natomiast o to, zeby bylo CZYSTo i nikt nic nie wlewal sluzy mi do mycia owocow i warzyw- ma korek. SPrawdza sie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 14.01.2010 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Kulasiek dziękuje bardzo. A powiedz mi co to za srebrna gałka z przodu tego zlewozmywaka?Jak się sprawdza dozownik na płyn do naczyń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulasiek 14.01.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Kulasiek dziękuje bardzo. A powiedz mi co to za srebrna gałka z przodu tego zlewozmywaka? Jak się sprawdza dozownik na płyn do naczyń? ta gałka jest do korka w zlewie. a dozownik to REWELACJA!!! po tylu latach wiecznego sprzątania po butelkach do mycia naczyń, które zostawiały ślady - wreszcie nad tym zapanowałam ( nadmieniam, że sam widok butelek był dla mnie wkurzający). wydatek przy tym niewielki - oryginalny dozownik teki ok. 100-120 zł, a porządek - BEZCENNY z czystym sumieniem POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogaliki2 14.01.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 zgadza się, dozownik rewelacja!!! gałka do koka w moim zlewie jest w szeregu przy kranie i dozowniku. zlew bardzo łatwy w utrzymaniu. zastanawiałam się nad wersją z dodatkową małą komorą i może trochę żałuję, ale generalnie jestem zadowolona z tego zlewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulasiek 14.01.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 zgadza się, dozownik rewelacja!!! gałka do koka w moim zlewie jest w szeregu przy kranie i dozowniku. u mnie też tak miało być ale pan od kuchni zrobił już ślad w tym miejscu ( chciał wybić dziurę, jak mu się nie udało to stwierdził, że mamy ja sobie samą wybić, bo on nie bierze odpowiedzialności za taki drogi zlew i nas tak zostawił ) no i już musiało tam to pokrętło zostać. o zdanie mnie nie zapytał, niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 14.01.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Użytkuję dozownik już od 7 lat i nowej kuchni nie wyobrazam sobie bez niego. Super sprawa, nie cierpię plastikowych butelek na wierzchu. Poza tym z dozownikiem oszczędza się płyn - z butelki zawsze się coś przeleje. MAm tylko pytanie czy w granitowych zlewach można bez problemu wyciąć taki otwór na dozownik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts