Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czarny zlewozmywak

leli1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 136
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czy w granitowych zlewach można bez problemu wyciąć taki otwór na dozownik?

w moim pod spodem były chyba 4 żółte kółeczka ( w ten sposób zaznaczono miejsca przygotowane, z naciętymi otworkami ). Otwory robiliśmy sami ( tzn. mąż robił, ja trzymałam kciuki ). Do tego celu użyty został dość duży śrubokręt, który został ustawiony na środku planowanego otworu, młotek oraz dość spora i zdecydowana siła w postaci męskiej ręki 8). dawno się tak nie upociłam jak na trzymaniu wtedy kciuków 8)

A czy ktoś ma czarny bądź antracytowy zlewozmywak i ciemny blat, np. wenge i mógłby wkleić fotkę???

Przejrzałam dzienniki ale wszyscy raczej mają jasne blaty, poza jedną osobą ale zdjęcie się już nie otwiera :(

Oj, chyba nie wszystkie dzienniki przejrzałaś :wink:

U mnie Teka aura 60 i blat staron pebble sienna

http://lh3.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/SrqEutWuPWI/AAAAAAAAEJw/AZYjYNIkqXk/s400/IMG_0315.JPG

Basiu powinno to robić specjaliści lub powinno się kupić zlew z fabrycznie wybitymi dziurami w zlewie.Granitowy zlew może pęknąć podczas wybijania dziur.

Ja bałam się w swoim wybijać dziurę na dozownik i baterię .

Mam je zamontowane w blacie a w zlewie tylko korek automatyczny

I

Aniahubi pewnie, że nie wszystkie ;) Nie dałabym rady haha.

A właśnie jedno zdjęcie z takim blatem jak Twój nie chciało mi się otworzyć.

Fajnie wygląda ciemny zlewozmywak i ciemny blat, obawiałam się, że będzie mdło ;)

Deante fajne ma te zlewozmywaki, Teka też.

Spodobał mi się ten, oczywiście chyba najdroższy z Deante :( http://deante.pl/zlewozmywaki_granitowe_wpuszczane_w_blat_opera_zlewozmywak_1-komorowy_z_ociekaczem.xhtml

Ma dużą komorę ale mniejszy ociekacz i w sumie nie wiem co lepsze, może praktyczniej odwrotnie? Co myślicie?

Moim zdaniem ociekacz powinien być większy, żeby chociaż umyty garnek albo duża deska do krojenia się zmieściły (choćby chwilowo). W Teka Aura ociekacz jest gładki - bez tych rynienek co znacząco ułatwia utrzymanie go w czystości - mniej zakamarków :wink:

A otwór na baterię mój mąż robił sam w miejscu zaznaczonym przez producenta - o ile dobrze pamiętam jakimś wiertłem przewiercał :roll:

No właśnie tak myślę, że ten ociekacz fajny i przydatny. Teraz nie mam i gary w drugiej komorze trzymam jak się suszą (nie mam zmywarki teraz). Ten gładki ociekacz bardzo mi się podoba, tyle, że ja nie planuję kuchni nowoczesnej i nie wiem czy taki kształt prostokątny będzie pasował do kuchni bardziej angielskiej czy rustykalnej. :(

• 4 weeks później...

Juz bylam zdecydowana na Teke Aura 60 grafitowa.

Ale zwrocono mi uwage na mala ilosc blatu roboczego. Nie chce juz zmieniac projektu, bo tez i nie mam za bardzo jak.

Pomyslalam, ze moge kupic krotszy zlewozmywak. Zawsze to iles tam cm zaoszczedze.

Mam pytanie, jaki zlewozmywak moglibyscie mi polecic? Moze cos rzucilo Wam sie w oczy grafitowego.

Zorrinka, ja mam wlasnie ten problem. Mam malo blatu roboczego, a te zlewy sa takie duze.

Spodobal mi sie na allegro jakis polski, ale nieznany producent i kazdy sceptycznie podchodzi.

Ale ma tylko 60cm. Moglabym zaoszczedzic jakies 20-30cm.

Chce grafitowy w kolorze grafitowym.

No, i mam problem.

Teka Aura troche duza.

Dla ellaj i zorrinki:

Teka ASTRAL 60 B-TG

Sam o nim mysle. Nie duzy bo 78 (mniej jak 100 :D ) a sa jeszcze mniejsze te z kodem 45 ale juz bez tej polowki komory.

http://www.allegro.pl/item912707978_teka_astral_60_b_tg_zlewozmywak_granitowy.html

Link tylko dlatego ze ladne i wyrazne zdjecie, a dostac go mozna o 120zl taniej :o

Jeszcze zapytam. Czy uwazacie ze 170 blatu (+narozniki po 60) to malo ? Z tym Astralem mam 192cm. Jak dla mnie to baardzo duzo ale rodzicielka twierdzi ze i tyle moze byc malo. Nie wiem co ona chce przyrzadzac xD

hej Bauricho

powiem Ci ze całkiem fajny ten zlew co pokazałeś :)

tylko cały czas męczy mnie czy nie lepiej mieś zgrabny, w miarę mały, nie mówię że pół komory ale taki w sam raz a najwyżej dostawianą mini suszarkę, którą zawsze można schować i nie szpeci. Sama nie wiem... a muszę dokonać zakupu i bądź tu człowieku mądry :)

Będę miała taki sam problem, bo mało baltu roboczego. Najbardziej podoba mi się grafitowa teka aura... Jestem zdecydowana na 1 komorę z ociekaczem - on się naprawdę przydaje, w tej chwili nie mam i bardzo mi go brakuje, zdarza się, że coś chcę szybko umyć i nie mam gdzie odstawić, albo jakieś opłukane warzywa - nie wiadomo, gdzie je położyć, a blat drewniany...