basia228 14.01.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Do Rogaliki: czy można wiecej zdjęć Twojej kuchni, może na priva albo w wątku o kuchniach, żeby nie mącić tematu o zlewach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulasiek 14.01.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 czy w granitowych zlewach można bez problemu wyciąć taki otwór na dozownik? w moim pod spodem były chyba 4 żółte kółeczka ( w ten sposób zaznaczono miejsca przygotowane, z naciętymi otworkami ). Otwory robiliśmy sami ( tzn. mąż robił, ja trzymałam kciuki ). Do tego celu użyty został dość duży śrubokręt, który został ustawiony na środku planowanego otworu, młotek oraz dość spora i zdecydowana siła w postaci męskiej ręki . dawno się tak nie upociłam jak na trzymaniu wtedy kciuków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 14.01.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 A czy ktoś ma czarny bądź antracytowy zlewozmywak i ciemny blat, np. wenge i mógłby wkleić fotkę??? Przejrzałam dzienniki ale wszyscy raczej mają jasne blaty, poza jedną osobą ale zdjęcie się już nie otwiera Oj, chyba nie wszystkie dzienniki przejrzałaś U mnie Teka aura 60 i blat staron pebble sienna http://lh3.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/SrqEutWuPWI/AAAAAAAAEJw/AZYjYNIkqXk/s400/IMG_0315.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wysoki połysk 14.01.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Basiu powinno to robić specjaliści lub powinno się kupić zlew z fabrycznie wybitymi dziurami w zlewie.Granitowy zlew może pęknąć podczas wybijania dziur.Ja bałam się w swoim wybijać dziurę na dozownik i baterię .Mam je zamontowane w blacie a w zlewie tylko korek automatycznyI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 14.01.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Teka Aura ma takie przygotowane miejsca. Btw, też mam Aurę i ciemny blat... w blacie wycinali otwory kamieniarze, przed montażem, bez specjalnych narzędzi to ryzykowne i trudne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 14.01.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Aniahubi pewnie, że nie wszystkie Nie dałabym rady haha. A właśnie jedno zdjęcie z takim blatem jak Twój nie chciało mi się otworzyć. Fajnie wygląda ciemny zlewozmywak i ciemny blat, obawiałam się, że będzie mdło Deante fajne ma te zlewozmywaki, Teka też. Spodobał mi się ten, oczywiście chyba najdroższy z Deante http://deante.pl/zlewozmywaki_granitowe_wpuszczane_w_blat_opera_zlewozmywak_1-komorowy_z_ociekaczem.xhtml Ma dużą komorę ale mniejszy ociekacz i w sumie nie wiem co lepsze, może praktyczniej odwrotnie? Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 14.01.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Moim zdaniem ociekacz powinien być większy, żeby chociaż umyty garnek albo duża deska do krojenia się zmieściły (choćby chwilowo). W Teka Aura ociekacz jest gładki - bez tych rynienek co znacząco ułatwia utrzymanie go w czystości - mniej zakamarków A otwór na baterię mój mąż robił sam w miejscu zaznaczonym przez producenta - o ile dobrze pamiętam jakimś wiertłem przewiercał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 14.01.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 No właśnie tak myślę, że ten ociekacz fajny i przydatny. Teraz nie mam i gary w drugiej komorze trzymam jak się suszą (nie mam zmywarki teraz). Ten gładki ociekacz bardzo mi się podoba, tyle, że ja nie planuję kuchni nowoczesnej i nie wiem czy taki kształt prostokątny będzie pasował do kuchni bardziej angielskiej czy rustykalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafran 06.02.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 W TECE występują 2 ciemne kolory; antracyt i onyks. Czy ktoś może mi powiedzieć, który z nich jest ciemniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 06.02.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Onyks ma drobniejsze białe ciapki, może więć sprawiac wrażenie odrobinę ciemniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 06.02.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Juz bylam zdecydowana na Teke Aura 60 grafitowa.Ale zwrocono mi uwage na mala ilosc blatu roboczego. Nie chce juz zmieniac projektu, bo tez i nie mam za bardzo jak.Pomyslalam, ze moge kupic krotszy zlewozmywak. Zawsze to iles tam cm zaoszczedze.Mam pytanie, jaki zlewozmywak moglibyscie mi polecic? Moze cos rzucilo Wam sie w oczy grafitowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 07.02.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Na allegro są fajne 1,5 komory bez tej płaskiej powierzchni z boku. A ja chce Teka 60 Aura - palisander tylko nie wiem czy pasuje do wenge. Może macie ten kolor . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneet 07.02.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 no i własnie namówiliście mnie na czarny zlew:) moja teściowa jak go zobaczy to się przewróci Mam tylko pytanie, jak moge sprawdzić czy mam twardą wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 07.02.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Czy spotkal sie ktos z tym zlewem?Taki wystarczylby mi w zupelnosci.Co to w ogole za firma? Jaka jakosc? http://www.allegro.pl/item905828515_zlew_granitowy_1_5_komory_zlewozmywak.html Czy moze ten lepszy?http://allegro.pl/item909415185_zlew_zlewozmywak_wenecja_59_granitowy_bateria.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena2000 09.02.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Mam czarny - narożny Blanko - w mieszkaniu. Teraz budujemy dom i innego sobie nie wyobrażam Może sobie sprawie podblatowy tym razem - ale na pewno czarny i z konglomeratu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorrinka 09.02.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 dziewczyny a jak już decyzja zapadła ze czarny to z ociekaczym czy bez??czy ociekacz jest to rzecz niezbędna.przyznam ze widzę sens w jego posiadaniu ale te zlewy wtedy takie duże są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 09.02.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Zorrinka, ja mam wlasnie ten problem. Mam malo blatu roboczego, a te zlewy sa takie duze.Spodobal mi sie na allegro jakis polski, ale nieznany producent i kazdy sceptycznie podchodzi.Ale ma tylko 60cm. Moglabym zaoszczedzic jakies 20-30cm.Chce grafitowy w kolorze grafitowym. No, i mam problem.Teka Aura troche duza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bauricho 10.02.2010 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Dla ellaj i zorrinki: Teka ASTRAL 60 B-TG Sam o nim mysle. Nie duzy bo 78 (mniej jak 100 ) a sa jeszcze mniejsze te z kodem 45 ale juz bez tej polowki komory. http://www.allegro.pl/item912707978_teka_astral_60_b_tg_zlewozmywak_granitowy.html Link tylko dlatego ze ladne i wyrazne zdjecie, a dostac go mozna o 120zl taniej Jeszcze zapytam. Czy uwazacie ze 170 blatu (+narozniki po 60) to malo ? Z tym Astralem mam 192cm. Jak dla mnie to baardzo duzo ale rodzicielka twierdzi ze i tyle moze byc malo. Nie wiem co ona chce przyrzadzac xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorrinka 10.02.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 hej Bauricho powiem Ci ze całkiem fajny ten zlew co pokazałeś tylko cały czas męczy mnie czy nie lepiej mieś zgrabny, w miarę mały, nie mówię że pół komory ale taki w sam raz a najwyżej dostawianą mini suszarkę, którą zawsze można schować i nie szpeci. Sama nie wiem... a muszę dokonać zakupu i bądź tu człowieku mądry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.02.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Będę miała taki sam problem, bo mało baltu roboczego. Najbardziej podoba mi się grafitowa teka aura... Jestem zdecydowana na 1 komorę z ociekaczem - on się naprawdę przydaje, w tej chwili nie mam i bardzo mi go brakuje, zdarza się, że coś chcę szybko umyć i nie mam gdzie odstawić, albo jakieś opłukane warzywa - nie wiadomo, gdzie je położyć, a blat drewniany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts