Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czarny zlewozmywak

leli1

Recommended Posts

• 6 months później...
  • Odpowiedzi 136
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 7 months później...
Grafit, onyks, antracyt ? Antracyt to chyba ten w białe kropki, onyks chyba ten etaliczny a grafit ? Czu mogłabym prosić jakieś fotki z Waszych kuchni jeśli macie te zlewy ? Najbardziej odpowiada mi taki czarny czarny :-) bez kropek itd :-) aha oczywiście chodzi o zlew teka aura

rataj75, kupiłaś onyx, czy antracyt? Jak się sprawują?

• 2 weeks później...

Już masz termin porodu? Kurcze, chyba szybko przeleciało! (pamietam jak wstawiałaś projekt kuchni na forum).

Ta połówka mi się przyda - tak jak piszą dziewczyny - na owoce, czy noże żeby ociekły. Jest też tak że jak ktoś operuje przy dużym zlewie, a chce coś przepłukać albo ostudzic - wtedy używam małej komory. Tez jak wyciągam coś do rozmrożenia - do małej kładę. Wierz mi - mała komora przydaje się tak samo jak ociekacz. Dlatego zależy mi żeby mieć i to i to :)

Ale kurcze, nie wiem kiedy mi się uda gdzieś wyskoczyć :( Teraz po pracy mamy cały czas akcję OGRÓD.

Ja mam porównanie dziewczyny:wiggle:

Sama zamówiłam sobie antracyt, bo akurat był w promocji (jeszcze nie rozpakowany, remont za miesiąc). Jest bardziej jednolity niż onyks, ma mniej tych malutkich ciapeczek. Więc jak ktoś chce bardziej czarny, to brałabym antracyt.

Jedna uwaga: mówię o Tece, chociaż myślę, że w innych firmach jest podobna "zasada".

Termin mam na 18 maja, więc jeszcze jest czas ;) chociaż mój lekarz twierdzi, że na początku maja urodzę... hmm... przecież już jest początek maja!

Ja chyba zaryzykuję ten antracyt. Mąż powiedział, że fuga antracytowa jest czarna jak węgiel :D Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale zawsze jakaś podpowiedź :) Teraz zastanawiam się nad tym zlewozmywakiem z połówką komory...

Chociaż ja wybrałam Tekę CARA ze względu na spore wymiary komory - 34,2 cm/43,5 cm. Teka KEA ma komorę nieco mniejszą - 36,4 cm/36,4 cm no i ociekacz w modelu CARA jest dużo większy a ja jakoś nie wyobrażam sobie braku ociekacza!

Bardzo przekonywujące były Twoje argumenty za połówką komory, NABERIO :) Muszę się z tym przespać.

Edytowane przez KamillaDeMon

Ja mam deante reflex 1,5 komory czarny. Jestem z niego bardzo zadowolona, utrzymanie go w czystości to fraszka, główna komora jest głęboka i bardzo funkcjonalana, mała komora przydatna do ociekania owoców, warzyw, czy chłodzenia mleka dla dzieci. Ładnie komponuje się z czarnym granitem. Cena była bardzo przyzwoita.

Termin mam na 18 maja, więc jeszcze jest czas ;) chociaż mój lekarz twierdzi, że na początku maja urodzę... hmm... przecież już jest początek maja!

Ja chyba zaryzykuję ten antracyt. Mąż powiedział, że fuga antracytowa jest czarna jak węgiel :D Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale zawsze jakaś podpowiedź :) Teraz zastanawiam się nad tym zlewozmywakiem z połówką komory...

Chociaż ja wybrałam Tekę CARA ze względu na spore wymiary komory - 34,2 cm/43,5 cm. Teka KEA ma komorę nieco mniejszą - 36,4 cm/36,4 cm no i ociekacz w modelu CARA jest dużo większy a ja jakoś nie wyobrażam sobie braku ociekacza!

Bardzo przekonywujące były Twoje argumenty za połówką komory, NABERIO :) Muszę się z tym przespać.

I co, przespałaś się? :)

Co do antracytowej - tez mi się wygaje, że będzie ok :)