asizo 07.05.2011 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 U mnie będzie taki: http://www.albatros-rtv.pl/galerie/z/zlewozmywak-blanco-metra_7384.jpgNa razie jeszcze w kartonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 07.05.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 też ładny! a co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 07.05.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Mąż kazał wziąć ten 1-komorowy, bo ma 79 cm. Ten 1,5 komory też by się zmieścił ale poszedł by za bardzo do końca blatu i husband mówi, że będzie nieładnie wyglądało. Więc nie mam wyboru Może to i lepiej No tak. Poza tym męża słuchac trzeba To taki żart. Chyba faktycznie lepiej zostawić trochę blatu przy zlewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 07.05.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 A spotkał się ktoś z opiniami na temat jasnych/białych zlewozmywaków? bo nie mogę nigdzie znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 08.05.2011 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 też ładny! a co to? Blanco Metra 6S Compact, antracyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naszaheidi 08.05.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Mam czarny 1,5 komorowy Teki od ponad 6 lat.Uwielbiam go,nic nie widac,wiec myje sie go na "slepo".Jesli zbierze sie przy baterii kamien - jest bardziej widoczny niz na jasnym.Ale W5 z lidla i po sprawie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 08.05.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 naszaheidi jaki kolor wybrałaś? Onyx czy antracyt? No i może wkleisz fotkę? Znalazłam fajny zlewozmywak Franke i zastanawiam się jak wygląda ten kolor "grafit" i czy da się go porównać do któregoś z kolorów Teki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agami 08.05.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 (edytowane) naszaheidi jaki kolor wybrałaś? Onyx czy antracyt? No i może wkleisz fotkę? Znalazłam fajny zlewozmywak Franke i zastanawiam się jak wygląda ten kolor "grafit" i czy da się go porównać do któregoś z kolorów Teki. Grafit jest baaaaaaaaaaaaaaaaardzo ciemnym granatowym, szczególnie widać to w świetle dziennym. Przy ciemniejszym świetle wydaje się już bardziej czarnawy. Bardzo ładny, jednolity kolor. Ale onyx i antracyt to jednak zdecydowane czarne zlewy tylko jeden z drobinkami srebra (onyx), a drugi z drobinkami białymi (antracyt). Jeszcze dodam zdjęcie tych dwóch kolorów... Srebrne drobinki strasznie sie odbijają w fleszu i wychodzą raczej białawe, ale one są na pewno delikatnie srebrne... http://www.zlewozmywakikuchenne.pl/wp-content/gallery/koloryteka/czarny.jpg Edytowane 9 Maja 2011 przez Agami dodanie zdjęcia kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 09.05.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 no proszę. Tak dokładnie to jeszcze nikt nam nie wytłumaczył różnicy w kolorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 09.05.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Kurcze, to teraz już namieszałam sobie w głowie. W takim razie może ładniej będzie pasował ten ze srebrnymi drobinkami? Jak mąż skończy robić blat, to wstawię fotkę i może coś doradzicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 10.05.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Mi się wydaje, że onyks jest ładniejszy. Do czarnego blatu super będzie wyglądał. W antracytowym te jasne plamki mi się nie podobaja. Ale i tak najlepiej zobaczyć na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 10.05.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Ja jestem zdecydowana na tekę, tylko mam problem z kolorem. Do wczoraj byłam zdecydowana na jasny zlew (będę miała kremowy blat i chciałam, aby zlew się jakoś z nim stopił). Ale po wczorajszym rekonesansie stwierdziłam, że bardzo mi się onyks podoba, a topaz (nazwa teki dla jasnego beżu) ma inny odcień niż mój blat. Na żywo jak dla mnie onyks jest ładniejszy - bardziej czarny i te kropeczki są malutkie, przez co jakoś bardziej delikatnie wygląda.I teraz zastanawiam się, czy jednak nie wziąć czarnego zlewu. Nie będzie to jednak zbyt duży kontrast z blatem? Z drugiej strony dwa beże a każdy inny nie będą chyba najlepiej wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agami 10.05.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 azusa - jeżeli widziałaś na żywo oba kolory to wiesz, że topaz jest bardzo jednolitym kolorem. Nigdy idealnie się nie dobierze koloru do blatu, więc odcienie będą sie różnić. Zlew będzie pasować i do jasnego i do ciemnego blatu. Zerknij na górę strony. Tam jest zdjęcie Blanco antracytu (czyli to samo co onyx, bo to też czarny z srebrnymi drobinkami) i jasnego blatu. Pasuje? Jeszcze bardziej pasować będzie, jak masz ciemną płytę gazową czy indukcyjną, albo inny "ciemny" sprzęt. Przy stalowej chyba już bardziej pasować będzie jasny zlew. Ale to ty wybieraj. Mam dla ciebie jeszcze ciekawe narzędzie - zaglądnij na http://www.blanco.de/c3/kt/_www/de/pub/farbassistent.cfm . To narzędzie Blanco. Ustaw sobie w SPULENFARBE (NA DOLE) w silgranicie antracyt (pierwszy kolor). Wyżej możesz wybierać dowolne wykończenia blatu. Możesz "zapamiętać" ustawienie 3 takich wykończeń. TRochę może zabawa, ale mniej wiecej można zobaczyć, co i jak wygląda. A jak chcesz zobaczyć topaz z jakimś blatem, to wybierz szampan (bardzo podobne). To 6 kolor. Kolory trochę przesycone (szczególnie szampan), ale zobaczysz to jak mniej wiecej wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.05.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Grafit jest baaaaaaaaaaaaaaaaardzo ciemnym granatowym, szczególnie widać to w świetle dziennym. Przy ciemniejszym świetle wydaje się już bardziej czarnawy. Bardzo ładny, jednolity kolor. Ale onyx i antracyt to jednak zdecydowane czarne zlewy tylko jeden z drobinkami srebra (onyx), a drugi z drobinkami białymi (antracyt). Jeszcze dodam zdjęcie tych dwóch kolorów... Srebrne drobinki strasznie sie odbijają w fleszu i wychodzą raczej białawe, ale one są na pewno delikatnie srebrne... Wcześniej myślałam, że będzie antracyt, ale po takich wyjaśnieniach to chyba będzie onyx. Do realizacji jeszcze daleko, ale uwaga trafna. Cały czas zastanawiam się tylko, czy kupić 1 czy 1,5-komorowy. W tej chwili mam jednokomorowy bez ociekacza i jego brakuje mi najbardziej, więc kolejny zlew obowiązkowo z ociekaczem. Nie wiem czy potrzebuję te pół komory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 10.05.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 azusa - jeżeli widziałaś na żywo oba kolory to wiesz, że topaz jest bardzo jednolitym kolorem. Nigdy idealnie się nie dobierze koloru do blatu, więc odcienie będą sie różnić. Zlew będzie pasować i do jasnego i do ciemnego blatu. Zerknij na górę strony. Tam jest zdjęcie Blanco antracytu (czyli to samo co onyx, bo to też czarny z srebrnymi drobinkami) i jasnego blatu. Pasuje? Jeszcze bardziej pasować będzie, jak masz ciemną płytę gazową czy indukcyjną, albo inny "ciemny" sprzęt. Przy stalowej chyba już bardziej pasować będzie jasny zlew. Ale to ty wybieraj. Mam dla ciebie jeszcze ciekawe narzędzie - zaglądnij na http://www.blanco.de/c3/kt/_www/de/pub/farbassistent.cfm . To narzędzie Blanco. Ustaw sobie w SPULENFARBE (NA DOLE) w silgranicie antracyt (pierwszy kolor). Wyżej możesz wybierać dowolne wykończenia blatu. Możesz "zapamiętać" ustawienie 3 takich wykończeń. TRochę może zabawa, ale mniej wiecej można zobaczyć, co i jak wygląda. A jak chcesz zobaczyć topaz z jakimś blatem, to wybierz szampan (bardzo podobne). To 6 kolor. Kolory trochę przesycone (szczególnie szampan), ale zobaczysz to jak mniej wiecej wygląda Agami, serdeczne dzięki, super zabawa z tym narzędziem. Masz rację, że koloru się idealnie nie dobierze, ale po porównaniu kilku zestawień wydaje mi się, że lepiej wygląda zestawienie ciemnego zlewu z jasnym blatem. Zwłaszcza, że faktycznie będzie jeszcze czarna płyta indukcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 20.06.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Może komuś się przyda więc pokażę swój czarny zlew. To Teka MENORCA 60 S-TG. Kolor: antracyt. Nie jest on może czarny jak węgiel ale wygląda bardzo dobrze i akurat do mojego blatu fajnie pasuje Przed montażem: Zamontowany: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 11.07.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Posiadam Teke Cascad od 7 lat antracytową. Niestety część denna od roku straciła swój delikatny satynowy poblask i od tego czasu pokrywa się to czymś co przypomina kamień. Niestety nie odkryłem środka którym dałoby się to trwale usunąć. Czasem myślę że udało się - nic bardziej mylnego - gdy tylko wyschnie - upiorna biel gości na dnie komory:mad:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 27.07.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 (edytowane) Dlaczego wszyscy (przepraszam.. spora część) kupuje model Teka Aura? Model Teka KEA, LUGO lub CANTO są również półtora-komorowe z ociekaczem, jedynie ciut mniejsze. Ale za to o połowę tańsze.Czym wygrywa Aura? Czy tylko w Aurze można dać dozowniki? Czy czarny zlewozmywak będzie wyglądał fajnie z dębowym blatem (sprzęt AGD też czarny)? Edytowane 27 Lipca 2011 przez madzioochna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 04.11.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) Odkopie Wie ktos cos o zlewach Prima Gran? Zainteresowal nas model San Francisco ale wole podpytac. Chcialbym też dozownik na zlew i rozumiem ze producent musi dac opcje zamontowania dozownika a nie wiem czy Prima daje taka opcje. I czy komuś udało się kupić czarny dozownik ? Bo wszystko co znajduję to chrom z reguły. A chcieliśmy czarną baterie do czarnego zlewu wiec dozownik też by wypadało miec czarny Edytowane 4 Listopada 2012 przez nielot2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agami 04.11.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Odkopie Wie ktos cos o zlewach Prima Gran? Zainteresowal nas model San Francisco ale wole podpytac. Chcialbym też dozownik na zlew i rozumiem ze producent musi dac opcje zamontowania dozownika a nie wiem czy Prima daje taka opcje. I czy komuś udało się kupić czarny dozownik ? Bo wszystko co znajduję to chrom z reguły. A chcieliśmy czarną baterie do czarnego zlewu wiec dozownik też by wypadało miec czarny O zlewach się nie wypowiem - co do dozownika to wystarczy napisać do producenta z pytaniem, czy uda się zrobić dodatkowy otwór obok baterii w tym dokłanie modelu i już Czarny dozownik (ale też nie w całości) ma firma Alveus. Kwadratowy i zaokrąglony. Obawiam się jednak, że nigdy nie zgrasz idealnie kolorów różnych firm (w kolorze czarnym). Dozowniki są w chromie, kolorze stali, inoxie, satynie. Neto też ma w ofercie w wykończeniu kolorów granitu, ale teraz nie pamiętam jakie kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts