Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czarny zlewozmywak

leli1

Recommended Posts

Dzięki bardzo. Zlewy pasują nam 3

Teka Kea 60 B-TG

Teka Universo 60 B-TG

Franke SID 611 - 78

Teraz telefony do producentów :)

EDYTA - Już po telefonach :) Info dla potomnych - więcej niż jeden otwór w przypadku Franke mają serie Mythos i Calypso. W przypadku Teki - Aura, Astral i Menorca.

Z uwagi na ich ceny raczej dozownika nie będzie. Chyba że da się w blat zamontować

Edytowane przez nielot2

• Odpowiedzi 136
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki bardzo. Zlewy pasują nam 3

Teka Kea 60 B-TG

Proponuję zamiast Kea zlew ADRIATICO 1,5 (reginox by schock) Ten sam wygląd, a tu (o dziwo) można zrobić dodatkowy otwór.

Podpowiem, gdzie jeszcze można w podobnych zlewach:

Blanco Zia 6s, Brenor Eridianus, Brenor Juno, Plados Ancona, Śmigielski Milano 100 - może coś z tego ci się spodoba?

Dzięki za propozycje ale cenowo przekraczają zlewozmywakowy budżet. Także będziemy wybierać spośród 3ech wspomnianych powyżej. Może ktoś mógłby podpowiedzieć ? Mi w sumie pasuje ta mała komora ale mógłbym się też obejść bez tego dodatku. A Franke (przynajmniej na zdjęciach) podoba nam się bardziej niż Teka

Dzięki za propozycje ale cenowo przekraczają zlewozmywakowy budżet. Także będziemy wybierać spośród 3ech wspomnianych powyżej. Może ktoś mógłby podpowiedzieć ? Mi w sumie pasuje ta mała komora ale mógłbym się też obejść bez tego dodatku. A Franke (przynajmniej na zdjęciach) podoba nam się bardziej niż Teka

Nie zauważyłam, że może być i jedna komora plus ociekacz. I taniej ;)

Brenor Carina, Corona, Deneb i Leo, Fooch Fusion (tylko ten ma mały ociekacz).

Wiem, że było tutaj na forum zdjęcie zlewu i do tego były nawet dwa dozowniki właśnie na blacie. Jak znajdę, to wkleję ;)

czy ktoś ma TEKĘ Zeno B-TG antracyt albo onyx? Chciałabym zlew o trochę "ciekawszym" kształcie. Ten ma 1 okrągłą komorę i ociekacz. Ma 86 cm, trochę dużo, bo wolałabym mniejszy - nie mam za dużo miejsca. Rozważałam jeszcze Franke Milam MIG 614, ale jest dużo droższy i w graficie. Pomóżcie, czy to dobry wybór do jasnego melażowego blatu? Nie mogę też zdecydować się na baterię. Z jednej strony podoba mi się w AUK chrom łączony z kamieniem, albo wysoka bateria np. Teka Cubus. Pomóżcie może ktoś ma coś podobnego, albo może jakiś lepszy pomysł.:yes:

• 1 year później...

Witam

mam pytanie dotyczące zlowyzmywaka Teka Aura 60 B-TG, moze ktos mi pomoże. Jest w nim wyfrezowane 6 otworów i z tego co widzialam na rysunku to są jednakowej średnicy 35mm, czy ktoś montował w nim dozownik na płyn? Bo czesto w zlewozmywakach jest wyszczególnione ze sa mniejsze otwory do dozowników o średnicy 25 mm. Zastanawiam się czy każdy dozownik (Teka, Kludi itp) bedzie do tych otworów pasowal.

• 3 weeks później...

Mam czarny zlewozmywak Alveus Rock.

Nic specjalnego, półka średnia-niższa ;)

W sobotę postanowiłam go umyć porządnie. Znaczy gąbka i CIF. Nie żeby wyglądał źle, ale raz na jakiś czas to trzeba zrobić :D

Ostatnio jakoś z pół roku temu to robiłam :wstydzi_się:

Wzięłam więc cifa, gąbkę, wyszorowałam.

Myślę, umyję od razu umywalkę w łazience. Idę z tą gąbką, dotykam umywalki, a tam aż czarno z tej gąbki leci.

Taki zlew miałam brudny a nic widać nie było.

Nie zamieniłabym go na nić innego :)

• 6 months później...