daszaA 28.08.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Były różne. Teraz Toyota Rav4. Wg mnie najlepszy . Wygodny, idealny na zakupy i do pracy, a nawet do wożenia psów. Ale nie za 20 tys. I pali jak smok... Około 7l/100km ropy, to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.08.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Jechałam ostatnio firmowym do Niemiec - wyszło 10l /100 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 28.08.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Jechałam ostatnio firmowym do Niemiec - wyszło 10l /100 km dlatego tyle wyszło [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 28.08.2009 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Ech, chyba jednak trochę poczekam.... będe miala do wydania ok 30 tys. Dłużej czekala nie bedę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 03.09.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 passat , audi a4 - kombi , 1.9 tdi przewidywalny i ekonomiczny pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 03.09.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Ech, chyba jednak trochę poczekam.... będe miala do wydania ok 30 tys. Dłużej czekala nie bedę Hmmm... kolega ma akurat zadbaną Vectrę Kombi 2,2 DTi dość wypasioną z 2004 roku za taką cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewikk77 09.10.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 odświeżam temat, bo też chcemy zmienić auto na większe -najlepiej kombi. Powiększa się rodzinka i wiadomo wózki, foteliki, rowerki, a do domu też czasem lepiej samemu coś przewieźć niż zamawiać transport. Podoba nam się toyota avensis - co możecie powiedziec na jej temat?? ale może inne autko? ...również podobnie jak założycielka wątku chcielibyśmy, żeby był tak do 20-25 tys.zł, klima, mało palił i w miarę niezawodny, kurcze, chyba duże wymagania mam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefir1 09.10.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 a ja polecam opelka astre lub vectrę jak sie da to w kombi, są dosyć trwałe, oszczędne i pojemne, czesci zamenne w rozsądnych cenach, szczególnie diesel tylko ten DTi lub słabszy Di (mają łańcuch rozrządu a nie pasek) można śmiało śmigac w trasę bez strachu że coś może pęknąć po drodze, no i odpadają koszty wymiany paska rozrządu co 2 lata albo co kilkadziesiąt tyś km. na budowę to może raczej pug partner lub citroen berlingo renault kangooo albo nawet lepszy busik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek63 10.10.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Ja gdybym miał teraz kupować to z ukierunkowaniem na:1. Japońce combi2. Ople combi3. Skoda Octavia combi 4. Hyundai W ostatnich testach ADAC pierwsze 3 miejsca zajeły marki japońskie, potem 4-te Hyundai, ... na 5-tym marka Opel (1-sza lokata z europejskich aut) ewentualnie pójść takim tropem: http://www.twoja-firma.pl/wiadomosc/1603885,jak-wybrac-najmniej-awaryjny-samochod.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Keraj28 12.10.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 odświeżam temat, bo też chcemy zmienić auto na większe -najlepiej kombi. Powiększa się rodzinka i wiadomo wózki, foteliki, rowerki, a do domu też czasem lepiej samemu coś przewieźć niż zamawiać transport. Podoba nam się toyota avensis - co możecie powiedziec na jej temat?? ale może inne autko? ...również podobnie jak założycielka wątku chcielibyśmy, żeby był tak do 20-25 tys.zł, klima, mało palił i w miarę niezawodny, kurcze, chyba duże wymagania mam pozdrawiam Jeżdżę Avensisem D4D 2.0(diesel) sedan od 50 000km. Mimo baaardzo ciężkiej nogi pali 7l/100km (żona schodzi do 6,2l/100km). Warto kupić taką z kontrolą trakcji (taki przycisk z napisem TRC). Prowadzi się miękko i do 120km/h dobrze. Powyżej trochę rzuca w koleinach. Koniecznie oglądnij książkę serwisową - konieczne wpisy z autoryzowanych serwisów. Fotele dla mnie są OK ale żona mówi że niewygodnie - warto się przejechać. Uwaga na pokryciu w najtańszych modelach pojawiają się plamy od potu czy rozlanej wody. Ogólnie bardzo mocno polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 13.10.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 ... ma być duże, z klimą, duzym bagażnikiem ale ma niedużo palić, ma się nie psuć (co za tym idzie ma nie grzeszyć starością) i na pewno nie uda nam się zebrać na niego więcej niż 20 tys... ja wybralbym http://www.allegro.pl/item775432564_vw_t4_caravelle_2_5_tdi_klima.html :) Baaardzo wygodne, na brak miejsca nie ma co nazekac, w brew pozorom nie pali tak wiele, psuc tez sie nie psuje... Ten silnik jest dosc dynamiczny, wiec ja bym sie nie zastanawial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 13.10.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Prosze o poradę w sprawie zakupu auta tzw. prawie nówki. Czasy budowlane na ukończeniu i auto budowlane (tj. astra I) juz swoje odsłużyło. Do tego brak w nim wspomagania kierownicy a ja mam metr50 w kapelusz . Niekórzy mówią że jak jadę to mnie zza kierownicy nie widać Tak więc pora na babskie autko. Osobiscie podoba mi się C3, ale ..... No własnie jakieś inne typy w cenie uzywanego do 30k? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 13.10.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 jak babskie auto to tu masz temat wedlug panow na auta niemeskie:) http://forum.muratordom.pl/panowie-jakie-auta-sa-niemeskie,t161790.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewikk77 16.10.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Jeśli chodzi o opelki, to przyznam, że obecnie właśnie mamy tę markę tylko malutkiego 3-drzwiowego hatchbacka (nie wiem czy dobrze napisałam) i jesteśmy baardzo z niego zadowoleni. Chociaż myślałam, że to nam się trafił taki dobry egzemplarz a że o niego dbamy myślę, że jeszcze długo pojeździ. Tylko astra kombi jest dosyć "kanciata", może vectra. Dziękuję za informacje dotyczące toyoty avensis -chociaż z tą tapicecrką, to chyba da się ją wyprać ?? Poza tym często piszecie o dieslach - czy nie ma z nimi problemów zimą. Jestem w tym zakresie laikiem, zawsze miałam auta na bezynę. Generalnie też mam zdanie, że japońce są dobre(zreszta toyota to też japoniec) ale mają chyba droższe części od aut niemieckich pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deborah83 11.11.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 A ja mam pytanie nie o markę, tylko o źródło zakupu. Czy kupowanie przez strony typu autocentrum itp. jest bezpieczne? My widzieliśmy kilka samochodów od dealerów i one się wydają najpewniejsze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matijas444 26.07.2016 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 (edytowane) Według mnie, jak nowy samochód, to tylko [sPAMER] . Sam jeżdżę takim samochodem i jestem z niego zadowolony. Żona również lubi nim jeździć. Samochód ten można kupić w różnych kolorach, a także z różnymi dodatkami. Edytowane 19 Stycznia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 26.07.2016 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Prawie 7 lat a tu proszę wpis kolejny. Wszyscy wiedzą, że teraz jest zastój na rynku aut a tu próbują drzwiami i oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek8454 19.01.2017 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 audi a6 - u mnie doskonale się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c32bud 19.01.2017 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Według mnie, jak nowy samochód, to tylko [sPAMER] . Sam jeżdżę takim samochodem i jestem z niego zadowolony. Żona również lubi nim jeździć. Samochód ten można kupić w różnych kolorach, a także z różnymi dodatkami. Heh, ale stary kotlet Żeby nie było OT z używanych aut poleciłbym Hondy. Trzymają cene ale raczej są bezobsługowe czego o niemcach bym nie powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 19.01.2017 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Heh, ale stary kotlet Żeby nie było OT z używanych aut poleciłbym Hondy. Trzymają cene ale raczej są bezobsługowe czego o niemcach bym nie powiedział. no nie obrażaj mojego aluminiowego audika , 4 latka już nim brykam i żadnej złotówki nie pochłonął , a ile cementów i innych materiałów budowlanych przytargał to tylko on wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts