edde 17.08.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 macie jakiś sprawdzony (niekoniecznie najdroższy ) produkt na hydroizolację płyty betonowej balkonu z "wywinięciem" na ścianę i drzwi balkonowe? na hydroizolacji będzie warstwa termoizolacji w postaci 5cm styropianu (czyli raczej bitumy odpadają, a może bezrozpuszczalnikowe?), zwykłe folie w płynie raczej wykluczam gdyż chyba wszystkie (z tych mniej lub bardziej markowych) są przeznaczone do wewnątrz a nie na zewnątrz, możecie coś konkretnego polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujezyn 20.07.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Na tym etapie można poszaleć. Ja już miałem wylewkę i użyłem SikaBond T8 jako izolacji (pierwsza warstwa) i kleju do płytek (druga na grzebień). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 20.07.2010 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 super, Jeżyk, dzięki za odpowiedź a tak od siebie to polecam patrzeć na datę posta, na który się odpowiada problem sprzed roku i dawno rozwiazany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dsxc 23.07.2010 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Stoję przed podobnym wyborem, potrzebuję wybrać coś na balkony oraz na taras.Na balkony:Ultrament – Folia w płynie do tarasów i balkonów + taśma uszczelniająca JKK - Super Folia w Płynie do wewnątrz i zewnątrz Na tarasy Sika - Bond T8 Ultrament – Izolacja tarasów (dwu składniowy) + taśma uszczelniająca Na taras przychylam się na Sike Bond T8 choć jest droga, jednak chcę użyć porządnego produktu pod tarasem jest sypialnia. Na balkon wezmę chyba Ultrament – Folia w płynie do tarasów i balkonów. Może podzielicie się swoimi spostrzeżeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.07.2010 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 ja wybrałem mapelastic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 24.07.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 na tarasy i balkony T8 nie zawsze jest dobrym rozwiazaniem. sugerowalbym dwuskladnikowa izolacje szlamowa uszczelniajacy: Aquafin 2K, Botament MD28, Seccoral 2K, Kerakoll Idrobuild, lub wspomniany mapelastici izolacji nie kupuj w markecie... to nie jest dobry pomysl a widze ze taki masz zamiar skoro podajesz ultrament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dsxc 26.07.2010 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Dzięki za odpowiedzi o Mapei Mapalastic słyszałem w jego skład wchodzi taśma Mapeband, klej Keraflex, fuga Ultra Color i siatka szklana, jednak spotkać to wszystko w jednym sklepie w warszawie jest trudne, pozostałych produktów nie widziałem na oczy. Czy ktoś może podpowiedzieć gdzie można w Warszawie znaleźć dobre systemy do zabezpieczenia tarasu?Po podliczeniu System Mapei jest sporo tańszy od Sika Bond T8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 27.07.2010 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Henkel (Ceresit) - firmy: Marsan (Modlinska)/ Zino (Marki) Mapei - firma: KIM Bartycka Kerakoll i Botament - Kenpol Bartycka Sika, Schomburg, PCI - 2K SYSTEM Zabraniecka oczywiście T8 Siki wymaga idealnie przygotowanego podłoża, zużycie na nierównym podłożu drastycznie rośnie a materiał tani nie jest... nie przeliczałem dokładnie różnicy pomiędzy uszczelnieniem T8 i klejeniem a izolacją szlamową z klejem ale tak na oko: 1m2 SIKA - okolo 100zł / szlamowa izolacja - około 45-50zł /m2. Przy szlamowych z kolei dylatacje i narożniki podnoszą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dsxc 30.07.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Kupiłem dwuskładnikowy Mapei Mapelastic i pozostałe kleje i taśmy z systemu, Fugi wybierze Żonka. Dzięki za pomoc, Sika Tbond jest ok 2 do 3 razy droższa. Polecam sklep Esel w Warszawie Wawer ul. Sęczkowa 88. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts