maciejeczek 17.08.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Mam taki problem jaki podałem w temacie i teraz nie wiem co moze byc już przycyzna takiego stanu rzeczy jak na zdjęciach:http://img4.imageshack.us/img4/8325/p1090019o.th.jpghttp://img522.imageshack.us/img522/2057/p1090020.th.jpgFiltr czysty, sól jest, regulowałem nawet ustawienia dotyczace zmiekczania wody, czy nabłyszczania nic nie pomaga, szkło jest przeznaczone do mycia w zmywarkach, nie chce tego nawet ocet doczyscić nawet jak sie to kilka razy szoruje. Macie jakieś może sugestie albo podobne problemy? Problem widze że zaczyna powoli przechodzić na talerze i połmiski i tam tez sie to pojawiac zaczyna. Dodam ze posiadam zmywarke Whirlpoola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.08.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Jaki preparat do mycia ?nie Somat czasem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniha 18.08.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 a uzywasz kosteczek 3w1, 4w1 czy tam 5w1?jak nie to sproboj raz, jak osad zniknie, to proboj w ustawieniami dalej.ten osad to taki"tlusty" czy taki "suchy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejeczek 18.08.2009 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Uzywam Calgonitu teraz to vel Finish jest 5w1 ustawione mam opcje w zmywarce wąlsnie na 4w1 bo innego wyżej nie moge. A ten mat to taki suchy jest tak teraz jak patrze na talerze niektóre zrobione ze szkla nie z porcelany to wyidac takie fioletowy naloty. Zauwazyłem równiez ze troche na szklankach zostaje tego proszku z kostki. ale oczywiscie gdzieniegdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.08.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 No to ewidentnie jakiś problem ze zmywarką. Filtr ? Wymyj zmywarkę - specjalnym preparatem. Sprawdź odpływ. Sprawdź dysze, ktorymi spłukiwane są naczynia - czy nic się nie blokuje.Jeśli kostki o których piszesz to nie te z samorozpuszczalną powłoką - tylko normalne, wyjmowane z folijki - to nie ma prawa zostawać proszek. MOja zmywarka nie toleruje tych samorozpuszczalnych - zostaje proszek a naczynia nie są umyte.Coś nie halo ze zmywarką - niedokładnie płucze a następnie wygrzewa smugi na naczyniach. A jak je wysuszy porządnie to potem nie można tego zedrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 18.08.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 co jakis czas mam podobny problem. To dla mnie sygnał żeby uzupełnić sól i nalać nabłyszczacza (mimo , że używam kostek xw1) a woda miękka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 18.08.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 potwierdzam ....sól i nabłyszczacz rozwiążą problem ... te kostki 5w1 albo 7w1 to jednak za malo na twarda wode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejeczek 18.08.2009 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Cała zmywarke czysciiłem już raz tym specjalnym preparatem calgonitu i po nim nie zauwazayłem różnicy. Myśle sobie teraz o tej fazie płukania, że sie mozliwei nie do końca wypłucza naczynia, ale czym to może byc spowodowane, skoro wszytskie filtry czyszcze po kazdym zmywaniu i nie widac jakis specjalnych resztek czy brudów? Czy to w jakiś sposób mozna doczyścić te szklanki czy lepiej je na straty spisać? Dodam może ze zmywarke mam już od roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 18.08.2009 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Dam głos odrębny - spróbuj bez nabłyszczacza i ustaw zmiękczanie na minimum Za dużo detergentów przy miękkiej wodzie też będzie skutkować osadem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 19.08.2009 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 A czy te szklanki mają znak , że mogą być myte w zmywarce? nie każde szkliwo można myć mechanicznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megi247 20.08.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 NIe, po to sa kostki 3w1 zeby nie musiec wlewac nablyszczacza i soli. U mnie bylo to samo ze szklankami, przestalam uzywac soli i nablyszczacza i problem sie rozwiazal. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 20.08.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 mialam podobny problem u siebie, po ok pol roku uzywania nowej zmywarki szklanki i inne przeźroczyste naczynia wyglądały tak samo- osad był mleczno- metaliczny. Myłam calgonitem 3w1, zmieniłam na somat później próbowałam wszelkich mozliwych ustawien i koniec koncem zrezygnowalam z tabletek na rzecz proszku i soli. I to był koniec problemu, stary osad niestety nie zszedł ale od tego czasu wszystko co myję jest naprawde idealne i z połyskiem (nablyszczacza nie stosuję) a tabletki mam w pogotowiu, używam raz na jakis czas kiedy proszku braknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts