Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kolor blatu do białych i brązowych szafek -szukam inspiracji

endriu_4

Recommended Posts

Witam serdecznie to mój pierwszy post na forum.

Jestem w trakcie odświeżania mojej małej kuchni.

Wybór padł na śnieżnobiałe błyszczące szafki kuchenne górne oraz na średnio brązowe szafki dolne (okleina dębowa).

Na podłodze średnioszary matowy gres Nowej Gali - Orientale, odcień dość zimnej niejednolitej szarości.

Na ścianie pomiędzy szafkami jasnoszary gres Nowej Gali, też z serii Orientale, mozaika prostokątne cegiełki.

No i stanąłem na wyborze blatu - no bo jaki do tego zestawu pasuje blat kuchenny ?

Biały ? ale może za dużo tej bieli bo poza białymi szafkami to inne ściany kuchni też białe. Poza tym wolałbym blat jakiś kamienny ale nie marmurowy.

No to może szary ? no ale w 2 odcieniach szarości będzie już podłoga i ściana między szafkami, wprowadzać 3 odcień, np. Granit Strzegom ?

A może bardzo ciemny, czarny ?

Szukam pomysłów, po przejrzeniu dziesiątek zdjęć w necie nadal nie wiem.

http://img134.imageshack.us/img134/748/002zgl.jpg

Dziękuję za linki, napewno popatrzę i się poinspiruję :).

Co do propozycji białego blatu, to właśnie ostatnio po dyskusji w domu wychodzi nam że może to to. Ale byłby to nie blat kamienny jak poczatkowo chciałem ale normalny z płyty, matowy, z tym że z brzegiem nie zaokrąglonym tylko ściętym pod kątem 90st i wykończonym szaro-srebrną taśmą.

Tak przynajmniej to sobie wymyśliłem, a teraz muszę na żywo czegoś takiego poszukać w studiach kuchennych.