Gość Nikko82 18.08.2009 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Mam zamiar budować dom i wybieram projekt a cieżko z tym strasznie i mam taki jeden czy Wam sie podoba Dzieki za odpowiedzi http://www.archeton.pl/projekt/zosia-637-736-opisogolny-c0ce2c277d773439d38be2340ade1740 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_73 18.08.2009 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Myślę zę nie powinieneś pytac czy nam sie podoba .... bo on ma sie podobać Tobie - tak mi sie wydaje A wogóel tonie ten dział chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gerro 18.08.2009 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Nie rozumiem .Podobać to on się ma właścicielowi (tobie) nie nam , my nie będziemy tam mieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 18.08.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Co racja to racja, niemniej można coś podpowiedzieć.Zasada generalna przy wyborze projektu jest taka że wjazd i strony świata narzucają go same. Rozkład pomieszczeń w tym konkretnym przypadku sugeruje wjazd od strony południowej. Taras z bezpośrednim wyjściem dałbym także od strony zachodniej likwidujac wyjście z salonu na północną stronę. Lepiej w takich wypadkach rozmawiać z architektem. Ogólnie projekt przyjemny z funkcjonalnym rozkładem pomieszczeń.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grizzli 18.08.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Jest wątek o architekturze i projektach - jak tam umieścisz Twoje pytanie, uzyskasz więcej odpowiedzi. Może nawet znajdziesz innych zainteresowanych tym projektem. Poszukaj. A gdybyś dawał nowy wątek, w temacie podaj nazwę projektu.Na pierwszy rzut oka to bardzo przyjemny projekt, zwłaszcza jeśli ktoś lubi dworkowate zewnętrza. Ja wolę inne, ale doceniam ten projekt - ma wszystko, co jest potrzebne niezbyt wymagającej rodzinie 2+2 lub nawet 2+3 albo zupełnie niewymagającej wielopokoleniowej. Pomieszczenia są bardzo dobrze rozplanowane, chociaż można mieć wątpliwości co do ich doświetlenia i wielkości. Jednak dla kogoś "z bloku" (wiem coś o tym) to i tak będzie to raj na ziemi. Mam nadzieję, że nie musicie wykorzystać wszystkich pomieszczeń na piętrze na sypialnie - potrzebna będzie przecież garderoba, pralnia i jakieś miejsce na prasowanie, no i tzw. robótki. Ponieważ nie ma tu ani strychu, ani piwnicy, a kotłownia jest niewielka, to potrzebna będzie także graciarnia na nieużywane latem narty, sanki albo stare stereo, ktore jeszcze kiedyś komuś może się przydać czy zapasowy materac.Dodatkowym autem tego projektu jest obietnica firmy na temat adatacji - architekt, który ma do czynienia z konkretnym projektem od dłuższego czasu na pewno zrobi to lepiej niż pierwszy z brzegu rutyniarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 18.08.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 mam podobny projekt , tylko z dachem dwuspadowym ...dół nieco inaczej rozmieszczony , góra bardzo podobna w Twoim projekcie brakuje mi spiżarni .... ja wiem : nie kazdy ma , nie każdy może .... ja po to, żeby miec spizarnię (malutką) okroiłam salon o te 3m2 ...spiżarnię mam pod schodami które zrobiłam betonowe zamiast azurowych drewnianych ....zerknij sobie dokładnie, czy masz możliwośc zrobienia choć malutkiej spiżarni gdziekolwiek (może pod schodami?)...żona będzie Ci wdzięczna jedynie ten dach mi sie najmniej podoba ,bo: -czterospadowy- nieco Cie szarpnie - przez to brak okien ściennych na poddaszu - okna dachowe jako jedyne doświetlenie - mam okna dachowe - dziekuję sobie za trzeźwośc umysłu i to, ze mam jednak okna ścienne i tyle ogólnie bardzo przyjemny projekt ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 18.08.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 a mi się nie podoba ! tzn z zewnątrz jest ok , ale pokoje na górze masz z dwoma skosami , jakoś nie jestem zwolennikiem obijania się głową o sufit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 18.08.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Na górze 4 sypialnie i jedna łazienka - 6m - mała.Na dole 1 sypialnia i jedna toaleta plus łazienka...bez sensu.Oczywiście komfort mieszkańców będzie uzależniony od rozkładu ich dnia, ale i tak przewiduję spory ruch po schodach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 18.08.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Parter domu niezły. Jeśli sypialnia na dole ma być gabinetem to bym zrobiła wejście do tej większej łazienki od holu, a z wc spiżarnię bez okna, ale z wentylacją. Natomiast jeśli to ma być Wasza sypialnia bądź pokój gościnny i chcesz żeby była łazienka dla gości to bym to tak zostawiła jak jest. Natomiast co do poddasza to łazienka rzeczywiście mała, więc z tego małego pokoju albo zrobić drugą. albo powiększyć tą co jest kosztem pokoju obok, a z tego małego pokoju zrobić garderobę.Generalnie dla mnie projekt odpada ze względu na dach, same okna dachowe, masakra, koszt dachu a poza tym zobacz jaka pow. pokoju, np. użytkowa 6,8 a reszta to skos, po podłodze 15 m kw!!! Dlatego może spróbuj się przekonać do dwuspadówki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 18.08.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Chciałem coś mądrego odpisać, ale się nie da. Mnie się podoba i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 18.08.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 ogólnie rzecz biorąc z zewnątrz przyjemny. Ale góra........ te pokoiczki - małe -jeden ma chyba 6 m na odp wysokości no mały i już - tym bardziej, że skosy pod dachem 4-spadowym zabierają dużo powierzchni Przede wszystkim ustal program dla wszystkich domowników i Wasze potrzeby - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 18.08.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Przychylam się do większości. Ładny wygląd, dobry dół, ale poddasze dla mnie nie do przyjęcia. Za dużo skosów, kompletnie niefunkcjonalnych w codziennym użytkowaniu. Znam to z doświadczenia. Taki projekt nie może też stanąć na 10 a działce, bo wyjdzie "dworek potworek". Powodzenia w wyborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Nikko82 19.08.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Pytam bo mam zamiar ten domek budować a pozniej go sprzedać chciałbym sie tym w przszłości zajmować dlatego każda Wasza porada dla mnie jest bardzo cenna Dzięki Układ pomieszceń na poddaszu faktycznie nie jest najlepszy ale dla mnie jest ważny również wyglad zew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 29.08.2009 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 domek nawet ladny ale nie super ja bym go nie kupila jesli ten dom ma byc na sprzedaz moze zbuduj cos co ma wieksze wziecie albo 2 spadowy dach albo 4 ale z jakimis dodatkami takie jest moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts