Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt Z66 pracownia STUDIO Z500

Recommended Posts

Witam,

czy jest ktoś, kto buduje ten wspaniały dom Z66?

Prosty, funkcjonalny i mam nadzieję - tani ;)

Proszę o podzielenie się doświadczeniem z budowy, na jakim jesteście etapie, gdzie i za ile budujecie?

Ja przymierzam się do tego projektu, ale głównym czynnikiem decydującym będzie koszt budowy. Projekt sam w sobie jest niemal idealny. Już go sobie wizualizuję na działce ;)

Pozdrawiam

• 2 months później...

Hej

my z mężem również bardzo zastanawiamy się nad zakupem tego projektu :) ma wszystko czego potrzeba :)

interesuje nas wariant z garażem (podwariant 2)

Przepatrzyliśmy mnóstwo projektów, i jednak stawiamy na ten :)

Również będziemy bardzo wdzięczni za informacje odnośnie wstępnych kosztorysów.

Uriel powodzenia życzę :) i czekamy z niecierpliwością do wiosny na dziennik budowy i pierwsze wrażenia :)

My na wiosnę startujemy z papierologią dopiero.

ktoś w opiniach tego projektu na stronie z500 poddał w wątpliwość wygląd salonu i jego szerokość przy tym, ze schody są w salonie na ścianie, faktycznie salon może być wąski i mało ustawny :/

Prócz tego byliśmy wczoraj z mężem na oglądaniu domu pokazowego projektu Lipińskich w Smolcu (były dni otwarte) i faktycznie salon ma podobny do z66 i nie jest on zbyt duży, Berlin ma schody na bocznej ścianie ale fakt zajmują one trochę miejsca na szerokość :(, ponadto pokoje na górze, zwłaszcza te dwa symetryczne są malutkie :/ a w z66 są podobne :/

zmieniliśmy zdanie i już nie chcemy z 66, choć ma ładny układ pomieszczeń, fajnie wydzielona jadalnie.

teraz interesuje nas z68 :) troszkę szkoda mi tego miejsca na jadalnie, ale salon ustawniejszy.

http://www.z500.pl/projekt/z68.html

mam pytanie małe, jeśli chcemy zlikwidować jedną łazienkę na górze (ta w sypialni), a tam zostawić garderobę to robimy to już na etapie adaptacji, czy też wystarczy naniesienie takiej zmiany w trakcie budowy przez kierownika budowy?

jak na etapie adaptacji to czy to kosztuje dodatkowo?