jaanna 26.07.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 szukam firmy ktora ma domy z drewna kujawsko pomorskie poradzcie Heban z Tucholi Hortus z Bydgoszczy zadnej z nich natomiast nie moge polecic bo mnie nie przekonuja sprecyzuj o co chodzi z domem drewnianym, ja proponuję Pomorze i EKO-Drewno-Bud mi zrobili domek i mieszkam witam mam dzialke letniskowa kolo swiecia i chciala bym niedrogi domek najlepiej drewniany bo taniej i szybciej chyba wyjdzie szukam firmy w tym rejonie bo nie trzeba placic wtedy za przejazd tak mysle ale moge sie mylic poradzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.07.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 szukam firmy ktora ma domy z drewna kujawsko pomorskie poradzcie Heban z Tucholi Hortus z Bydgoszczy zadnej z nich natomiast nie moge polecic bo mnie nie przekonuja sprecyzuj o co chodzi z domem drewnianym, ja proponuję Pomorze i EKO-Drewno-Bud mi zrobili domek i mieszkam witam mam dzialke letniskowa kolo swiecia i chciala bym niedrogi domek najlepiej drewniany bo taniej i szybciej chyba wyjdzie szukam firmy w tym rejonie bo nie trzeba placic wtedy za przejazd tak mysle ale moge sie mylic poradzcie nie płacisz za przejazd tylko ogólny koszt wzrasta bo jest delegacja dla pracowników, zależy jak kto płaci pracownikom zagadaj z Eko bo mają w Swieciu rodzinke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidlos_Diablos 26.07.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 a skąd ten groźny nick może nam przybliżysz jego historię NIe ma sprawy! Był kiedyś taki zespół hadcorowy Tuff Enuff i oni nagrali płytę pt. Diablos Tequilos. Jako, że jestem wielbicielem polskiego hadcoru tak mi przez przypadek wyszło, bo Fidel było już zajęte . Się nie powtarza taki nick. A tak w szczególe To Alex_ oglądałem działki w poblizu Twojej, ale przeraziło mnie to coś w pobliżu - betoniarnia? żwirownia? coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 27.07.2006 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Mam na zbyciu skrzynke do pršdu budowlanego ze słupem na którym była zamocowana.Wszystkie elementy z wyjštkiem licznika.kontakt [email protected] odbiór w Bydgoszczy Hej Odezwij się. Wusłałem e-maila dwa dni temu i cisza. Tak czy inaczej daj znać nawet gdyby już nie było aktoalne. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.07.2006 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 a skąd ten groźny nick może nam przybliżysz jego historię NIe ma sprawy! Był kiedyś taki zespół hadcorowy Tuff Enuff i oni nagrali płytę pt. Diablos Tequilos. Jako, że jestem wielbicielem polskiego hadcoru tak mi przez przypadek wyszło, bo Fidel było już zajęte . Się nie powtarza taki nick. A tak w szczególe To Alex_ oglądałem działki w poblizu Twojej, ale przeraziło mnie to coś w pobliżu - betoniarnia? żwirownia? coś takiego. czyżby to było wczoraj i białym chyba oplem betoniarnia jest fajna, bloczki i beton na miejscu, jak czegoś zabraknie można dowieźć, transportu nie ma bo wózek widłowy daje radę gruz można też załatwić, na etapie budowy jest ok w czasie dnia są pracownicy także jak ktoś sie bedzie kręcil po sasiedzku to przyuważą, także obcym samochodem nikt nie będzie mi buszkował po ogródku jak na razie zalety a poza tym jej dni są policzone bo nie ma jej w planie zagospodarowania także jak się ludzie za bardzo pobudują to zniknie bo pod nią też są działki już podzielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidlos_Diablos 27.07.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Nie wczoraj do 21 byłem w pracy. I nie mam białego opla . Widzę, że do sprawy betoniarni podchodzisz z humorem, szczególnie, że masz dom w szkielecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 28.07.2006 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Nie wczoraj do 21 byłem w pracy. I nie mam białego opla . Widzę, że do sprawy betoniarni podchodzisz z humorem, szczególnie, że masz dom w szkielecie no tak szkielecik podłoga z betonu, tak jak fundamenty z bloczków, do tego taras i szambo, a nie wspomnę o murku pod ogrodzeniem i takie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Ja 28.07.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Syfon8 gdzie się podziewasz?My też będziemy budować Agę z Archipelagu. Mieliśmy nadzieję, że Cię trochę pomęczymy i uzyskamy kilka dobrych rad i doświadczeń związanych z budową właśnie tego domku. Pozdrawiamy i czekamy na Twoje pojawienie się na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volter 28.07.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Podajcie proszę ceny jakie płacicie za :- ocieplenie ścian styropianem- ocieplenie dachu wełną- obicie płytami KG poddasza- tynki cementowo-wapienne (ręczne/maszynowe)- gładzie gipsowe- płytki Z góry dzięki za każdą informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaPiotr 31.07.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 volter : tynki maszynowe knauf - z materiałem 20 zł za 1m2 reszta sprawdzam powoli, bo potrzbuję na jesień wykonawców. pzdr A&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 31.07.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Mam pytanie odnośnie nadproży do rolet firmy Leier. Czy ktoś ma takie zamontowane? Nasz murarz nam je proponuje a ja chciałabym znać opinię forumowiczów na temat takich nadproży. Wiem, wiem - było już o nadprożach nie raz, ale jako blondynka mam chyba prawo iść na skróty i popytać ziomków? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 31.07.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 hmm hmmja mam rolety - jakiej firmy - nie wiemRolety chowaja sie do kasetki a nie w murCzy o to Ci chodzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 01.08.2006 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Hej Czy macie jakieś fajne namiary na koparkowego który nie zedrze ze mnie takiej kasy. Gadałem z jednym i za zebranie humusu (80 cm) o wymiarach 8x12+jakaś górka oczywiście bez wywiezienia zawołał 1500. Zdaję sobie sprawę, że budowa w mieście jest nieznacznie droższa ale aż tyle kasy za ten jeden dołek. A druga sprawa to poszukuję stali lub może inaczej jakiegoś dobrago namiaru na hurtownie. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 01.08.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Mam pytanie odnośnie nadproży do rolet firmy Leier. Czy ktoś ma takie zamontowane? Nasz murarz nam je proponuje a ja chciałabym znać opinię forumowiczów na temat takich nadproży. Wiem, wiem - było już o nadprożach nie raz, ale jako blondynka mam chyba prawo iść na skróty i popytać ziomków? Pozdrawiam Słyszałam, że są dobre. Tylko tyle. Chociaż nasz murarz będzie robił nadproża SOLBETu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 01.08.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Hej Czy macie jakieś fajne namiary na koparkowego który nie zedrze ze mnie takiej kasy. Gadałem z jednym i za zebranie humusu (80 cm) o wymiarach 8x12+jakaś górka oczywiście bez wywiezienia zawołał 1500. Zdaję sobie sprawę, że budowa w mieście jest nieznacznie droższa ale aż tyle kasy za ten jeden dołek. A druga sprawa to poszukuję stali lub może inaczej jakiegoś dobrago namiaru na hurtownie. Pozdrawiam Andrzej Mój mąż ma namiar na Koparkowego chyba z Białych Błót. Ale to musisz z nim pogadać czy będzie chciał przyjechać do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 01.08.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Mam pytanie odnośnie nadproży do rolet firmy Leier. Czy ktoś ma takie zamontowane? Nasz murarz nam je proponuje a ja chciałabym znać opinię forumowiczów na temat takich nadproży. Wiem, wiem - było już o nadprożach nie raz, ale jako blondynka mam chyba prawo iść na skróty i popytać ziomków? Pozdrawiam Słyszałam, że są dobre. Tylko tyle. Chociaż nasz murarz będzie robił nadproża SOLBETu. My jednak chyba też będziemy robić nadproża zwykłe, prawdopodobnie Solbetu. Zmieniło mi się jak usłyszałam ile wyniosą nadproża Leier na te kilka okien, które mamy.... Jak to się może zmienić punkt widzenia w jeden dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 01.08.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Mam takie pytanko natury merytorycznej:czy do odbioru technicznego domu potrzebne jest przyłączenie do sieci elektroenergetycznej i wodociągowej ? czy wystarczy podłączenie się do sąsiada ? PozdrawiamMarczysław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 02.08.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Mam pytanie dot. robocizny dekarzy - czy według was 30 zł/m2 dachu (położenie dachówki) + 10 zł/m2 (obróbki) to dużo czy tak w miarę jak na Toruń? Już kiedyś pytałam - ale czy nie możecie polecić jakiegoś dekarza? Dach planujemy robić w październiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 02.08.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Zapomniałam dopisać że dachówka będzie cementowa - to chyba ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 02.08.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 WitamI znów kolejne pytanie dotyczące zagadnień budowlanych. Poprzednio pomogła mi nieoceniona Aga a teraz mam zagwostkę dotyczącą przyłacza wody. Mianowicie chodzi mi o konieczność zastosowania studzienki licznikowej na czas trwania budowy. Pani w Zakładzie powiedziała że musi być studzienka licznikowa ponieważ człowiek spisujący pomiery musi mieć do niej dostęp. Ja jej na to że widziałem nie raz jak niebieska rura wychodzi bezpośrednio wewnątrz fundamentów i jest zakończona licznikiem i że o ile się orientuję to można tak zrobić. Oczywiście Pani powiedziała że absolutnie nie bo niezabezpieczone, trudny dostęp i mają być kręgi a na moje mówienie że potem te kręgi chyba sobie w salonie zamocuje to się tylko uśmiechała. Gadałem też nieoficjalnie z monterami zakładu i poradzili mi abym powiedzmy w garażu zrobił taką murowaną na powiedzmy 1,5 studnie gdzie wyjdzie rura. Potem sobie to przeniose ten licznik gdzie będę chciał a dziurę zasypie.Powiedzcie mi prosze jak macie to zrobione i jak to zabezpieczacie na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts