Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

szukam firmy ktora ma domy z drewna kujawsko pomorskie poradzcie

Heban z Tucholi

Hortus z Bydgoszczy

zadnej z nich natomiast nie moge polecic bo mnie nie przekonuja

sprecyzuj o co chodzi z domem drewnianym, ja proponuję Pomorze

i EKO-Drewno-Bud mi zrobili domek i mieszkam :D

witam mam dzialke letniskowa kolo swiecia i chciala bym niedrogi domek najlepiej drewniany bo taniej i szybciej chyba wyjdzie szukam firmy w tym rejonie bo nie trzeba placic wtedy za przejazd tak mysle ale moge sie mylic poradzcie

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

szukam firmy ktora ma domy z drewna kujawsko pomorskie poradzcie

Heban z Tucholi

Hortus z Bydgoszczy

zadnej z nich natomiast nie moge polecic bo mnie nie przekonuja

sprecyzuj o co chodzi z domem drewnianym, ja proponuję Pomorze

i EKO-Drewno-Bud mi zrobili domek i mieszkam :D

witam mam dzialke letniskowa kolo swiecia i chciala bym niedrogi domek najlepiej drewniany bo taniej i szybciej chyba wyjdzie szukam firmy w tym rejonie bo nie trzeba placic wtedy za przejazd tak mysle ale moge sie mylic poradzcie

nie płacisz za przejazd tylko ogólny koszt wzrasta bo jest delegacja dla pracowników, zależy jak kto płaci pracownikom

zagadaj z Eko bo mają w Swieciu rodzinke :)

a skąd ten groźny nick może nam przybliżysz jego historię :roll:

NIe ma sprawy!

Był kiedyś taki zespół hadcorowy Tuff Enuff i oni nagrali płytę pt. Diablos Tequilos. Jako, że jestem wielbicielem polskiego hadcoru tak mi przez przypadek wyszło, bo Fidel było już zajęte ;). Się nie powtarza taki nick.

A tak w szczególe To Alex_ oglądałem działki w poblizu Twojej, ale przeraziło mnie to coś w pobliżu - betoniarnia? żwirownia? coś takiego.

Mam na zbyciu skrzynke do pršdu budowlanego ze słupem na którym była zamocowana.Wszystkie elementy z wyjštkiem licznika.kontakt [email protected]

odbiór w Bydgoszczy

Hej

Odezwij się. Wusłałem e-maila dwa dni temu i cisza. Tak czy inaczej daj znać nawet gdyby już nie było aktoalne.

Pozdrawiam

Andrzej

a skąd ten groźny nick może nam przybliżysz jego historię :roll:

NIe ma sprawy!

Był kiedyś taki zespół hadcorowy Tuff Enuff i oni nagrali płytę pt. Diablos Tequilos. Jako, że jestem wielbicielem polskiego hadcoru tak mi przez przypadek wyszło, bo Fidel było już zajęte ;). Się nie powtarza taki nick.

A tak w szczególe To Alex_ oglądałem działki w poblizu Twojej, ale przeraziło mnie to coś w pobliżu - betoniarnia? żwirownia? coś takiego.

czyżby to było wczoraj i białym chyba oplem :)

betoniarnia jest fajna, bloczki i beton na miejscu, jak czegoś zabraknie można dowieźć, transportu nie ma bo wózek widłowy daje radę

gruz można też załatwić, na etapie budowy jest ok

w czasie dnia są pracownicy także jak ktoś sie bedzie kręcil po sasiedzku to przyuważą, także obcym samochodem nikt nie będzie mi buszkował po ogródku :p

jak na razie zalety

a poza tym jej dni są policzone bo nie ma jej w planie zagospodarowania

także jak się ludzie za bardzo pobudują to zniknie

bo pod nią też są działki już podzielone

Nie wczoraj do 21 byłem w pracy. I nie mam białego opla :( . Widzę, że do sprawy betoniarni podchodzisz z humorem, szczególnie, że masz dom w szkielecie :lol:

no tak szkielecik :lol:

podłoga z betonu, tak jak fundamenty z bloczków, do tego taras i szambo, a nie wspomnę o murku pod ogrodzeniem

i takie tam

Podajcie proszę ceny jakie płacicie za :

- ocieplenie ścian styropianem

- ocieplenie dachu wełną

- obicie płytami KG poddasza

- tynki cementowo-wapienne (ręczne/maszynowe)

- gładzie gipsowe

- płytki

Z góry dzięki za każdą informację.

Mam pytanie odnośnie nadproży do rolet firmy Leier. Czy ktoś ma takie zamontowane? Nasz murarz nam je proponuje a ja chciałabym znać opinię forumowiczów na temat takich nadproży. Wiem, wiem - było już o nadprożach nie raz, ale jako blondynka mam chyba prawo iść na skróty i popytać ziomków? :wink:

Pozdrawiam

Hej

Czy macie jakieś fajne namiary na koparkowego który nie zedrze ze mnie takiej kasy. Gadałem z jednym i za zebranie humusu (80 cm) o wymiarach 8x12+jakaś górka oczywiście bez wywiezienia zawołał 1500. Zdaję sobie sprawę, że budowa w mieście jest nieznacznie droższa ale aż tyle kasy za ten jeden dołek. :evil:

A druga sprawa to poszukuję stali lub może inaczej jakiegoś dobrago namiaru na hurtownie.

Pozdrawiam

Andrzej

Mam pytanie odnośnie nadproży do rolet firmy Leier. Czy ktoś ma takie zamontowane? Nasz murarz nam je proponuje a ja chciałabym znać opinię forumowiczów na temat takich nadproży. Wiem, wiem - było już o nadprożach nie raz, ale jako blondynka mam chyba prawo iść na skróty i popytać ziomków? :wink:

Pozdrawiam

Słyszałam, że są dobre. Tylko tyle. Chociaż nasz murarz będzie robił nadproża SOLBETu.

Hej

Czy macie jakieś fajne namiary na koparkowego który nie zedrze ze mnie takiej kasy. Gadałem z jednym i za zebranie humusu (80 cm) o wymiarach 8x12+jakaś górka oczywiście bez wywiezienia zawołał 1500. Zdaję sobie sprawę, że budowa w mieście jest nieznacznie droższa ale aż tyle kasy za ten jeden dołek. :evil:

A druga sprawa to poszukuję stali lub może inaczej jakiegoś dobrago namiaru na hurtownie.

Pozdrawiam

Andrzej

Mój mąż ma namiar na Koparkowego chyba z Białych Błót. Ale to musisz z nim pogadać czy będzie chciał przyjechać do Ciebie.

Pozdrawiam

Słyszałam, że są dobre. Tylko tyle. Chociaż nasz murarz będzie robił nadproża SOLBETu.

My jednak chyba też będziemy robić nadproża zwykłe, prawdopodobnie Solbetu. Zmieniło mi się jak usłyszałam ile wyniosą nadproża Leier na te kilka okien, które mamy.... :o Jak to się może zmienić punkt widzenia w jeden dzień :roll: :D

:D

Witam

I znów kolejne pytanie dotyczące zagadnień budowlanych. Poprzednio pomogła mi nieoceniona Aga a teraz mam zagwostkę dotyczącą przyłacza wody. Mianowicie chodzi mi o konieczność zastosowania studzienki licznikowej na czas trwania budowy. Pani w Zakładzie powiedziała że musi być studzienka licznikowa ponieważ człowiek spisujący pomiery musi mieć do niej dostęp. Ja jej na to że widziałem nie raz jak niebieska rura wychodzi bezpośrednio wewnątrz fundamentów i jest zakończona licznikiem i że o ile się orientuję to można tak zrobić. Oczywiście Pani powiedziała że absolutnie nie bo niezabezpieczone, trudny dostęp i mają być kręgi a na moje mówienie że potem te kręgi chyba sobie w salonie zamocuje to się tylko uśmiechała. Gadałem też nieoficjalnie z monterami zakładu i poradzili mi abym powiedzmy w garażu zrobił taką murowaną na powiedzmy 1,5 studnie gdzie wyjdzie rura. Potem sobie to przeniose ten licznik gdzie będę chciał a dziurę zasypie.

Powiedzcie mi prosze jak macie to zrobione i jak to zabezpieczacie na zimę.