bonart1 21.09.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 forumowicze - ciagle aktualne: KUPIE: - bloczki fundametnowe - pret gladki fi6 (na strzemiona) - suporeks (szary/bialy) - cegla pelna (moze byc z rozbiorki) - skupuje rowniez inny material potrzebny na start /stan surowy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 21.09.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Może ktoś wiem, gdzie można kupić listwy dylatacyjne PCV do wykonania dylatacji pomiędzy ościeżnicą okienną a tynkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 21.09.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Mam prośbępotrzebuję 30 szt. dachówki Wiekor (teraz chyba Koramic) L15 czerwona angoba - jeżeli komuś zostało, chętnie odkupię.Dawnymi czasy leżało to w każdym składzie, w sobotę obdzwoniłem parę hurtowni i nie mają. Co za czasy...pozdrawiam wszystkich budującychGrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 21.09.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Może ktoś wiem, gdzie można kupić listwy dylatacyjne PCV do wykonania dylatacji pomiędzy ościeżnicą okienną a tynkiem? My czegoś takiego nie robiliśmy, ale dla pewności spytam męża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 21.09.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 JAkie są Wasze typy dotyczące tynku? Mineralny plus farba akrylit? Czy może od razu jakiś barwiony tynk akrylowy??? Czy jeśli będzie tynk jednej firmy, to farba może być innej? Wiem, że dobrze też zagruntować przed nałożeniem tynku... Graczyk - widzę, że wybarwiałeś mineralny tynk? też baranek (my też taki planujemy). (Może wpadniecie w końcu do nas i podyskutujemy choćby o tynkach? ) Gdzie najlepiej kupić dobry ale nie cholendarnie drogi tynk? I jaka opcja jest najlepsza? Proponuję tynk mineralny plus na to farba silikonowa.Optymalna cena do jakości.Ja mam Ceresit kornik i farbę Caparol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 22.09.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 dziękuję Androżek za odp. Widzę, że masz innej marki tynk i innej farbę (dałeś też grunt pod to?). W hurtowniach naciskają na to, żeby te dwa komponenty były zawsze z jednej firmy -ich prosty argument - np. gwarancja. Wczoraj też z naszymi gośćmi rozmawialiśmy - a o czymże innym moglibyśmy jak nie o budowie - oni wzięli, podobnie jak kilka lat temu ich rodzinka - tynk silikonowo-silikatowy firmy weber (terannowa). Chwalą niesamowicie - jak się zabrudzi - "karszerkiem" elegancko zmyją - i ciągle jak nowy i niezniszczalny. Ten kosztuje jakieś 5koła za powierzchnię 200m2. No i pod to grunt za jakieś 360zł. W sumie nietanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_partner 22.09.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 dziękuję Androżek W sumie nietanio. ale na lata świetlne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 22.09.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Farba z gruntem na 180 m2 kosztowała ok.2000 i tynk 800 zł.Farby zostało strasznie dużo wiec sprzedałem ją majstrowi.Tak wieć koszt tynku i farby to ok.2400 plus robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 22.09.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 no właśnie - robocizna... mamy umówioną robotę na ocieplenie, siatkę z klejem, obrobienie okien, parapety (klinkier), gruntowanie no i nałożenie gotowego tynku. A jeśli zmienimy na: nałożenie tynku plus dwukrotne malowanie - no to pewnie majster za friko tego nie zrobi Więc pytanie - ile kosztuje malowanie? Ktoś rzucił stawkę 2zł/m2. Penie, skoro będzie trzeba pomalować dwa razy - to będzie 4zł/m2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irek.K 22.09.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Witam Może ktoś słyszał/wie gdzie można dostać w okolicy (toruń) bloczki fundamentowe keramzytowe ?Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama100 23.09.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Sprzedam stemple ok 200 szt Moze ktoś jeszcze potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 23.09.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 W hurtowniach naciskają na to, żeby te dwa komponenty były zawsze z jednej firmy -ich prosty argument - gwarancja... Zawsze mnie zastanawiał termin "gwarancja" jeśli chodzi o materiały budowlane. Jakos ciężko mi sobie wyobrazić, że jak "coś złego" będzie się działo z tynkiem - ktoś tę gwarancję weźmie na siebie. Coś mi się mocno wydaje, ze będzie to wina sposobu nakładania, pory roku lub innych niesprzyjających warunków. Ale może jestem w błędzie - bo ja z natury taki pesymista trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 23.09.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 W hurtowniach naciskają na to, żeby te dwa komponenty były zawsze z jednej firmy -ich prosty argument - gwarancja... Zawsze mnie zastanawiał termin "gwarancja" jeśli chodzi o materiały budowlane. Jakos ciężko mi sobie wyobrazić, że jak "coś złego" będzie się działo z tynkiem - ktoś tę gwarancję weźmie na siebie. Coś mi się mocno wydaje, ze będzie to wina sposobu nakładania, pory roku lub innych niesprzyjających warunków. Ale może jestem w błędzie - bo ja z natury taki pesymista trochę. Zgadzam sie z toba! - zawsze znajda przyczyne w tym ze zle byl material polozony... Podobnie smiesza mnie teksty majstrow - ktorzy robia "bez papiera" bo nawet nie maja zgloszonej dzialanosci a mowia "daje gwarancje" albo "biore na siebie odpowiedzialnosc". Zreszta na tych co daja faktury tez nie ma sposobu - w moim obecnym domu wymienialem cala elektryke, po tyg zaczal mi wywalac roznicowy non stop, wszystko z papierem - faktura. Dzwonilem, prosilem - on: "przyjde przyjde, bede bede" w koncu musialem zadzwonic po innego i naprawil co trzeba. Tamten nigdy nie zadzwonil ani sie nie pojawil... ALE FAKTURKE MAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 23.09.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Tamten nigdy nie zadzwonil ani sie nie pojawil... ALE FAKTURKE MAM. ... i sąd też masz. Protokół od tego co Ci zrobił poprawki, zadzwoń do jakiegoś "papugi" i do dzieła Też miałem problemy z elektryką, już po odbiorze ... ale na szczęście mój "majster" dobrze rozumie słowo "gwarancja". pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 23.09.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 sad - no jasne, trzymaj mnie... pradu w domu nie ma a ja mam biegac do prawnika... a teraz, kiedy juz dziala kto ma na to czas i czy gra warta swieczki. niestety o tym majstrowie doskonale wiedza i dlatego maja wszystko w d... na takich nie ma sposobu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 23.09.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 ... i sąd też masz. ... Z tym sądem to się ta fajnie gada. A rzeczywistość zupełnie inna. Szarpać się miesiacami a nawet latami (przecież każdy wie jak działają sądy) wydawać kolejną kasę na adwokatów... Kto ma na to zdrowie. Moje byłe mieszkanie było w administrqacji Bydgoskiej Spółdzielni Mieszkaniowej. W przyszłym roku ma być grunt sprzedawany. Wiosną sprzedałem mieszkanie - a spółdzielnia mnie zmusiła do zapłaty za ten grunt. Zwróćcie uwagę - sprzedawałem teoretycznie taniej bo bez własnościi gruntu - ale ja musiałem 800zł zapłaciż za przyszły wykup gruntu. Nie chcieli wydać mi pozwolenia. Teoretycznie mógłbym się sądzić. Ale kto ma na to zdrowie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_partner 23.09.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 majstrowie doskonale wiedza i dlatego maja wszystko w d... na takich nie ma sposobu... na wszystko jest sposób. uważam że gorszy jest jeden niezadowolony inwestor niż 100 zadowolonych. po prostu go nikomu nie polecisz. co do gwarancji na tynki i inne rzeczy to najlepiej brać wykonawcę ocieplenia który kupi sam materiał i zrobi wszystko od a do z-et. nie będzie wtedy wymówek że ktoś krzywo położył styropian lub inwestor kupił nie takie składniki. tylko że to jest droższa opcja - większość aby oszczędzić kupuje wszystko sama a wykonawca to często ktoś przypadkowy kto się na tym nawet nie zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 24.09.2008 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witam,mam pytanie... od czego zalezy kwota, jaką może zawołać ode mnie elektryk. Czy jest ktos w stanie oszacowac ile plus minu moze wyjsc polozenie elektryki w 80 m2 domku?? (Miniaturka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 24.09.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 na wszystko jest sposób. uważam że gorszy jest jeden niezadowolony inwestor niż 100 zadowolonych. po prostu go nikomu nie polecisz. No jedno nie wyklucza drugiego, choć dziś akurat brak polecenia 1 niezadowolonego, gdy 20 dzwoni codziennie i pyta "kiedy" ma mniejsze znaczenie. Co do sądu i adwokatów. Dziwi mnie wasze podejście do sprawy. Trochę to wynik złego "PRu" tej instytucji i mediów. Adwokat nie skasuje dużo, a w przypadku "wygranej" ściągnie tylko swoją prowizję. Często i gęsto wystarcza samo skierowanie sprawy do sądu a nawet głupie pismo od adwokata do Wykonawcy by ten poszedł na ugodę. No ale co fakt to fakt - trzeba mieć i czas i nerwy i zaciętość powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 24.09.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Dori Polecam tynki i podlłady firmy Maxit. Kilka dni temu skończyli elewację i bardzo chwalili sobie robotę a ja jestem zadowolony z efektu. Wszystko grunty, kleje z wiórkami (maxit 410), tynk mineralny baranek 1,5 mm, farba silikonowa jednej firmy bez mieszania producentów. Jeśli się zdecydujesz to mam do odstąpienia tynk po rozsądnej cenie. Inez2007 Może ktoś wiem, gdzie można kupić listwy dylatacyjne PCV do wykonania dylatacji pomiędzy ościeżnicą okienną a tynkiem? Listwy takie kupisz w firmie znajdującej się na fordońskiej na terenie byłego Lucenta. Wjeżdżasz na teren tak jakbyś jechała do Fomily Parku lub jakiejś łódzkiej wyższej szkoły i jak skończą się budynki szkoły a tuż przed skrętem do family masz po prawej stronie hurtownie budowlaną. Listwy wszelkiego rodzaju oczywiście z siatką. Np okapowa około 12 zł. a nie jak u innych producentów 40 zł. Mają też takie jak poszukujesz, sprowadzają to z Czech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts