pawpiwo 27.02.2003 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2003 Witam! Jak pamietacie ogrzewam mój dom o powierzchni 92 m kw. kominkiem. Od października do końca lutego spaliłem drewna za jakieś 800 - 850 zł.Koszty ogrzania więc nie sa duze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 27.02.2003 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2003 On 2003-02-27 09:19, pawpiwo wrote: Witam! Jak pamietacie ogrzewam mój dom o powierzchni 92 m kw. kominkiem. Od października do końca lutego spaliłem drewna za jakieś 800 - 850 zł.Koszty ogrzania więc nie sa duze Witaj pawpiwo, no to gratuluje i zazdroszcze.Bo ogrzewam od wrzesnia i przy powierzchni 120 mieszkalnej plus piwnica którą dogrzewam w minimalny sposób ale jedank, zurzyłem do dnia dzisiejszego 2.500 litrów, łatwo obliczyc biorąc srednio 1.55 PLN za jeden litr. Kuna musze pomyslec o alternatywnym zródle ogrzewania. Kominek albo drugi piec(miał,węgiel). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slagor 27.02.2003 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2003 Witam wszystkich może faktycnie wychodzimy z zimowego zaścianka . Nasze sprawy idą do przodu. Od kilku dni negocjujemy stawki i warunki pracy dla kierownika budowy. Po pierwszym spotkaniu z " polonistą" drugie z "praktykiem" wypadło o wiele pomyślniej. Drogi kolego Michale z sympatycznego miasta Torunia. Z pewnością Twoja praca PH podpowiada działanie w skali, jednak w pewnym momencie skala się kończy. Mała komuna to fajna sprawa. My pisze w dwóch osobach mamy z Tomaszem małą komunę. Na spotkania z wykonawcami umawiamy sie zawsze razem. Pozwala to faktycznie na łatwiejszą dyskusję. Nie zawsze dodatkowy rabat, ale czasem pewność, że idziemy we właściwym kierunku ( działki kupiliśmy HURTEM - ok 10% taniej bo efektem skali płaciliśmy nie za metr tylko xxxxzł za całość lepiej się słyszy - damy Panu xxxxxxxxx zł). Jest jedno ale. My jesteśmy sąsiadami i chcemy zaoszczędzić na etapie budowy np. jedna pompa do betonu przy zalewaniu fundamentów, i stropu. Tena sam kierownik budowy. negocjujemu po 15 wizyt u każdego - spodziewamy sie przynajmniej po 20 - wynika z cyklu budowy i z tego, ze wezwany na moją budowę odwiedzi budowę Tomasza i odwrotnie. Może się uda. Macias o ile sobie przypominam to był u Ciebie planowany kominek i miałeś nawet projekt rozprowadenia ciepła. Co się z tym stało Mam nowy złocisty napój????? Planujemy z Tomaszem ponegocjować z dostawcami materiałów bud na marcowych targach ( może to dobre miejscwe na spotkanie "beznesowe".Pozdrawiam Sławek [ Ta wiadomość była edytowana przez: slagor dnia 2003-02-27 21:50 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michael 27.02.2003 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2003 Nie mysle o duzej grupie - nie wiem - 20 domkow. Raczej o takiej skromniutkiej - 2-3 - ze wzgledu chociazby na koniecznosc koordynacji miedzy soba dzialan. Jako ze dzialacie w tandemie - to wiesz dokladnie o co chodzi. A na marginesie - prosze tylko napisz skad jestes . PS. Bylem teraz na targach w Lodzi, mam doskonale ceny na oczyszczalnie sciekow. Potrzebujecie ? M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 28.02.2003 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Witaj Sławku, wszystko sie zgadza miałbyc, projekt,koncepcja juz nawet czułem to ciepło z kominka.Niestety niestarczyło funduszy, w tym roku prawdopodobnie dojdzie do zakupu wkładu z rozprowadzeniem. Tak jak pisałem oleju ubywa w strasznym tempie i sprawa kominka staje sie priorytetowa. Sławku ukłony dla małżonki i prosze pozdrów Tomasza.A co to za nowy złocisty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 02.03.2003 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2003 ponawiam ofertę - sprawa jest aktualna od pocz. kwietnia On 2003-02-24 21:03, grzegorz2 wrote: Budujący z Bydgoszczy - może by założyć jakąś "spółdzielnię" i razem robić zakupy grubszych rzeczy? Powinno udać się wycisnąć większe rabaty... Jest ktoś chętny? Konkretnie - dotyczy betonu, bloczków fundamentowych, ścian (porotherm), drewna na więźbe, pokrycia, komplet do kotłowni, elektryk itp... Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michael 02.03.2003 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2003 Grzegorz, Szkoda, ze nie budujemy sie blizej ). Jakie ogrzewanie robisz ? Michal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lekarz34 03.03.2003 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 WOJAS , ja właśnie będę budował się w Białych Błotach ,więc taki kierownik to skarb . Prześlij mi proszę jakiś kontakt do NIEGO . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 03.03.2003 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 On 2003-03-02 17:51, michael wrote: Grzegorz, Szkoda, ze nie budujemy sie blizej ). Jakie ogrzewanie robisz ? Michal. No szkoda. Toruń niby blisko, ale chyba jednak trochę za daleko... W ulicy mam gaz - więc raczej nie myślę o niczym innym. Ale kominek chcę mieć... Rozważam też rekuperator - ale oferty cenowe, jakie dostałem, są odstraszające. pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michael 03.03.2003 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Ostatnio na targach pewnien pan zawolal ode mnie 19.000 zl za SAM REKUPERATOR (z grzalka ). Miales tak atrakcyjna oferte? Byla tak atrakcyjna, ze do teraz zaluje, ze nie skorzystalem . Jak sie dobrze poszuka to do 3.000 da sie chyba zejsc. Albo moze zrobic samemu - rozmawialem i wiem jedno - realny koszt takiego urzadzenia (krzyzowy wymiennik) miesci sie w 900 zl. I tyle - jeden czlowiek, ktory sie nie boi spawarki i potrafi poklepac mlotkiem (no, moze troche trywializuje i po sprawie. No tak, jak gaz w ulicy to nie ma nad czym sie zastanawiac . Pozdr, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojas 04.03.2003 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Witam, Lekarzu34, w sprawie namiarow dzwon do mnie na kom. 602329425, (lub pisz na [email protected]). Idzie wiosna, wiec dla mojej zony musze zasiac troche trawki. Potrzebuje jednak troche czarnej ziemi, macie jakies namiary z okolic Bialych Blot, Zielonki, Kruszyna Kraj., itp...Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 04.03.2003 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 On 2003-03-03 23:02, michael wrote: Ostatnio na targach pewnien pan zawolal ode mnie 19.000 zl za SAM REKUPERATOR (z grzalka ). Miales tak atrakcyjna oferte? Takiej nie miałem. To, co mi oferowano, to rekuperator za ok. 3000 - 3600 zł (to jeszcze bym zdzierżył) + prawie dwa razy tyle za rozprowadzenie. Razem prawie 10 tys. zł. Tyle raczej nie dam (za mało - szukam takiej oferty, jak Twoja ). Zastanawiam się, czy nie zrobić tego samodzielnie, a zamówić tylko porządny projekt (rozprowadzenie puściłbym w projektowanej wentylacji grawitacyjnej). pozdrawiam Grzegorz [ Ta wiadomość była edytowana przez: grzegorz2 dnia 2003-03-04 20:49 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2003 04:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Wojas, co do czarnoziemu spróbuj pod numerem 0502 353872 za Kamaza 7m3 170zł, cena myślę że sensowna. Nie sprawdzałem jeszcze tego namiaru.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmuu 06.03.2003 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Dopiero dzisiaj zauważyłem, że taki wątek istnieje. Ja buduję w Osielsku koło Bydgoszczy. Obecnie jestem na etapie stanu surowego zamkniętego i ocieplonego. Dom 150m2 w jednym poziomie - Dom w Nasturcjach bez garażu. W tym roku jeszcze nic nie zrobiłem ale przymierzam się do wody, centralnego ogrzewania i instalacji elektrycznej. Trochę mnie przeraża oferta jaką magę otrzymać na wykonanie wyżej wymienionych robót, ale jeśli posiadacie jakąś wiedzę na temat rzetelnych wykonawców to chętnie skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojas 07.03.2003 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Dzieki za namiary, sprawdze. Co do mojego prive to adres prawidlowy to [email protected]. POZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 13.03.2003 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 Chyba będę skazany na szambo - czy ktoś z forumowiczów bydgoskich orientuje się w cenach? dmuu - na razie jestem na etapie zbierania ofert - mogę się podzielić "zdobytą" wiedzą. Instalacje planuję na wrzesień-październik - może razem byśmy robili jakieś zakupy?grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmuu 14.03.2003 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Ponieważ zaczynam się gubić na FORUM w tematach podaję do siebie namiary: [email protected], kom. 0600462337, Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dycha 17.03.2003 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Witam Wszystkich! Andrzej z Bydgoszczy. Budujemy z żoną w Strzelcach Górnych. Obecnie stan surowy otwarty kryty dachówką. Zbieram oferty na okna i CO, kotłownia olejowa z pełną automatyką. Ceny są potworne . Mogę się podzielić informacjami. Czy ktoś wie gdzie można kupić niedrogie szambo w naszej okolicy? Andrzej Pawpiwo - pracujemy w tej samej firmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojas 17.03.2003 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Witam, AndrzejD, co z garazem? Dycha, sprawdz na prive, masz tam namiary na kotlownie olejowe, podobno tanio.PozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisia 27.03.2003 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 witam, chcialam tylko wszytkich bardzo wiosennie przywitać ślicznie slonko świeci, to pewnie wszyscy ruszyli na place boju -budowy bo tak cichutko sie tu u nas zrobilo powodzenia Monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts