alex_ 25.07.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Witam wszystkich Forumowiczów. A teraz coś z zupełnie innej beczki. Ja się co prawda jeszcze nie buduję, ale mam taki zamiar. Wobec powyższego usilnie usiłuję zakupić działkę budowlaną w okolicach Bydgoszczy i niestety same porażki. Napiszcie i pomóżcie jak to najlepiej zrobić. Dodam, że interesują mnie lokalizacje: Tryszczyn, Łochowo i Łochowice, ewentualnie Murowaniec. Może macie jakieś namiary lub adresy, llub po prostu napiszcie jak WY kupiliście swoją działkę. NA PEWNO SĄ WOLNE DZIAŁKI W MUROWAŃCU, PZDR MARCZYSŁAWA Marczysława wrzuć jakiś telefonik do naszej zaprzyjaźnionej spółdzielni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 25.07.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Witam wszystkich Forumowiczów. A teraz coś z zupełnie innej beczki. Ja się co prawda jeszcze nie buduję, ale mam taki zamiar. Wobec powyższego usilnie usiłuję zakupić działkę budowlaną w okolicach Bydgoszczy i niestety same porażki. Napiszcie i pomóżcie jak to najlepiej zrobić. Dodam, że interesują mnie lokalizacje: Tryszczyn, Łochowo i Łochowice, ewentualnie Murowaniec. Może macie jakieś namiary lub adresy, llub po prostu napiszcie jak WY kupiliście swoją działkę. NA PEWNO SĄ WOLNE DZIAŁKI W MUROWAŃCU, PZDR MARCZYSŁAWA Marczysława wrzuć jakiś telefonik do naszej zaprzyjaźnionej spółdzielni WIECZORKIEM, JAK BĘDĘ W DOMU; NIE MAM PRZY SOBIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaanna 25.07.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 szukam firmy ktora ma domy z drewna kujawsko pomorskie poradzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 25.07.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Cemik, skąd wziąłeś cenę 130 zl za 1 kW energii elektrycznej? Właśnie jesteśmy na etapie załatwiania przyłącza do domu i zażadali 150 zł (na ul. Kąpielowej). Fakt 150 ale za to masz już ze skrzynką licznikową nie tylko kablową. Nie wiem wprawdzie ile taka licznikowa kosztuje ale zawsze to jakiś plusik. Cemik nie zebym był złośliwy ale super że musiałeś zapłacić 500 bo to oznacza że nasza cena nie jest nic lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 25.07.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Cemik, skąd wziąłeś cenę 130 zl za 1 kW energii elektrycznej? Właśnie jesteśmy na etapie załatwiania przyłącza do domu i zażadali 150 zł (na ul. Kąpielowej). Z taryfy waszego dostawcy (Enea). http://www.klient.enea.pl/index.php?adm=&page_id=57 Na stronie 48 podane są stawki opłat za przyłączenie do sieci. przy przyłączu kablowym 130,65 [zł/kW] (bez VAT) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 25.07.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 super że musiałeś zapłacić 500 bo to oznacza że nasza cena nie jest nic lepsza Ceny w naszym rejonie są wyrównane (każdy z możliwością pieczętowania chce żyć). Mimo wszystko i tak są niższe niż średnia prezentowana tutaj dla innych regionów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 25.07.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 szukam firmy ktora ma domy z drewna kujawsko pomorskie poradzcie Heban z Tucholi Hortus z Bydgoszczy zadnej z nich natomiast nie moge polecic bo mnie nie przekonuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 25.07.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 .To może z innej beczki... Powiedzcie proszę ile zapłaciliście swojemu architektowi adaptującemu projekt za wykonanie projektów przyłączy wod-kan i gaz. do budynku. Właśnie moje papiery zostały odesłane do poprawek ponieważ nie było tam takich projektów (a one nie są wymagane na tym etapie) i choć nie było to musze je zlecić bo mapki do celów projektowych stracą ważność.Pozdrawiam Trudno powiedziec. My płaciliśmy za adaptacje wraz z przyłączami 1300.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 25.07.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 .To może z innej beczki... Powiedzcie proszę ile zapłaciliście swojemu architektowi adaptującemu projekt za wykonanie projektów przyłączy wod-kan i gaz. do budynku. Właśnie moje papiery zostały odesłane do poprawek ponieważ nie było tam takich projektów (a one nie są wymagane na tym etapie) i choć nie było to musze je zlecić bo mapki do celów projektowych stracą ważność. Pozdrawiam Trudno powiedziec. My płaciliśmy za adaptacje wraz z przyłączami 1300.. A sporo zmian było czy nie bo cena wręcz rewela. Ja miałe sporo zmian ale powiem CI że mnie prawie 700 kosztowały projekty branżowe wewnątrz budynku. a całość to Eeeeech szkoda gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekm 25.07.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 To może z innej beczki... Powiedzcie proszę ile zapłaciliście swojemu architektowi adaptującemu projekt za wykonanie projektów przyłączy wod-kan i gaz. do budynku. Właśnie moje papiery zostały odesłane do poprawek ponieważ nie było tam takich projektów (a one nie są wymagane na tym etapie) i choć nie było to musze je zlecić bo mapki do celów projektowych stracą ważność. Ja płaciłem po 500 zł od projektu przyłącza wod-kan i energetycznego. To chyba standardowa cena bo obecnie za projekt instalacji gazowej wołają tyle samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 25.07.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Cemik, skąd wziąłeś cenę 130 zl za 1 kW energii elektrycznej? Właśnie jesteśmy na etapie załatwiania przyłącza do domu i zażadali 150 zł (na ul. Kąpielowej). jedź na Warmińskiego. Załatwisz wszystko szybciej i sprawniej. No i ludzie są tam bardziej przystępni. Takie moje zdanie A skąd różnica w cenie? Może VAT?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 25.07.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Poszukuję namiarów na kogoś kto wykonuje ocieplenie budynków !!! Ma ktoś jakieś namiary z polecenia?? Może nasz dobry duszek Aga Faciowa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 25.07.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 RobertEs nie przeginaj (hi hi hi) - przecież wiesz, że ja jeszcze nie zaczęłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 25.07.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 U nas nie były potrzebne żadne projekty do pozwolenia o budowę. Chociaż jak będziemy się chcieli podłączyć do Wodociągów to będzie trzeba takie zrobić (chyba 500 złotych kosztują). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.07.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Poszukuję namiarów na kogoś kto wykonuje ocieplenie budynków !!! Ma ktoś jakieś namiary z polecenia?? Może nasz dobry duszek Aga Faciowa?? Sąsiad zakładaj ciuszki robocze i heja czyli dasz radę nic trudnego w tym roku jeszcze ocieplasz czy będziesz zimował tak jak jest pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.07.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 szukam firmy ktora ma domy z drewna kujawsko pomorskie poradzcie Heban z Tucholi Hortus z Bydgoszczy zadnej z nich natomiast nie moge polecic bo mnie nie przekonuja sprecyzuj o co chodzi z domem drewnianym, ja proponuję Pomorze i EKO-Drewno-Bud mi zrobili domek i mieszkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.07.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Witam wszystkich Forumowiczów. A teraz coś z zupełnie innej beczki. Ja się co prawda jeszcze nie buduję, ale mam taki zamiar. Wobec powyższego usilnie usiłuję zakupić działkę budowlaną w okolicach Bydgoszczy i niestety same porażki. Napiszcie i pomóżcie jak to najlepiej zrobić. Dodam, że interesują mnie lokalizacje: Tryszczyn, Łochowo i Łochowice, ewentualnie Murowaniec. Może macie jakieś namiary lub adresy, llub po prostu napiszcie jak WY kupiliście swoją działkę. a skąd ten groźny nick może nam przybliżysz jego historię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.07.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Cemik, skąd wziąłeś cenę 130 zl za 1 kW energii elektrycznej? Właśnie jesteśmy na etapie załatwiania przyłącza do domu i zażadali 150 zł (na ul. Kąpielowej). jedź na Warmińskiego. Załatwisz wszystko szybciej i sprawniej. No i ludzie są tam bardziej przystępni. Takie moje zdanie A skąd różnica w cenie? Może VAT?? sąsiad a nie było tam młodej pani, jak byłeś :P , bo jak do tej pory Warmińskiego bez rewelacji, czyli normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 26.07.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Witam, szukam namiarów na dobrą i sprawdzoną ekipę od dachu. Budowa w okolicach Torunia. Możecie polecić mi swoich fachowców? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 26.07.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 U nas nie były potrzebne żadne projekty do pozwolenia o budowę. Chociaż jak będziemy się chcieli podłączyć do Wodociągów to będzie trzeba takie zrobić (chyba 500 złotych kosztują). Do pozwolenia nie jest wymagane. Ale uważaj, żebyś nie zapłaciła 800 bo mapki są ważne tylko pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts