Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich Forumowiczów. A teraz coś z zupełnie innej beczki. Ja się co prawda jeszcze nie buduję, ale mam taki zamiar. Wobec powyższego usilnie usiłuję zakupić działkę budowlaną w okolicach Bydgoszczy i niestety same porażki. Napiszcie i pomóżcie jak to najlepiej zrobić. Dodam, że interesują mnie lokalizacje: Tryszczyn, Łochowo i Łochowice, ewentualnie Murowaniec. Może macie jakieś namiary lub adresy, llub po prostu napiszcie jak WY kupiliście swoją działkę.

NA PEWNO SĄ WOLNE DZIAŁKI W MUROWAŃCU,

PZDR

MARCZYSŁAWA

Marczysława wrzuć jakiś telefonik do naszej zaprzyjaźnionej spółdzielni :D

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich Forumowiczów. A teraz coś z zupełnie innej beczki. Ja się co prawda jeszcze nie buduję, ale mam taki zamiar. Wobec powyższego usilnie usiłuję zakupić działkę budowlaną w okolicach Bydgoszczy i niestety same porażki. Napiszcie i pomóżcie jak to najlepiej zrobić. Dodam, że interesują mnie lokalizacje: Tryszczyn, Łochowo i Łochowice, ewentualnie Murowaniec. Może macie jakieś namiary lub adresy, llub po prostu napiszcie jak WY kupiliście swoją działkę.

NA PEWNO SĄ WOLNE DZIAŁKI W MUROWAŃCU,

PZDR

MARCZYSŁAWA

Marczysława wrzuć jakiś telefonik do naszej zaprzyjaźnionej spółdzielni :D

WIECZORKIEM, JAK BĘDĘ W DOMU; NIE MAM PRZY SOBIE

Cemik, skąd wziąłeś cenę 130 zl za 1 kW energii elektrycznej? Właśnie jesteśmy na etapie załatwiania przyłącza do domu i zażadali 150 zł (na ul. Kąpielowej).

Fakt 150 ale za to masz już ze skrzynką licznikową nie tylko kablową. Nie wiem wprawdzie ile taka licznikowa kosztuje ale zawsze to jakiś plusik.

Cemik nie zebym był złośliwy ale super że musiałeś zapłacić 500 bo to oznacza że nasza cena nie jest nic lepsza :evil:

Cemik, skąd wziąłeś cenę 130 zl za 1 kW energii elektrycznej? Właśnie jesteśmy na etapie załatwiania przyłącza do domu i zażadali 150 zł (na ul. Kąpielowej).

Z taryfy waszego dostawcy (Enea).

http://www.klient.enea.pl/index.php?adm=&page_id=57

Na stronie 48 podane są stawki opłat za przyłączenie do sieci.

przy przyłączu kablowym 130,65 [zł/kW] (bez VAT)

.To może z innej beczki... Powiedzcie proszę ile zapłaciliście swojemu architektowi adaptującemu projekt za wykonanie projektów przyłączy wod-kan i gaz. do budynku. Właśnie moje papiery zostały odesłane do poprawek ponieważ nie było tam takich projektów (a one nie są wymagane na tym etapie) i choć nie było to musze je zlecić bo mapki do celów projektowych stracą ważność.

Pozdrawiam

Trudno powiedziec. My płaciliśmy za adaptacje wraz z przyłączami 1300..

.To może z innej beczki... Powiedzcie proszę ile zapłaciliście swojemu architektowi adaptującemu projekt za wykonanie projektów przyłączy wod-kan i gaz. do budynku. Właśnie moje papiery zostały odesłane do poprawek ponieważ nie było tam takich projektów (a one nie są wymagane na tym etapie) i choć nie było to musze je zlecić bo mapki do celów projektowych stracą ważność.

Pozdrawiam

Trudno powiedziec. My płaciliśmy za adaptacje wraz z przyłączami 1300..

A sporo zmian było czy nie bo cena wręcz rewela. Ja miałe sporo zmian ale powiem CI że mnie prawie 700 kosztowały projekty branżowe wewnątrz budynku. a całość to Eeeeech :evil: :evil: :evil: szkoda gadać

To może z innej beczki... Powiedzcie proszę ile zapłaciliście swojemu architektowi adaptującemu projekt za wykonanie projektów przyłączy wod-kan i gaz. do budynku. Właśnie moje papiery zostały odesłane do poprawek ponieważ nie było tam takich projektów (a one nie są wymagane na tym etapie) i choć nie było to musze je zlecić bo mapki do celów projektowych stracą ważność.

Ja płaciłem po 500 zł od projektu przyłącza wod-kan i energetycznego. To chyba standardowa cena bo obecnie za projekt instalacji gazowej wołają tyle samo :(

jedź na Warmińskiego. Załatwisz wszystko szybciej i sprawniej.

No i ludzie są tam bardziej przystępni.

Takie moje zdanie :)

A skąd różnica w cenie? Może VAT??

Poszukuję namiarów na kogoś kto wykonuje

ocieplenie budynków !!!

Ma ktoś jakieś namiary z polecenia??

Może nasz dobry duszek Aga Faciowa?? :lol: :lol:

Sąsiad zakładaj ciuszki robocze i heja

czyli dasz radę nic trudnego :p

w tym roku jeszcze ocieplasz czy będziesz zimował tak jak jest

pozdrowionka

a skąd ten groźny nick może nam przybliżysz jego historię :roll:

jedź na Warmińskiego. Załatwisz wszystko szybciej i sprawniej.

No i ludzie są tam bardziej przystępni.

Takie moje zdanie :)

A skąd różnica w cenie? Może VAT??

sąsiad a nie było tam młodej pani, jak byłeś :p :P :p,

bo jak do tej pory Warmińskiego bez rewelacji, czyli normalnie

U nas nie były potrzebne żadne projekty do pozwolenia o budowę. Chociaż jak będziemy się chcieli podłączyć do Wodociągów to będzie trzeba takie zrobić (chyba 500 złotych kosztują).

Do pozwolenia nie jest wymagane. Ale uważaj, żebyś nie zapłaciła 800 bo mapki są ważne tylko pół roku.