Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam

kto mi powie gdzie szukac taniutkich paneli?najlepiej takich za 10zl metr:)

wprowadzam sie szybko po wylewce, wiec che polozyc cos na dwa, trzy lata...chyba ze bedzie ladne i wytrzyma dluzej:)

pisaliscie tu ze terminy oczekiwania na drzwi sa bardzo dlugie, moze napiszecie mi gdzie szukaliscie drzwii?ja narazie ogladalem w castoramie, podobaly mi sie i nie byly wcale drogie.

pzdr

arek

My zdecydowaliśmy sie na drzwi DRE (http://www.dre.pl). Wydaje mi sie że nie mają zbyt wygórowanych cen. Za 10 szt. z montażem i ościeżnicami ok. 6000 (z uwzglednieniem rabatu). Zamawialismy je koło Media Martkt (Korbud)

pozdrawiam wszystkich .......po dłuższej nieobecności :)

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam i dziękuję za miłe powitanie :D .

A co do prądu to działkę mamy na rogu ulicy Kawki i Kruczej i z tego co się dowiadywałem to prądu ni widu ni słychun :evil: (za mało chętnych na KW w naszym fyrtlu) najbliższe ujęcie ok 100/150 m od działki. Ale za to woda przed samą działką.

Pozdrawiam Kris.

To tak jak u mnie - chodzi mi o prąd - 5 lat karzą mi czekać.

:evil:

Z tego co wiem większość działek w Murowańcu jest sprzedana. Ludziska pewnie kupili działki na lokaty, dlatego ZE twierdzi, że za mało chętnych.

Nie pozostaje nam nic innego, jak czekać na łaskę ZE :cry:

pozdrawiam

Więc jak sobie radzisz na budowie z prądem albo raczej z jego brakiem.

Więc jak sobie radzisz na budowie z prądem albo raczej z jego brakiem.

Dostałam zgodę na p. budowlany i chcemy w tym tygodniu położyć. Słup stoi na działce u sasiada; wyraził zgodę na postawienie skrzynki na jego posesji. Najśmieszniejsze, że nie mogą mnie na stałe podłączyć do tego słupa - niby linia pełna, ale budowlany, który jest droższy - to proszę bardzo.

Martwi mnie, co będzie dalej? Jak zakończę budowę i zabiorą mi budowlany??? ... chodowla chomików, tylko jak będą miały ciemno to nie zapanuję nad ich rozmnażaniem :lol:

Asia

Alex napisał

To jeszcze ja witam bardzo naszego sąsiada :p

a tak przy okazji Kawki to po wjedździe skręcasz w Strusią??

tez okolica mi się podoba :D

Witam.

Alex

Kawki nie łaczy się ze Strusią. Ze Strusiej skręcasz w Kolibra i dojeżdzasz do Strusiej.

nie wiem jak to zrobić żeby ze Strusiej w kolibra i do Strusiej :p

ale chyba to są rejony RobertEsa

Alex napisał

Witam.

Alex

Kawki nie łaczy się ze Strusią. Ze Strusiej skręcasz w Kolibra i dojeżdzasz do Strusiej.

Droga sąsiadko :)

Kolibra jest koło Ciebie; tam gdzie mnie widziałaś, jak zbierałam kamienie :lol:

Grunt, to znać swoje osiedle :wink:

Alex napisał

Witam.

Alex

Droga sąsiadko :)

Kolibra jest koło Ciebie; tam gdzie mnie widziałaś, jak zbierałam kamienie :lol:

Grunt, to znać swoje osiedle :wink:

Ależ droga sąsiadko, koło mnie jest Szkolna, Żurawia i Przesmyk

a tam gdzie ty byłaś to już dalej jest czyli bliżej sąsiada Ibizy :p

jako przydrożna informacja bliskie okolice znam

w akcie rozpaczy jest mapa przy szkole :lol:

Katafiasz mi zrobil za 10zl za metr ale doliczyl:

250zl za dylatacje-mozna zrobic samemu pewnie za 50zl

350zl za wiorki-jeden kosztuje chyba 35, zuzyli moze z dwa, trzy

200 za jakis uszlachetniacz co jego 5litrowe kosztuje chyba 20zl

pozatym wszystko ladnie

moze sie wstrzelisz na 5wrzesnia bo wetedy mial mi robic, a robil wczoraj...

pzdr

Witam wszystkich :)

Miałem dziś przyjemność poznania Pana Katafiasza (nie zrobił na mnie najlepszego wrażenia - nie do końca wiem ile co kosztuje :) ).

Podchodzi do sprawy chyba mało uczciwie :).

1. Twierdzi, że robocizna 10 zł/m2, a reszta to szczegóły.

2. "Kruszywo najlepiej dam swoje 650zł za 26 ton (myśli że 1 samochód nie starczy to lepiej zabrać 2 jak zostanie to OK).

3. Myślę że 5 palet wystarczy" (1 paleta 1,4 tony*5=7 ton)"

4. Dylatacja wiele się nią nie przejmował - po waszych uwaga mam wrażenie że nie naciskał na temat żeby powstał problem który da się rozwiązać podczas lania za odpowiednią stawkę.

5. Uszczelniacze zabrzmiały tak: eeee to na pewno dadzą ludzie od instalacji centralnego, a jak nie dadzą to ja mam zawsze na samochodzie żaden problem.

6. O żadnych wiórkach nie wspominał (więc nadal nie wiem o co chodzi)

Umówiłem się z nim wstępnie na koniec września, ale proszę wszystkich którzy przechodzili przez posadzki o opinie i szczegóły wykonania takowej usługi. Myślę że Pan Katafiasz fachowcem jest może i dobrym ale chce dodatkowo przyciąć na wszystkim na maxa.

Pozdrawiam maagg

Katafiasz mi zrobil za 10zl za metr ale doliczyl:

250zl za dylatacje-mozna zrobic samemu pewnie za 50zl

350zl za wiorki-jeden kosztuje chyba 35, zuzyli moze z dwa, trzy

200 za jakis uszlachetniacz co jego 5litrowe kosztuje chyba 20zl

pozatym wszystko ladnie

moze sie wstrzelisz na 5wrzesnia bo wetedy mial mi robic, a robil wczoraj...

pzdr

Witam wszystkich :)

Miałem dziś przyjemność poznania Pana Katafiasza (nie zrobił na mnie najlepszego wrażenia - nie do końca wiem ile co kosztuje :) ).

Podchodzi do sprawy chyba mało uczciwie :).

1. Twierdzi, że robocizna 10 zł/m2, a reszta to szczegóły.

2. "Kruszywo najlepiej dam swoje 650zł za 26 ton (myśli że 1 samochód nie starczy to lepiej zabrać 2 jak zostanie to OK).

3. Myślę że 5 palet wystarczy" (1 paleta 1,4 tony*5=7 ton)"

4. Dylatacja wiele się nią nie przejmował - po waszych uwaga mam wrażenie że nie naciskał na temat żeby powstał problem który da się rozwiązać podczas lania za odpowiednią stawkę.

5. Uszczelniacze zabrzmiały tak: eeee to na pewno dadzą ludzie od instalacji centralnego, a jak nie dadzą to ja mam zawsze na samochodzie żaden problem.

6. O żadnych wiórkach nie wspominał (więc nadal nie wiem o co chodzi)

Umówiłem się z nim wstępnie na koniec września, ale proszę wszystkich którzy przechodzili przez posadzki o opinie i szczegóły wykonania takowej usługi. Myślę że Pan Katafiasz fachowcem jest może i dobrym ale chce dodatkowo przyciąć na wszystkim na maxa.

Pozdrawiam maagg

z piachem akurat chyba dobra cena, bo to piach plukany, normalnie jedno auto bierze okolo 15ton, a tu masz w jednym transporcie 26ton, jakby co mozesz wziasc 18bedzie 100zl taniej:)uwazam ze na piachu duzo nie oszukal:)

nie wiem ile masz metrow, i jaka gruba wylewke ale u mnie na 120 metrow, grubosci 8cm zeszlo 95workow cementu.

uszczelnienie to chyba to samo co dylatacja, to taka pianka grubosci 5-10mm i wysokosci 10cm, daje sie ja na brzegach wylewki.

wiorki daja zasami, wtedy niby beton jest mocniejszy i nie peka podczas schniecia, jak masz podlogowke przygotuj sie tez na plastyfikator.

moze u mnie policzyl wiecej bo ekipa wchodzila na budowe o 16ej a schodzila o 21:30...

pzdr

Na targach w Żninie był mój synek z moimi rodzicami. Bardzo mu się podobało.

nie widzieliśmy żadnego malucha z tabliczką

"FACIO JUNIOR" :D :D

alex jak mogłaś go nie zauważyć. Toż to takie "żywe srebro", na dodatek miał tabliczkę z czerwonym napisem "SZUKAM CIOCI A...." :D :D :D

Magg u mnie Ktafiasz wziął 10 zł za m. mój mąż wszystko załatwial sam_ styropian, piach i cement i co tam jeszcze było trzeba - byliśmy zadowoleni - zwłaszcza jak pochodziliśmy po sasiadach , którzy byli na takim etapie jak my i porównalismy jakość pracy na plus dla p. Katafiasza pozdrawiam

Witamy w naszej grupie :D

Czy możemy się pochwalić, że od czwartku mamy STAN ZERO! Cieszymy się bardzo! (nasze portfele troche mniej)

no Aga gratulujemy

w takim tempie to jednak u Ciebie będzie ten taras najszybciej :p

JA JUŻ MAM TARAS :D :D :D Zapraszam na kawę!

jak to możliwe że w Murowańcu jeszcze żadnego tarasu nie ma :(

Aga napisz jak dokładnie trafić na priva to spróbujemy podjechać

Reasumując Pan Katafiasz dobry fachowiec, a materiał trzeba mu dostarczć :). Rozumiem, że byliście zadowoleni z jakości usługi i to mi wystarczy.

Dziękuję i Pozdrawiam

podłoga jest ok ale mieliśmy swój piasek i swój cement, za to skroił nas na dylatacji i plastyfikatorach :)

ja z Katafiaszem załatwiałam przez telefon także nie wiem jak w rozmowie bezpośredniej, ale chyba dokładnie o to chodzi aby dać swój materiiał w zaporowej cenie :lol:

Na targach w Żninie był mój synek z moimi rodzicami. Bardzo mu się podobało.

nie widzieliśmy żadnego malucha z tabliczką

"FACIO JUNIOR" :D :D

alex jak mogłaś go nie zauważyć. Toż to takie "żywe srebro", na dodatek miał tabliczkę z czerwonym napisem "SZUKAM CIOCI A...." :D :D :D

a ciocia taka gapa :lol: :lol: :lol: :lol: