ablonski 13.10.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 z tego co wiem to musisz tylko zachowac odleglosci od sasiadow 3metry od scian bez okien, oraz 4metry dla scian z oknami...takze jak dom to i na dzialce 200metrow wejdzie:)jak wprowadzam w blad to przepraszam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 13.10.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Cieszy mnie to niezmiernie, ale dopiero teraz zauważyłam jeszcze też Murowaniec, szczęście nie zna granic czyli nie beda mieszkali milośnicy amstafów i pitbuli tylko normalni ludzie mam nadzieje ze chlopaki sie dogadaja (bo nasz to przydek z zawyżoną samooceną, chciał zdominować 5 letniego (50kg) - laba) napisz kiedy bedziecie mogli )) Myślałem że podjadę do was w sobotę lub w niedzielę ale musze być w pracy więc prawdopodobnie spotkamy się 18 w świetlicy na spotkaniu z wójtem. A co do czworonogów, mój psiaczek raczej omija awanturników nie lubi wdawać się w utarczki, nawet małe psiaczki omija łukiem, bo małe to fałszywe ugryzie i ucieknie Pozdrawiam i do zobaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 13.10.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 z tego co wiem to musisz tylko zachowac odleglosci od sasiadow 3metry od scian bez okien, oraz 4metry dla scian z oknami... takze jak dom to i na dzialce 200metrow wejdzie:) jak wprowadzam w blad to przepraszam:D Potwierdzam słowa ablonski wielkość działki nie ma znaczenia byle zachować odległości od sąsiadów -sciana z oknem 4m, ściana bez okna 3m i dom musi być zbudowany zgodnie z warunkami zagospodarowanie przestrzennego wydanymi przez gminę. Powodzenia w szukaniu działki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 13.10.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 To fajnie Wielkie dzięki za info. Działeczkę wstępnie już mam zaklepaną prawie 800m2 i dlatego te pytanka. Co prawda do najtańszych nie należała ale z nieoficjalnych źródeł dowiedziałem się że w najbliższym czsie działeczki w murowańcu poraz kolejny pójdą w górę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 13.10.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 No i kolejne pytanko. Czy możecie mi polecić jakiegoś dobrego i taniego projektanta , chciałbym zrobić projekt indywidualny mojego przyszłego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitro 13.10.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Gacuś, mam nadzieje, że spokojnie dostaniesz pozwolenie.... ale to nie prawda, że wystarczy zachować odległości i byle się domek zmieścił.Dla każdego terenu jest sporządzony plan zagospodarowania przestrzennego, jeśli nie ma to trzeba wystapić o wydanie (i najlepiej kupując działkę, pytać o taki plan). Działka może mieć i 450 m2 i pozwolenie na budowę, a czasami 2800 m2 to za mało. U mnie np. w Czarnych Błotach linia zabudowy od głównej drogi musi mieć min. 10 m. I wiem, że na działce 2400 m2 moge sie budować, ale jeśli podzielę działki na dwie osobne i budowlane to muszę wystąpić o zmiane zagospodarowania przestrzennego. ITD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 13.10.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Witam W murowńcu akurat jest plan zagospodarowania , a linia zabudowy w tym miejscu wynosi 6 metrów. Mam jeszcze kilka dni zanim podpiszę umowę więc chyba najlepiej będzie jak się udam do urzędu i dokładnie to sprawdzę. dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 16.10.2006 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 UWAGA!!!!! UWAGA!!!! PRZYPOMNIENIE!!!!!!!! SPOTKANIE W MUROWAŃCU Z SOŁTYSEM I WÓJTOWĄ ODBEDZIE SIE 18 PAŹDZIERNIKA O GODZ. 18 W SWIETLICY SZKOŁY W MUROWANCU ZAPRASZAM WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH RobetEs - obecność obowiązkowa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacenty77 16.10.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Witam wszystkich Od niedawna jestem szcześliwqym posiadaczem domku, niestaty wymaga on dośc sporego remontu a w przyszłości zamierzam dobudowac co nie co. Mam pytanie - czy macie namiary na dobrego i taniego wykonawce kominka z rozporowadzeniem powietrza na pokój, kuchnie i łazienkę. Orientuje sie ktoś jakie są w Bydgoszczy stawki za punkt jeśli chodzi o elektryka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 16.10.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Mam pytanko. Ila wyniosła Was adaptacja projektu? A ile naniesienie zmiany? Polecacie jakiegoś projektanta?? My za adaptacje placilismy 1300 zl. Ale nie polecam! Dzis wybralabym firme Spektrum na os.lesnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 16.10.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Witam No to działeczka w Murowańcu kupiona, już prawie jest nasza chyba żę gmina skorzysta z pierwokupu. Na całe szczęście zdążyliśmy przed podwyżką bo w spółce Murowaniec od dzisiaj obowiązuje nowa cena, dobrze że dłużej nie czekałem Trzeba bądzie teraz poszukać jakiegoś dobrego taniego biura projektowego do wykonania indywidualnego projektu budowlanego. Możecie kogoś polecić? [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.10.2006 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Witam No to działeczka w Murowańcu kupiona, już prawie jest nasza chyba żę gmina skorzysta z pierwokupu. Na całe szczęście zdążyliśmy przed podwyżką bo w spółce Murowaniec od dzisiaj obowiązuje nowa cena, dobrze że dłużej nie czekałem Trzeba bądzie teraz poszukać jakiegoś dobrego taniego biura projektowego do wykonania indywidualnego projektu budowlanego. Możecie kogoś polecić? [/img] No to gratulujemy sąsiedzie, a gdzież jest to miejsce gdzie jest ta działeczka Rozumiem że na jutrzejszym spotkanku się zobaczymy a projekt to nie do Tanich domów w Białych Pozdrawiam PS a jaka jest ta nowa cena w spółce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 17.10.2006 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 No to gratulujemy sąsiedzie, a gdzież jest to miejsce gdzie jest ta działeczka Rozumiem że na jutrzejszym spotkanku się zobaczymy a projekt to nie do Tanich domów w Białych Pozdrawiam PS a jaka jest ta nowa cena w spółce?? Dzizałeczka leży przy ul. Strusiej blisko betoniarni. Na spotkaniu będę starał się być (i raczej będę)więc pewnie się zobaczymy. Nowa cena w spółce to 42zł netto , czyli ok 51zł brutto. Spora podwyżka i pomyśleć że jeszcze chciałem trochę poczekać tak do zimy z kupnem działki . dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.10.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 No to gratulujemy sąsiedzie, a gdzież jest to miejsce gdzie jest ta działeczka Rozumiem że na jutrzejszym spotkanku się zobaczymy a projekt to nie do Tanich domów w Białych Pozdrawiam PS a jaka jest ta nowa cena w spółce?? Dzizałeczka leży przy ul. Strusiej blisko betoniarni. Na spotkaniu będę starał się być (i raczej będę)więc pewnie się zobaczymy. Nowa cena w spółce to 42zł netto , czyli ok 51zł brutto. Spora podwyżka i pomyśleć że jeszcze chciałem trochę poczekać tak do zimy z kupnem działki . dzięki za info Musisz być koniecznie i musimy się poznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koc 17.10.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Witam ponownie po dluzszej przerwie:) Niestety, moje plany by rozpoczac budowe w tym roku przestaja byc powoli realne, bo formalnosci oczywiscie przedluzaja sie ponad miare. Mam jednak kilka pytan z nimi zwiazanych: 1. W WZ z gminy BB mam dopisek, ze inwestycja wykonana wg niniejszych warunkow, jesli zostanie sprzedana przed uplywem 5ciu lat, bedzie opodatkowana na rzecz gminy podatkiem w wysokosci 30%, wg przepisow jakichstam. Jest to rzekomo podatek od wzrostu wartosci terenu, czy cos takiego. Co prawda nie zamierzam domu po wybudowaniu sprzedawac, jednakze w zyciu bywa roznie, nie lubie byc ograniczany. Czy wy rowniez macie takie zapiski w WZ z bialychblot? 2. Wodociagi bialoblockie chca mi wykonac przylacze do samego domu, czyli jakies 30-40mb, z jakas chora suma za metr przylacza. ZTCW dzis przylacze wprowadza sie na dzialke tuz za granice i zaklada licznik w studzience - tak maja znajomi w Niemczu, i podobno takie sa przepisy. Jak to wygladalo u was? 3. Budowal ktos do polowy posadowiona piwnice przy wodzie na 1,8 metra? Mam pewne, hmm, obawy:) Pozdrawiam serdecznie i z gory dziekuje. K. ps. Gdyby ktos dysponowal namiarem na murarzy, ktory chcieliby ruszyc z prostym, duzym domem w przylekach jak tylko puszcza mrozy - bede zobowiazany za kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 17.10.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Witam No to działeczka w Murowańcu kupiona, już prawie jest nasza chyba żę gmina skorzysta z pierwokupu. Na całe szczęście zdążyliśmy przed podwyżką bo w spółce Murowaniec od dzisiaj obowiązuje nowa cena, dobrze że dłużej nie czekałem Trzeba bądzie teraz poszukać jakiegoś dobrego taniego biura projektowego do wykonania indywidualnego projektu budowlanego. Możecie kogoś polecić? [/img] No to witamy w naszej wiosce! Gratulacje za szybką decyzję. W dzisiejszych czasach nie ma co czekać z kupnem ziemi, ceny rosną szybciei niż zielsko na nich Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 17.10.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 ps. Gdyby ktos dysponowal namiarem na murarzy, ktory chcieliby ruszyc z prostym, duzym domem w przylekach jak tylko puszcza mrozy - bede zobowiazany za kontakt. Ja moge polecić Tobie naszego murarza. Ale buduje tylko z BK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koc 17.10.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Ja moge polecić Tobie naszego murarza. Ale buduje tylko z BK. Wiesz, my stawiamy stodole trzypoziomowa (a moze trojpoziomowa?), w drozszy material przy dzisiejszych cenach boje sie wchodzic. Stawiam z BK, dzialke mam w lesie, halasu nie ma. Tylko ten styropian na elewacji mnie odrzuca... Jak wystarczy pieniedzy dam jakas plytke elewacyjna, albo kamien moze. W kazdym razie, bardzo chetnie przyjme namiar na waszego murarza, bo widze, ze zaczynam zbaczac z watkiem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 17.10.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Witam My też się budujemy w Murowańcu przy Strusiej i zdaje się Gacuś, że będziemy sąsiadami zza miedzy Do zobaczenia w środę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 17.10.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 No to witamy w naszej wiosce! Gratulacje za szybką decyzję. W dzisiejszych czasach nie ma co czekać z kupnem ziemi, ceny rosną szybciei niż zielsko na nich Pozdrawiam wszystkich. Dzięki za miłe powitanie. Masz rację że nie warto czekać z kupnem ziemi , sam przekonałem się na własnej skórze. Nad kilkoma działkami zastanawiałem się zbyt długo i niestety poszły mi przed nosem , nad tą też się zastanawiałem i pewnie jak bym jeszcze kilka godzin poczekał to też zostałaby sprzedana Działkę zdążyłem sobie zaklepać i podpisać umowę przedwstępną na pięć dni przed podwyżką. Poczekałbym troszkę dłużej i byłbym w plecy parę tysięcy Więc chyba miałem farta Musisz być koniecznie i musimy się poznać Spoko na 99% będę , muszę się dowiedzieć co w najbliższym czasie planuje się w Murowańcu. No i oczywiście poznać mieszkańców tego przepięknego osiedla. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts