yola_m 19.11.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Witam! czytam sobie forum i widze zainteresowanych budową Adeli z Archipelagu... ja mam już to za sobą można by tak rzec... bowiem stan surowy otwarty już stoi ... (jutro kończą dach) jak pozwoli czas i chęci mogę służyć poradą i wymianą doświadczeń... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justap 19.11.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Witam! Ja dopiero rozpoczynam budowę Adeli. Jesteśmy na samym początku, a gdzie tu do końca... Natomiast chętnie wymienię się spostrzeżeniami i uwagami na temat budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 20.11.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 alex.... widzę, że jakoś strasznie Cię dotknęła ta uwaga o Murowańcu... ja nie uciekłam, ale oprócz pytania o pompę ciepła, na które zresztą nikt nie odpowiedział, nie mam potrzeby ani kompetencji by się wypowiadać.... no i pozdrawiam Szczególnie Wszystkich... nie chodzi o to że dotknęła tylko jak Murowaniec pisał dużo to było że tylko Murowaniec, Murowaniec nie pisał wcale to inni pisali o Murowańcu a tak poza tym to bardziej chodziło że nasza kusząca Aga nam uciekła , ale jak zagląda to nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 20.11.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 a tak poza tym to bardziej chodziło że nasza kusząca Aga nam uciekła , ale jak zagląda to nie jest źle nie uciekła, nie uciekła. Czytam i to regularnie. Tyle, że czasami nie mam o czym pisać. Wszytsko opisuję w dzienniku i zdjęcia też tam wklejam. Ale napiszę i tutaj: dzisiaj weszli dekarze. Kładą akurat folię. Cieślom poszło b. szybko. Zobaczymy jak im pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.11.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Zastanawiam się czy Alexowi nie chodziło o mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 20.11.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Witam wszystkich. Mam proźbę polećcie mi dobrego inspektora nadzoru z Bydgoszczy, który nie tylko przyjedzie i podbije co trzeba ale doradzi fachową wiedzą. Proszę o jakieś namiary. Z góry dziękuje Gromal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAN 20.11.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Podtrzymuję temat Inspektor nadzoru , kierownik budowy będzie mi potrzebny na wiosnę . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 20.11.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 hmmmm ja z Wierzchucinka wiec de facto tez nie za wiele mam do powiedzenia forumowa sasiadka harpo sie przeprowadza wiec jestem z mojej pieknej okolicy sama i tez czasem nie mialam odp na zadane pytanie ale nie postrzegam tego tak i do nikogo nic nie mam sama czasem nie odp na pytania bo nie znam odpowiedzi i tak tez postrzegam milczenie innych wobec mnie dajcie spokoj, jest nas tutaj dosyc malo wiec nie dzielmy sie jeszcze dodatkowo na podgrupy a pomp ciepla na watku chyba tym bardziej malo wiec i odpowiedzi brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitro 20.11.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 ufff, minał okropisty tydzień chorobowo - nerwówkowy... Aguś, dostałam, dostałam kosztorys i jestem baaaardzo wdzięczna... pytałam, czy ktoś coś.... bo mam okropny dylemat z tym ogrzewaniem.... Chciałabym jak najekonomiczniejsze rozwiązania w eksploatacji i jak mam "wywalić" przeszło 50.000 zł to chciałabym wiedzieć, że warto Grupa jest jak najbardziej ok. i mi nie przeszkadza być jednocześnie w kilku ... poprostu każdy budujący, to szczególny przypadek i pomoc, wsparcie i czasami chociaż popisanie o swoich dylematach i 'bólach' jest baaaardzo potrzebne.... A czytanie, na jakim etapie są inni i z jakimi problemami się borykają jest jakoś wspierajace (jak w grupie AA ) a propo's... co sądzicie o ewentualnych fundamentach jeszcze w tym roku ... ... bo za tydzień odbieram zgode na budowę? ps. Aga... daj mi jeszce chwilkę z łazienką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 20.11.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Zastanawiam się czy Alexowi nie chodziło o mnie... tak czytam i czytam i .... na pewno masz rację. Ale się wygłupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 20.11.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Odnośnie pomp ciepła.Na 90 procent może mniej będzie pompa Nibe.W czwartek po kolejnej rozmowie z przedstwicielem ( z Bydgoszczy ) podejmę ostateczną decyzję.Wstepna wycena - pompa,podłogówka wszędzie,kanaliza i woda w domu,oczyszczalnia przydomowa dla mojego domu ( http://www.androzek.ao.pl ) o pow.uż 168 m2 to 80.000.Nie mam gazu,nie chcę butli,bo to najdrożej i ciężko myślę do czwartku.Odwierty pionowe 4x60 m.Pompy są już w Zielonce,Przyłękach - firmy Nibe i IVT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 20.11.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Odnośnie pomp ciepła.Na 90 procent może mniej będzie pompa Nibe.W czwartek po kolejnej rozmowie z przedstwicielem ( z Bydgoszczy ) podejmę ostateczną decyzję.Wstepna wycena - pompa,podłogówka wszędzie,kanaliza i woda w domu,oczyszczalnia przydomowa dla mojego domu ( http://www.androzek.ao.pl ) o pow.uż 168 m2 to 80.000.Nie mam gazu,nie chcę butli,bo to najdrożej i ciężko myślę do czwartku.Odwierty pionowe 4x60 m. Pompy są już w Zielonce,Przyłękach - firmy Nibe i IVT Jeżeli myślimy o tym samym Sprzedawcy Pomp w Bydgoszczy to TASIJA brała od nich. OJ...BYŁA BARDZO NIEZADOWLONA! Pogadaj z nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justap 20.11.2006 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 ufff, minał okropisty tydzień chorobowo - nerwówkowy... Aguś, dostałam, dostałam kosztorys i jestem baaaardzo wdzięczna... pytałam, czy ktoś coś.... bo mam okropny dylemat z tym ogrzewaniem.... Chciałabym jak najekonomiczniejsze rozwiązania w eksploatacji i jak mam "wywalić" przeszło 50.000 zł to chciałabym wiedzieć, że warto Grupa jest jak najbardziej ok. i mi nie przeszkadza być jednocześnie w kilku ... poprostu każdy budujący, to szczególny przypadek i pomoc, wsparcie i czasami chociaż popisanie o swoich dylematach i 'bólach' jest baaaardzo potrzebne.... A czytanie, na jakim etapie są inni i z jakimi problemami się borykają jest jakoś wspierajace (jak w grupie AA ) a propo's... co sądzicie o ewentualnych fundamentach jeszcze w tym roku ... ... bo za tydzień odbieram zgode na budowę? ps. Aga... daj mi jeszce chwilkę z łazienką Witam! Jeżeli masz tylko chęci to moim skromnym zdaniem zaczynaj, będzie łatwiej na wiosnę, bo nie wiadomo kiedy przyjdzie Zaczęliśmy we wrześniu i jesteśmy na etapie wyciągania murów, a ponieważ budujemy sami bez ekip, to trochę się nam schodzi. Ale jest nieźle. W każdym razie miło jest popatrzeć jak "rośnie" twój dom. Myślę więc, że warto... Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 21.11.2006 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Aga, spokojnie...to tylko sprawa nazwiska I to po mężu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 21.11.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Zastanawiam się czy Alexowi nie chodziło o mnie... no bardzo dobre przypuszczenia tylko alex_ to ona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 21.11.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 pompy ciepła są mi zupełnie obce ale mam pytanie gromal szukacie inspektora nadzoru czy kierownika budowy bo jak kierownika to jest p.Jaworska w pokoju obok wydz. geodezji w gminie BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 21.11.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 no i teraz ja strzeliłam....wiecie co...bo te nicki to tak czasami zmylą Zreszta ja przez to zmieniłam swój, a wcześniej było tylko "kusi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 21.11.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 a propo's... co sądzicie o ewentualnych fundamentach jeszcze w tym roku ... ... bo za tydzień odbieram zgode na budowę? jeżeli masz środki i kogoś kto to szybko zrobi to ten rok to wszystko osiągdzie i się ułoży do przyszłego roku wtedy mury i kolejna przerwa to wszystko powysycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 21.11.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 a my mamy zamiar jechac dalej z murami. Zaczniemy za jakis tydzień (oczywiście jeżeli nie zrobi się nagle mroźno). Wczoraj przeprowadziliśmy szereg rozmów z kierownikiem i majstrem no i stawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeki 21.11.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Witam wszytskich. Jestem z okolic Bydgoszczy. Budowa na etapie szukania okien. Chcę vekę albo aluplasta. Czy ktoś może polecić dobrą firmę z Bydgoszczy lub okolic, handlującą aluplastem lub veką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts