Marcin z Bydzi 21.11.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Mam pytanie, możesz mi dać namiar do "twoich" ciesli.Z tego co czytałem bylas z nich zadowolona. Chciałbym żeby podali mi orientacyjny koszt wykonania mojego dachu. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecik 21.11.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 prosze o przeslanei rzutu wiezby. na adres :[email protected] zrobie wycene robocizny wiezby. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 21.11.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Mam pytanie, możesz mi dać namiar do "twoich" ciesli.Z tego co czytałem bylas z nich zadowolona. Chciałbym żeby podali mi orientacyjny koszt wykonania mojego dachu. Pozdrawiam Marcin wysłałam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 21.11.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 prosze o przeslanei rzutu wiezby. na adres : [email protected] zrobie wycene robocizny wiezby. pozdrawiam za free ?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 21.11.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 wysłałam na priva Dziekowac dziekowac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 21.11.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 ale mam pytanie gromal szukacie inspektora nadzoru czy kierownika budowy bo jak kierownika to jest p.Jaworska w pokoju obok wydz. geodezji w gminie BB mam nadzieję że szukam inspektora nadzoru, bo jeżeli sam buduje dom to ja jestem kierownikiem budowy, chyba że jestem w błędzie, jeżeli tak to proszę poprawcie mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 21.11.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 jesteś w błędzie. jeżeli budujesz sam to musisz zatrudnić kierownika budowy. nadzoruje on wtedy budowę i jest też jakby inspektorem nadzoru budowlanego działającym na twoją korzyść. inspektora nadzoru zatrudniasz gdy buduje ci firma dająca swojego kierownika. inspektor wtedy dba o twoje dobro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 21.11.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 jesteś w błędzie. jeżeli budujesz sam to musisz zatrudnić kierownika budowy. nadzoruje on wtedy budowę i jest też jakby inspektorem nadzoru budowlanego działającym na twoją korzyść. inspektora nadzoru zatrudniasz gdy buduje ci firma dająca swojego kierownika. inspektor wtedy dba o twoje dobro. Bardzo Ci dziękuje za uświadomienie mnie, to teraz prosze wszystkich o namiary sprawdzonych kierasów budów. Projekt do akceptacji dałem właśnie p. Jaworskiej ale czy to ona jest kierownikiem budowy czy jej mąż bo słyszałem różne wersje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 21.11.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 a ja się zastanawiam czy warto kopać studnię Może ktoś w Murowańcu się dokopał wody? Proszę o info... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecik 21.11.2006 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 prosze o przeslanei rzutu wiezby. na adres : [email protected] zrobie wycene robocizny wiezby. pozdrawiam za free ?????????? raczej tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 22.11.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 jesteś w błędzie. jeżeli budujesz sam to musisz zatrudnić kierownika budowy. nadzoruje on wtedy budowę i jest też jakby inspektorem nadzoru budowlanego działającym na twoją korzyść. inspektora nadzoru zatrudniasz gdy buduje ci firma dająca swojego kierownika. inspektor wtedy dba o twoje dobro. Bardzo Ci dziękuje za uświadomienie mnie, to teraz prosze wszystkich o namiary sprawdzonych kierasów budów. Projekt do akceptacji dałem właśnie p. Jaworskiej ale czy to ona jest kierownikiem budowy czy jej mąż bo słyszałem różne wersje. Pozdrawiam. na jednym ze spacerow z burkiem wypatrzyłam domek gdzie ona jest kierownikiem, byc moze jej mąż również, na pewno nie facet z Tanich domów bo to nieporozumienie poza tym dobrze jest pochodzić i poczytać żółte tablice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 22.11.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 a ja się zastanawiam czy warto kopać studnię Może ktoś w Murowańcu się dokopał wody? Proszę o info... Studnię kopać warto. Woda jest do budowy i potem do podlewania. Ja nie jestem co prawda z Murowańca ale na swojej działce studnia była zaraz po wytyczeniu budynku (żeby nie trafić w ławę). Koszt wykonania z materiałami to 600-800PLN - oczywiście dla studni wierconej do 10m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosiu 22.11.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Cemik1, Ty kopales studnie w Zlejwsi, nieprawdaz? Orientujesz sie na jakiej glebokosci jest stabilne lustro wody? I co z jej jakoscia - gdybym chcial jej uzyc jako dolne zrodlo dla pompy ciepla? Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 22.11.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 a ja się zastanawiam czy warto kopać studnię Może ktoś w Murowańcu się dokopał wody? Proszę o info... Studnię kopać warto. Woda jest do budowy i potem do podlewania. Ja nie jestem co prawda z Murowańca ale na swojej działce studnia była zaraz po wytyczeniu budynku (żeby nie trafić w ławę). Koszt wykonania z materiałami to 600-800PLN - oczywiście dla studni wierconej do 10m. ceny jakiś czas temu jak się orientowałam to 100/m głębokości z materiałami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 22.11.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 jesteś w błędzie. jeżeli budujesz sam to musisz zatrudnić kierownika budowy. nadzoruje on wtedy budowę i jest też jakby inspektorem nadzoru budowlanego działającym na twoją korzyść. inspektora nadzoru zatrudniasz gdy buduje ci firma dająca swojego kierownika. inspektor wtedy dba o twoje dobro. Bardzo Ci dziękuje za uświadomienie mnie, to teraz prosze wszystkich o namiary sprawdzonych kierasów budów. Projekt do akceptacji dałem właśnie p. Jaworskiej ale czy to ona jest kierownikiem budowy czy jej mąż bo słyszałem różne wersje. Pozdrawiam. wysłałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 22.11.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 rozumiem, że większość jest w ziemi lub ciut wyżej albo w papierologii, ale szukam kafli na podłogę (tanio i dobrze ) ktoś kiedyś pisał o salonie na Wojska koło kościoła, poszłam i doznałam szoku cenowego 150-300/m2 to niestety nie dla mnie Wema też szału nie ma (oczywiście cenowo) oczywiście jak puszczają coś do marketów to jesteśmy akurat przy końcu danej serii, bo na wsi nie ma reklam marketów budowlanych (kiedyś może jakieś polo się pojawiło ) może ktoś cosik wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 22.11.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 a ja się zastanawiam czy warto kopać studnię Może ktoś w Murowańcu się dokopał wody? Proszę o info... Na pewno warto, sam chce też to zrobić, tym bardziej, że słyszałem, że w Murowańcu woda nie specjalna a i ciśnienie latem było kiepskie na piętra już nie dawało rady dotrzeć. Znajomy ma już taką studnie w Murowańcu i u niego woda już jest na 2,2m (robił bad. geologiczne), a co do jakości tej wody to pije ją już od zeszłego roku i mówi, że dobra. (jeszcze się nie pochorowali ) No i warto, bo własna woda tańsza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 22.11.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 na jednym ze spacerow z burkiem wypatrzyłam domek gdzie ona jest kierownikiem, byc moze jej mąż również, na pewno nie facet z Tanich domów bo to nieporozumienie poza tym dobrze jest pochodzić i poczytać żółte tablice Dzięki za informacje podzwonie i popytam jak to jest z Jaworskimi. A jeżeli chodzi o kafle to nie mam zielonego pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 22.11.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 a ja się zastanawiam czy warto kopać studnię Może ktoś w Murowańcu się dokopał wody? Proszę o info... Na pewno warto, sam chce też to zrobić, tym bardziej, że słyszałem, że w Murowańcu woda nie specjalna a i ciśnienie latem było kiepskie na piętra już nie dawało rady dotrzeć. Znajomy ma już taką studnie w Murowańcu i u niego woda już jest na 2,2m (robił bad. geologiczne), a co do jakości tej wody to pije ją już od zeszłego roku i mówi, że dobra. (jeszcze się nie pochorowali ) No i warto, bo własna woda tańsza. Pozdrawiam słyszałam że jedni mają swoją wodę i jest lipna najlepiej jest mieć na dwa razy (wodociąg i studnia) PS dzięki za kafle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 22.11.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Cemik1, Ty kopales studnie w Zlejwsi, nieprawdaz? Orientujesz sie na jakiej glebokosci jest stabilne lustro wody? I co z jej jakoscia - gdybym chcial jej uzyc jako dolne zrodlo dla pompy ciepla? Pozdrawiam... Generalnie woda jest, jak to powiedział kopacz, wszędzie. U mnie wiercili do 6m ale jest na pewno wyżej. Co do jej jakości, to murarze pili tylko herbatę z tej wody. Jak raz przywiozłem im mejską, to myśleli, że coś się popsuło. Jak jednak postoi kilanaście godzin to robi się mętna a po kilku dniach zielona. Sam rozważałem, czy nadaje się do pompy ciepła ale ostatecznie zdecydowałem się na piec miałowy. Po przeliczeniu kosztów całkowitej instalacji PC-80 a miał 30 tysięcy. Przy zużyciu 5t/rocznie i cenie 1t=400PLN zwrot inwestycji (bez odsetek) to 50/2=25lat. Jeżeli jednak chcesz możesz wziąć wodę od sąsiadów i gdzieś zanalizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts