kola1719501112 27.11.2006 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 A my w sobotę na działeczkę zajechaliśmy, po wsi obchód zrobiliśmy, herbatkę u sąsiadów wypiliśmy (ukłon w stronę Alex) , tylko ekipy Marczysławów nie znaleźliśmy Szkoda tylko, że zimno już jest i na działce nic się jeszcze nie dzieje, bo nie chciało się wracać do miasta. Buuu kiedy będzie WIOSNA ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 28.11.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 , tylko ekipy Marczysławów nie znaleźliśmy Ponieważ ekipa zrobiła sobie szybciej fajrant Będą następne razy. Ja niestaty nie dojechałam, oczywiście z powodu braku czasu Szkoda tylko, że zimno już jest i na działce nic się jeszcze nie dzieje, bo nie chciało się wracać do miasta. Buuu kiedy będzie WIOSNA ??? Przyłączam się: buuuuu kiedy będzie lato??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 28.11.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 a ja się zastanawiam czy warto kopać studnię Może ktoś w Murowańcu się dokopał wody? Proszę o info... Na pewno warto, sam chce też to zrobić, tym bardziej, że słyszałem, że w Murowańcu woda nie specjalna a i ciśnienie latem było kiepskie na piętra już nie dawało rady dotrzeć. Znajomy ma już taką studnie w Murowańcu i u niego woda już jest na 2,2m (robił bad. geologiczne), a co do jakości tej wody to pije ją już od zeszłego roku i mówi, że dobra. (jeszcze się nie pochorowali ) No i warto, bo własna woda tańsza. Pozdrawiam Witam, po dłuższej nieobecności. ... szczerze to jestem dzisiaj zmotywowany za sprawą _ALEX - dostałem op.... ze się nie odzywam w Murowańcu z tą studnią to nie jest tak hop-siup. Mój sąsiad wiercił studnie i ma wodę dopiero na 18m ... a to już jest koszt, który trzeba przeanalizować. Zależy z której strony Murowańca się budujesz i trzeba to sprawdzić.. Ja się zastanawiam czy ni zrobić tego z innym sąsiadem na spółkę. PS _ALEX na sołtysa !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 28.11.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 a teraz troszkę prywaty wsiowej (Murowaniec) wiadomo już (wczorajsza II tura), że wybory wygrała dotychczasowa wójtowa także teraz można pisać pisma o gaz i autobus, bo wreszcie wiadomo do kogo ja postaram się to zrobić do przyszłego weekendu, jak ktoś będzie miał większe chęci albo lepsze pomysły to może zrobić to przede mną, to ja ściągnę a jak sąsiedzi betoniarni wyglądają z prądem i wodą; gromal a jak u Ciebie warunki na media, bo sądzę że Marczysławy powinny pismo do wójtowej o tę wodę, bo szczerze powiedziawszy na zebrania nie chodzicie i tracicie PS jak ktoś ma inne pomysły to bardzo chętnie PS2 RobertEs jak już mieszkasz na dobre (parapety wstawione) to zapraszamy do wspólpracy z sąsiadami, bo jakoś tak milczysz i nic się nie dzielisz dobrymi radami Tak to jest ... końcówka budowy, wykończeniówka zajmuje wiele czasu. dzieci trzeba pilnować... wiele zagrożeń - szczególnie dla naszego małego brzdąca, który właśnie zaczął chodzić no i często kiepski dostęp do netu (choć na to nie mam co narzekać ... iPlus działa ) poprawię się. Obiecuję Jak zimno na budowie zapraszam na herbatkę do mnie. Można się trochę rozgrzać - oczywiście jeżeli jesteśmy w domu Też nie mogę się doczekać do wiosny. Przeraża mnie pierwszy sezon grzewczy. mam nadzieję, że nic mnie nie zaskoczy ... kosztowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 28.11.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 a teraz troszkę prywaty wsiowej (Murowaniec) gromal a jak u Ciebie warunki na media, witam Rurociąg z wodą kończy się u mnie przed samą działką, kładli rury w lipcu ale co sie najeździłem żeby wrysowali mi to w mapkę. Jak sie okazało rura fizycznie jest ale ani w wodociągach ani w geoplanie nikt nic niewie. Musiał jechać na miejsce pracownik i naocznie stwierdzić że jest i wtedy mi uwierzyli ze jest i wrysowali. Warunki na prąd już mam (w ciągu 2 lat), umowe podpisałem i zawiozłem do ENEA i czekałem, niby tydzień ale trwało to dłużej więc zacząłem dzwonić, przełączali mnie od jednej osoby do drugiej ale w końcu dotarłem do właściwej i dowiedziwłem sie "ach tak leży podanie no to dziś je zarejestruje i panu odeślemy" no i znów czekam, mam nadzieje że to przez strajk pocztowców i list jest w drodze. Mam pytanie do forumowiczów, jeżeli macie ekologiczną oczyszczalnie ścieków gdzie ją zamawialiście jaką polecacie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 28.11.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 PS _ALEX na sołtysa !!!! są lepsi kandydaci, alex_ to nie jest dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 28.11.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 a teraz troszkę prywaty wsiowej (Murowaniec) gromal a jak u Ciebie warunki na media, witam Rurociąg z wodą kończy się u mnie przed samą działką, kładli rury w lipcu ale co sie najeździłem żeby wrysowali mi to w mapkę. Jak sie okazało rura fizycznie jest ale ani w wodociągach ani w geoplanie nikt nic niewie. Musiał jechać na miejsce pracownik i naocznie stwierdzić że jest i wtedy mi uwierzyli ze jest i wrysowali. Warunki na prąd już mam (w ciągu 2 lat), umowe podpisałem i zawiozłem do ENEA i czekałem, niby tydzień ale trwało to dłużej więc zacząłem dzwonić, przełączali mnie od jednej osoby do drugiej ale w końcu dotarłem do właściwej i dowiedziwłem sie "ach tak leży podanie no to dziś je zarejestruje i panu odeślemy" no i znów czekam, mam nadzieje że to przez strajk pocztowców i list jest w drodze. Mam pytanie do forumowiczów, jeżeli macie ekologiczną oczyszczalnie ścieków gdzie ją zamawialiście jaką polecacie. Pozdrawiam zapraszam na pogadankę z mężuniem twierdzi że wie co robi w tej kwestii zbiorniki są zbyt drogie już chyba coik na ten temat ciut wcześniej pisałam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 29.11.2006 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Kochani coś na rozruszanie - mała zagadka ile m2 płytek podłogowych jest w opakowaniu skoro płytka ma wymiary 33,3x33,3cm, a płytek jest 16szt. w tymże opakowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.11.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 alex i ile Ci wyszło m2??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.11.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Dzisiaj przeczytałam w Expresie o biurze projektowym prowadzonym przez pania Katarzynę K. Czy to jest mowa o pani z firmy "D..." z B.Błót? Tzn. chodzi o to, że wykonywała dokumentację i podłączała fałszywe pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 29.11.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 alex i ile Ci wyszło m2??? Aguś dajmy szansę innym ale niech będzie ułatwimy zadanie, odpowiedzi do wyboru: A - 1,77m2 B - 1,83 C - 1,86 D - 1,89 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 29.11.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 alex i ile Ci wyszło m2??? Aguś dajmy szansę innym ale niech będzie ułatwimy zadanie, odpowiedzi do wyboru: A - 1,77m2 B - 1,83 C - 1,86 D - 1,89 pozdrawiam czyżby nikt nie miał poczucia humoru, to nie sprawdzian z matematyki wystarczy metoda "chybił - trafił" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 29.11.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 alex i ile Ci wyszło m2??? Aguś dajmy szansę innym ale niech będzie ułatwimy zadanie, odpowiedzi do wyboru: A - 1,77m2 B - 1,83 C - 1,86 D - 1,89 pozdrawiam czyżby nikt nie miał poczucia humoru, to nie sprawdzian z matematyki wystarczy metoda "chybił - trafił" to będzie 1,76 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAN 29.11.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Witajcie Ostatnio zacząłem się zastanawiać co z tą Polską A dokładnie z wykonawcami . W zeszłym miesiącu wysłałem kopie projektów do 5 firm budowlanych o wycenę budowy stanu surowego 200m2 ( tylko robocizna bez materiałów ) bo mam zamiar rozpocząć budowę początek 2007 r. Do dnia dzisiejszego otrzymałem jedną odpowiedź i t taką na odczepkę . Dzwoniłem do innych to otrzymywałem odpowiedzi : na razie nie mam czasu , może później , zadzwonię za tydzień . Czy to ja mam tylko takie problemy , dom normalny – typowy bez szaleństw , parterowy z u-poddaszem . Już zaczynam wątpić czy faktycznie są jakieś firmy budujące domy w Bydgoszczy. Jest jeszcze troczę czasu ale co to będzie jak zacznie się wykończeniówka . Chyba sam „ zakasam „ rękawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 29.11.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Dzisiaj przeczytałam w Expresie o biurze projektowym prowadzonym przez pania Katarzynę K. Czy to jest mowa o pani z firmy "D..." z B.Błót? Tzn. chodzi o to, że wykonywała dokumentację i podłączała fałszywe pozwolenia na budowę. Witam Ja już kiedyś też pytałem o to małżeństwo na początku listopada ale niestety nie otrzymałem odpowiedzi . Post Wysłany: Czw, 2 Listopad 2006 16:17 Ja mam pytanie odnośnie bydgoskiej firmy projektowej która preparowała pozwolenia na budowę domków jednorodzinnych. Wiecie może jak nazywa się ta firma i gdzie się mieści ? Wiem tylko tyle co piszą w gazetach , że biuro to było prowadzone przez małżeństwo Katarzynę K i Leszka K . może tym razem ktoś odpowie . Aga - Żona Facia a czytałaś też artykuł .....ŁĄCZY ICH ŻAL DO ZWYCIĘŻCZYNI ....... Przegrany kandydat na wójta Białych Błót oskarża rywalkę o brudną kampanię ??????? :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 29.11.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Witam sąsiada Marcina z Bydzi Fajny piesio na fotce twojego emblematu , tylko wydaje mi się że troszeczkę za wielki ten emblemacik i troszkę rozwala stronkę.Można by troszeczkę zmniejszyć tego prześlicznego pieska ?Jeżeli można oczywiście prosićpozdrawiamhttp://sl.glitter-graphics.net/pub/10/10680fsitkperzl.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 29.11.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 to będzie 1,76 m2 A - 1,77m2 B - 1,83 C - 1,86 D - 1,89 Gacuś zaliczam Twoją odpowiedź do A jeszcze troszkę poczekam na inne propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 29.11.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Witam sąsiada Marcina z Bydzi Fajny piesio na fotce twojego emblematu , tylko wydaje mi się że troszeczkę za wielki ten emblemacik i troszkę rozwala stronkę. Można by troszeczkę zmniejszyć tego prześlicznego pieska ? Jeżeli można oczywiście prosić pozdrawiam Spoko juz wywalilem. Co do wypisu z ewidencji gruntów jak byłem jakieś 2-tygodnie temu to nadal właścicielem był murowaniec. Co do energetyki to nie wiem bo powinieniem już dostac warunki dawno, ale nie ma i nie ma (strajk listonoszy może). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 29.11.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Co do energetyki to nie wiem bo powinieniem już dostac warunki dawno, ale nie ma i nie ma (strajk listonoszy może). Pozdrawiam A przypadkiem osobiście się nie odbiera z ZE? Może zadzwoń i pogoń "miłego" Pana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 29.11.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Dzisiaj przeczytałam w Expresie o biurze projektowym prowadzonym przez pania Katarzynę K. Czy to jest mowa o pani z firmy "D..." z B.Błót? Tzn. chodzi o to, że wykonywała dokumentację i podłączała fałszywe pozwolenia na budowę. Witam Ja już kiedyś też pytałem o to małżeństwo na początku listopada ale niestety nie otrzymałem odpowiedzi . Post Wysłany: Czw, 2 Listopad 2006 16:17 Ja mam pytanie odnośnie bydgoskiej firmy projektowej która preparowała pozwolenia na budowę domków jednorodzinnych. Wiecie może jak nazywa się ta firma i gdzie się mieści ? Wiem tylko tyle co piszą w gazetach , że biuro to było prowadzone przez małżeństwo Katarzynę K i Leszka K . może tym razem ktoś odpowie . Aga - Żona Facia a czytałaś też artykuł .....ŁĄCZY ICH ŻAL DO ZWYCIĘŻCZYNI ....... Przegrany kandydat na wójta Białych Błót oskarża rywalkę o brudną kampanię ??????? :) ) Gacuś już dawno pisaliśmy żę pani z Dako jest mało poważna ale akurat nie wiedziałam że to jest Katarzyna K a jeśli chodzi o brudną kampanię to w którym expressie też dzisiaj bo w wydaniu netowym nie znalazłam tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts