Aga - Żona Facia 29.11.2006 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 O rozpoczęłam nową stronę ... 50!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 29.11.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 .... rozpisujecie się tu o psach a my ostatnio goniliśmy w domu za myszą i efektem tego zajścia jest fakt, że od dzisiaj mamy nowego domownika ... KOTKA ... Pusię a`la tygrys To Wy macie myszy w domu??? Nie podoba mi się to Kot rozumiem jako obrońca-łapacz. mamy nadzieję, że ta myszka to przypadek ... ale kotek nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 29.11.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 wydawałoby się, że tam podmokło jest, więc woda wysoko...No nie wiem, muszę złapać jakiegoś speca od wykopów studni, czy kogoś podobnego pokroju, żeby sprawdzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 29.11.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Teraz trochę inne pytanie: Podoba Wam się ta nowa szata graficzna??? Bo mi się w ogóle nie podoba ja nie zdążyłam się wczuć w poprzednią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 29.11.2006 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Teraz trochę inne pytanie: Podoba Wam się ta nowa szata graficzna??? Bo mi się w ogóle nie podoba ja nie zdążyłam się wczuć w poprzednią a mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 29.11.2006 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Wcześniej był podejmowany temat gazu i autobusu w Murowańcu...Chętnie podpiszę się pod petycją! A o jaki autobus chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 29.11.2006 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Wcześniej był podejmowany temat gazu i autobusu w Murowańcu... Chętnie podpiszę się pod petycją! A o jaki autobus chodzi? chcemy przedłużyć linię 92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 29.11.2006 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Wcześniej był podejmowany temat gazu i autobusu w Murowańcu... Chętnie podpiszę się pod petycją! A o jaki autobus chodzi? Witam Chodzi o przedłużenie linii autobusowej nr 92 , w tym celu był robiony asfalt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 29.11.2006 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 sorki RobertEs że powtórzyłem ale nie zauważyłem Twojej odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 30.11.2006 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Wcześniej był podejmowany temat gazu i autobusu w Murowańcu... Chętnie podpiszę się pod petycją! A o jaki autobus chodzi? chcemy przedłużyć linię 92 Ja też bardzo chętnie się podpiszę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 30.11.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 uważajcie udało nam się coś ciekawego znaleźć a tam że płytki mają wymiar 33,3 i sztuk 16 co daje 1,86, my kalkulator no i za chiny nie ma możliwości a Pan że tak każe producent no to ale o co chodzi, po prostu liczą ze średnią fugą (którą trzeba kupić osobno) efekt był taki że płaciliśmy za kafle a nie m2 podłogi jakiej one pokryją no chyba nie jestem wybitnie przewrażliwona ale jak można tak matematykę naginać, kupuję kafle a nie podłogę z kaflami A gdzie kupowaliście te kafle , gdzie tak lipnie policzono? Ja kupowałem w castoramie kafle i w paczce miałem 14szt kafli o wym. 33,5 / 33,5 co dało 1,6 m2 tak mam na kartonie . I teraz ciekawostka. Kupowałem dwa kartony i osiem szt tych płytek i tak za płytki w kartonach oryginalnych policzono mi 3,14m2 co daje 1,57 m2 za jeden karton (na kartonie napisane 1,60 m2) a za osiem płytek policzono 0,88 m2 . Czyli płytka ma wymiar zgodny z matematyką czyli 0,11m2 ale bardziej opłaca się kupować całe kartony bo liczą o 0,03m2 mniej No ale was Alex to skasowali o 0,10 więcej na kartonie , można nawet powiedzieć że o 0,13 na kartonie to przy dziesięciu kartonach ( 17,6m2) daje 1,3 m2 To sporo was oszukali , Ja bym tego tak nie zostawił , to jest oszustwo w biały dzień . Kupując 100 m2 takich płytek przepłacasz za 7 m2 i nawet jak płytki kosztują tylko 20zł to tracisz 140zł , a jak kosztują 50zł to robi się już spora sumka 350zł To jaki ma zysk dodatkowy ten sprzedawca. pozdrawiam Gacuś bez nerwów płaciliśmy za metry wg. matematyki, bo jakoś inna opcja nie mogła nam się pomieścić w główkach ale teraz mam inną zagwostkę, oczywiście cena robi na mnie spore wrażenie, bo to już etap gdzie pięniędzy brak a sporo trzeba zrobić ma ktoś doświadczenie z tymi włoskimi kaflami za jakieś 20/m2 bo w marketach tego sporo ludzie kupują ale słyszałam że to kiepskie bardzo jest poza tym akurat te mi wpadły w oko a cena przypasiła męzuniowi i teraz nie wiem czy wziąść więcej czy mniej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 30.11.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 uważajcie udało nam się coś ciekawego znaleźć a tam że płytki mają wymiar 33,3 i sztuk 16 co daje 1,86, my kalkulator no i za chiny nie ma możliwości a Pan że tak każe producent no to ale o co chodzi, po prostu liczą ze średnią fugą (którą trzeba kupić osobno) efekt był taki że płaciliśmy za kafle a nie m2 podłogi jakiej one pokryją no chyba nie jestem wybitnie przewrażliwona ale jak można tak matematykę naginać, kupuję kafle a nie podłogę z kaflami A gdzie kupowaliście te kafle , gdzie tak lipnie policzono? Ja kupowałem w castoramie kafle i w paczce miałem 14szt kafli o wym. 33,5 / 33,5 co dało 1,6 m2 tak mam na kartonie . I teraz ciekawostka. Kupowałem dwa kartony i osiem szt tych płytek i tak za płytki w kartonach oryginalnych policzono mi 3,14m2 co daje 1,57 m2 za jeden karton (na kartonie napisane 1,60 m2) a za osiem płytek policzono 0,88 m2 . Czyli płytka ma wymiar zgodny z matematyką czyli 0,11m2 ale bardziej opłaca się kupować całe kartony bo liczą o 0,03m2 mniej No ale was Alex to skasowali o 0,10 więcej na kartonie , można nawet powiedzieć że o 0,13 na kartonie to przy dziesięciu kartonach ( 17,6m2) daje 1,3 m2 To sporo was oszukali , Ja bym tego tak nie zostawił , to jest oszustwo w biały dzień . Kupując 100 m2 takich płytek przepłacasz za 7 m2 i nawet jak płytki kosztują tylko 20zł to tracisz 140zł , a jak kosztują 50zł to robi się już spora sumka 350zł To jaki ma zysk dodatkowy ten sprzedawca. pozdrawiam Gacuś bez nerwów płaciliśmy za metry wg. matematyki, bo jakoś inna opcja nie mogła nam się pomieścić w główkach ale teraz mam inną zagwostkę, oczywiście cena robi na mnie spore wrażenie, bo to już etap gdzie pięniędzy brak a sporo trzeba zrobić ma ktoś doświadczenie z tymi włoskimi kaflami za jakieś 20/m2 bo w marketach tego sporo ludzie kupują ale słyszałam że to kiepskie bardzo jest poza tym akurat te mi wpadły w oko a cena przypasiła męzuniowi i teraz nie wiem czy wziąść więcej czy mniej?? podobno szybciej się ścierają i jak kładziesz płytki to przy cięciu mogą robić się odpryski (są bardziej kruche) Ania dałaby Ci większy wykład na ten temat. Po prostu musisz wziąść więcej na odpady Standard to +10% przy układaniu tradycyjnym a +20% przy tzw. karo (ale suma sumarum cena i tak jest OK,... a to co ci zostanie zawsze w markecie możesz oddać) PS baner jeszcze leżał przy drzwiach jak dotarliście do domku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 30.11.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Teraz trochę inne pytanie: Podoba Wam się ta nowa szata graficzna??? Bo mi się w ogóle nie podoba Aguś zgadzam sie z Tobą w 100% a nawet w 1000% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 30.11.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 podobno szybciej się ścierają i jak kładziesz płytki to przy cięciu mogą robić się odpryski (są bardziej kruche) Ania dałaby Ci większy wykład na ten temat. Po prostu musisz wziąść więcej na odpady Standard to +10% przy układaniu tradycyjnym a +20% przy tzw. karo (ale suma sumarum cena i tak jest OK,... a to co ci zostanie zawsze w markecie możesz oddać) PS baner jeszcze leżał przy drzwiach jak dotarliście do domku?? ale kupowaliście te czy inne?? bo podobnież są kruche i jak coś spadnie to pękają szybko PS nie nic nie widziałam bo ciemno już było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 30.11.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Teraz trochę inne pytanie: Podoba Wam się ta nowa szata graficzna??? Bo mi się w ogóle nie podoba ja nie zdążyłam się wczuć w poprzednią a mi się podoba Robuś jakoś ty masz zupełnie inne gusta niż my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 30.11.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 .... rozpisujecie się tu o psach a my ostatnio goniliśmy w domu za myszą i efektem tego zajścia jest fakt, że od dzisiaj mamy nowego domownika ... KOTKA ... Pusię a`la tygrys ale piesek by Anię obronił przed niebezpieczeństwem, a tak Pusią zajmie się nasz Tonik (luibi tygryski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 30.11.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Trochę z innej beczki... mam pytanie do wszystkich z Murowańca ... czy też dostaliście podwyżkę dzierżawy? K... podwyższyli z 90zł do 320zł to wychodzi jakieś 250%!!!!!!!!!!!!!!!! Może jest jakiś zapis że nie mogą podnosić więcej niż bo jak tak dalej pójdzie to się nie wypłacimy do 2012r. [/b] Robert bo to jest albo tak jak z wodociągami czyli jak nie pójdziesz i nie rykniesz to zapłacisz albo masz 2 opłaty w jednym opłatę za dzierżawę i za nieruchomości ale na pewno jest ograniczenie % na rok ale trzeba poszukać jakie, gadaj z sąsiadem Januszem trzeba mieć swojego przedstawiciela we władzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 30.11.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 .... rozpisujecie się tu o psach a my ostatnio goniliśmy w domu za myszą i efektem tego zajścia jest fakt, że od dzisiaj mamy nowego domownika ... KOTKA ... Pusię a`la tygrys ale piesek by Anię obronił przed niebezpieczeństwem, a tak Pusią zajmie się nasz Tonik (luibi tygryski) no ja bym na jego miejscu uważał.... to jest Tygrysica ... a kobiety z pozoru łagodne są bardzo niebezpieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 30.11.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 podobno szybciej się ścierają i jak kładziesz płytki to przy cięciu mogą robić się odpryski (są bardziej kruche) Ania dałaby Ci większy wykład na ten temat. Po prostu musisz wziąść więcej na odpady Standard to +10% przy układaniu tradycyjnym a +20% przy tzw. karo (ale suma sumarum cena i tak jest OK,... a to co ci zostanie zawsze w markecie możesz oddać) PS baner jeszcze leżał przy drzwiach jak dotarliście do domku?? ale kupowaliście te czy inne?? bo podobnież są kruche i jak coś spadnie to pękają szybko PS nie nic nie widziałam bo ciemno już było kupowaliśmy różne, zależy do jakiego pomieszczenia. Z założenia jestem zwolennikiem odrzucania tych najtańszych i najdroższych (te najtańsze są podejrzanie tanie a te droższe ... hmm po co przepłacać) średnio za kafle płaciliśmy ok 30,00 zł./m2 PS postawiłem przy drzwiach wejściowych... no i był sobie baner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 30.11.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 .... rozpisujecie się tu o psach a my ostatnio goniliśmy w domu za myszą i efektem tego zajścia jest fakt, że od dzisiaj mamy nowego domownika ... KOTKA ... Pusię a`la tygrys ale piesek by Anię obronił przed niebezpieczeństwem, a tak Pusią zajmie się nasz Tonik (luibi tygryski) no ja bym na jego miejscu uważał.... to jest Tygrysica ... a kobiety z pozoru łagodne są bardzo niebezpieczne a Robuś gdzie ty takie kobiety widziałeś, przecież te z Murowańca to oaza spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts