bąki 05.12.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Witaj Maciejko nasz domek po malutku rośnie w górę czekamy na dach niestety odwiedzili nas nie proszeni goście i trochę nam wyczyścili szopkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 05.12.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 A to dranie ......my dopiero zaczynamy na wiosnę ,narazie czekamy za adaptacją...hm trochę to już trwa ....a jaki domek budujecie?...czy przypadkiem nie budujecie się obok pana koparkowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 05.12.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Witamy bączków! My dopiero zamierzamy ruszyć na wiosnę - przy Łochowskiej. I trochę jak gospodarz Anioł z Alternatyw - wszystko i wszystkich z racji położenia działki - będziemy mieli na oku Alex - wracając do topless w ogródku, to zgadzam się z Marczysławem/wą ( ), że taka atrakcja we wsi, to tylko może przyciągnąć, nie odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bąki 05.12.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Tak budujemy się koło pana koparkowego .Dzięki za miłe przyjęcie mam małe doświadczenie w pisaniu .Jeżeli macie namiary na dobrego cieśle to proszę o kontakt tania dachówka tez by się przydała.Koszty budowy mnie przerażają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 06.12.2006 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam wolnośc Tomku na swoim podwórku czyli lepiej niech uciekają złodziejaszki którzy i nas okradli budujemy domek na strusiowej może jest juz ktos kto tam mieszka lub zamierza jak sądzę Murowaniec a ulica Strusia, w którym miejscu bo nas sporo z tego zakątka a ulica długa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 06.12.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witamy bączków! My dopiero zamierzamy ruszyć na wiosnę - przy Łochowskiej. I trochę jak gospodarz Anioł z Alternatyw - wszystko i wszystkich z racji położenia działki - będziemy mieli na oku Alex - wracając do topless w ogródku, to zgadzam się z Marczysławem/wą ( ), że taka atrakcja we wsi, to tylko może przyciągnąć, nie odwrotnie to jak już będzie antyatrakcja dori a ty przypadkiem nie byłaś z kaukazem (suczka???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 06.12.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam wolnośc Tomku na swoim podwórku czyli lepiej niech uciekają złodziejaszki którzy i nas okradli budujemy domek na strusiowej może jest juz ktos kto tam mieszka lub zamierza jak sądzę Murowaniec a ulica Strusia, w którym miejscu bo nas sporo z tego zakątka a ulica długa?? Ok doczytałam już trochę po czasie witamy bąki, na szczęście sąsiedzi sie już zajęli jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 06.12.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam wolnośc Tomku na swoim podwórku czyli lepiej niech uciekają złodziejaszki którzy i nas okradli budujemy domek na strusiowej może jest juz ktos kto tam mieszka lub zamierza jak sądzę Murowaniec a ulica Strusia, w którym miejscu bo nas sporo z tego zakątka a ulica długa?? Ok doczytałam już trochę po czasie witamy bąki, na szczęście sąsiedzi sie już zajęli jak trzeba No no ilu nowych Murowczan i Murowczanek ?? ... dla wtajemniczonych (nowych b.....ków) zastanawialiście jak się mówi na mieszkańca Murowańca?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 06.12.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam wolnośc Tomku na swoim podwórku czyli lepiej niech uciekają złodziejaszki którzy i nas okradli budujemy domek na strusiowej może jest juz ktos kto tam mieszka lub zamierza jak sądzę Murowaniec a ulica Strusia, w którym miejscu bo nas sporo z tego zakątka a ulica długa?? Ok doczytałam już trochę po czasie witamy bąki, na szczęście sąsiedzi sie już zajęli jak trzeba No no ilu nowych Murowczan i Murowczanek ?? ... dla wtajemniczonych (nowych b.....ków) zastanawialiście jak się mówi na mieszkańca Murowańca?? WIEMY WIEMY ALE NIE POWIEMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bąki 06.12.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam ale z was ranne ptaszki To jak nazywa się mieszkaniec Murowańca???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 06.12.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam ale z was ranne ptaszki To jak nazywa się mieszkaniec Murowańca???? ... no właśnie czas się nad tym zastanowić... ja osobiście używam zwrotu trochę kontrowersyjnego... niektórzy mogliby się obrazić - tak jak nasz Prezydent za Kartofla (... mam nadzieję, że nie wsadzą mnie za to ) ... a tak na marginesie to już tochę podpowiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 06.12.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 no może troszkę podpowiem :P BUR....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 06.12.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam ale z was ranne ptaszki To jak nazywa się mieszkaniec Murowańca???? ... no właśnie czas się nad tym zastanowić... ja osobiście używam zwrotu trochę kontrowersyjnego... niektórzy mogliby się obrazić - tak jak nasz Prezydent za Kartofla (... mam nadzieję, że nie wsadzą mnie za to ) ... a tak na marginesie to już tochę podpowiedziałem Trzeba, trzeba wymyśleć coś innego Tych "starych" możemy nazywać b...ki A my .... przypomniał mi się serial ... "Nowobogadzccy" ? ... tylko jacy my bogaci... więcej długów niż włosów na głowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bąki 06.12.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Z tymi długami to racja kto ich teraz nie ma Wiecie kiedy będzie oświetlona nasza ulica może skończa się te włamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 06.12.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Z tymi długami to racja kto ich teraz nie ma Wiecie kiedy będzie oświetlona nasza ulica może skończa się te włamy Wersja optymistyczna - 5 lat? a właściwie, to za Strusią mogą się wziąść szybciej .... chyba, że nasz Nowy Sołtys nam załatwi oświetlenie w cały Murowańcu? Co Alex_??? Przyznaj się pewnie pismo masz już gotowe ha ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 06.12.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Z tymi długami to racja kto ich teraz nie ma Wiecie kiedy będzie oświetlona nasza ulica może skończa się te włamy Wersja optymistyczna - 5 lat? a właściwie, to za Strusią mogą się wziąść szybciej .... chyba, że nasz Nowy Sołtys nam załatwi oświetlenie w cały Murowańcu? Co Alex_??? Przyznaj się pewnie pismo masz już gotowe ha ha ha obecny sołtys wrzucił to w plany przyszłoroczne 2007 a pisma jeszcze nikomu nie zaszkodziły co najwyżej mogą pomóc a tak w ogóle Marczysława, jako mała krzykliwa blondynka mogła byś się udzielać dla dobra wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 06.12.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 alex- nie byłam z kaukazem - tylko z moim mężem i synusiem!!! co do odmian: Do tworzenia nazw mieszkańców polskich miast i wsi używamy z reguły przyrostków ‑anin i ‑anka, przyrostka ‑ak możemy użyć tylko z niektórymi nazwami, zresztą miewa on często nacechowanie potoczne. W związku z tym mieszkańców Murowańca nazwiemy ...? murowaczanin, murowaczanka?? będziemy po prostu TUbylcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 06.12.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 alex- nie byłam z kaukazem - tylko z moim mężem i synusiem!!! co do odmian: Do tworzenia nazw mieszkańców polskich miast i wsi używamy z reguły przyrostków ‑anin i ‑anka, przyrostka ‑ak możemy użyć tylko z niektórymi nazwami, zresztą miewa on często nacechowanie potoczne. W związku z tym mieszkańców Murowańca nazwiemy ...? murowaczanin, murowaczanka?? będziemy po prostu TUbylcami nie, nie tubylcy to ci co od jakiś 20-30 lat my to napływowi ale Murowaniec jest jeszcze w górach gdzieś koło Zakopca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 06.12.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 raczej poprawniej będzie murowanczanin, murowanczanka, a może murowańczanin, murowańczanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 06.12.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 alex- nie byłam z kaukazem - tylko z moim mężem i synusiem!!! co do odmian: Do tworzenia nazw mieszkańców polskich miast i wsi używamy z reguły przyrostków ‑anin i ‑anka, przyrostka ‑ak możemy użyć tylko z niektórymi nazwami, zresztą miewa on często nacechowanie potoczne. W związku z tym mieszkańców Murowańca nazwiemy ...? murowaczanin, murowaczanka?? będziemy po prostu TUbylcami a nie łatwiej (uwaga odsłona) BURAK BUROWCZANKA (może być ĆWIKŁA) i... BURACZKI z Murowańca bez urazy ... tak o sobie mówi mój sąsiad (mieszka od 2 lat i to chyab też "nowobogacki") ... i mi to nie przeszkadza że jestem burakiem z murowańca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts