alex_ 07.12.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 W sprawie kradzieży: rozmawiałam z Panią z Expressu jest przemiła jak tylko będziemy gotowi to chętnie się umówi na spotkanie z kilkoma osobami, nawet popstryka zdjęcia i wysmaruje kilka zdań że się nic nie dzieje w tej kwestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 07.12.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 W sprawie kradzieży: rozmawiałam z Panią z Expressu jest przemiła jak tylko będziemy gotowi to chętnie się umówi na spotkanie z kilkoma osobami, nawet popstryka zdjęcia i wysmaruje kilka zdań że się nic nie dzieje w tej kwestii Ale z Ciebie konkretna kobita. Widze, że czasu nie marnujesz. Jestem pod wrażeniem (pozytywnym, żeby nie było) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 07.12.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Ciekawy jestem czym zajmujesz się zawodowo???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 07.12.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Pomóżcie! Szukam pilnie jakiegos tartaku, firmy z naszego regionu, która robi kratownice na dach. Zastanawiamy się czy nie zrobic u nas gotowej kratownicy zamiast więźby zbijanej na budowie. Bardzo pilne...ratujcie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 07.12.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 a teraz z innej beczki - choć i ten temat, niestety, jest Wam zapewne znany. Otóż oczywiście (niestety) planujemy budowę na kredyt. Opowiedźcie - jakie macie doświadczenia z bankami? Gdzie jest w miarę przyjaźnie i rzeczowo? Niektórzy mówią, że lepiej i łatwiej dostać kredyt poza Bydgoszczą w oddziale zamiejscowym banku z Bydgoszczy - tam wniosków jest mniej, bardziej zależy im na kliencie, obrotach niż w siedzibie tego samego banku u nas. Co sądzicie o uldze odsetkowej (można się załapać na nią tylko do końca br.) albo w przyszłym roku wchodzącymi, chodź już ustawy ponoć obowiązującymi, kredytami z dopłatami..???? W dzieisjszej gazecie pomorskiej jest duży artykuł na ten temat: "Inwestujesz w mieszkanie, zaoszczędź u fiskusa" My braliśmy w Multibanku i raczej ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 07.12.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 W sprawie kradzieży: rozmawiałam z Panią z Expressu jest przemiła jak tylko będziemy gotowi to chętnie się umówi na spotkanie z kilkoma osobami, nawet popstryka zdjęcia i wysmaruje kilka zdań że się nic nie dzieje w tej kwestii A jak Pani się nazywa? Ponieważ też mam dojście do jednej dziennikarki z Expressu. Coś mi się przypomniało. Kiedyś miałam włączoną Bydgoską TV i leciały akurat bloki audycji wyborczych. Jakaś Pani wypowiadała się, że udało się (tej partii, z której pochodzi) m.in. wyremontować drogę w Murowańcu i zapewniała, że są środki finansowe na rozwój m.in. naszej wsi I jak ją wybiorą wyborcy to ... zadba o rozwój wsi??!! Tak sobie myślę, aby dotzreć do niej i pogadać jak wyglądają sprawy finansowe i kogo "przycisnąć" aby się tym zajął. Zajmę się odszukaniem jej, ale dopiero po 20 grudnia (full pracy w pracy ) Pozdrówka, Asia vel Marczysława Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 07.12.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Marcin z Bydzi Alex ma rację. Nasza działka jest między Twoją a Gacusia Ale co ja widzę, szykuje się jakieś spotkanko ?? My też chętnie przyjedziemy, poznamy sąsiadów i pogadamy co by zrobić z tymi złodziejami żeby na wiosnę mieć już opracowany jakiś plan. I tak mamy łatwiej niż inni bo budujemy się we trójkę w jednym miejscu (Marcin, Gacuś i my). Co do spotkania to może umówimy się na naszych działkach i ustalimy co dalej, tylko podajcie godzinę - my się dostosujemy (oprócz psiny weźmiemy też potomka) [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 07.12.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Marcin z Bydzi Alex ma rację. Nasza działka jest między Twoją a Gacusia Ale co ja widzę, szykuje się jakieś spotkanko ?? My też chętnie przyjedziemy, poznamy sąsiadów i pogadamy co by zrobić z tymi złodziejami żeby na wiosnę mieć już opracowany jakiś plan. I tak mamy łatwiej niż inni bo budujemy się we trójkę w jednym miejscu (Marcin, Gacuś i my). Co do spotkania to może umówimy się na naszych działkach i ustalimy co dalej, tylko podajcie godzinę - my się dostosujemy (oprócz psiny weźmiemy też potomka) [/b] To wy macie działkę 122/10 czy 122/12??????? bo już się pogubiłem. Co do spotkania to jedziemy do zamościa coś koło 11, a jezeli wy nie jedziecie to mozemy sie potem umówic na naszyc działkach. BYŚMY SIE W KOŃCU POZNALI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 07.12.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Albo inaczej umówmy się na naszych działkach.Podpiszemy pismo Alex.Powiedzmy na 11 w sobotę, co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 07.12.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Nie no do Zamościa jak najbardziej możemy jechać (jeżeli Aga się nie przestraszy tym najazdem i jest to aktualne). Tylko żeby najpierw spotkać sie u nas i wtedy może wszyscy razem pojedziemy 11 nam pasuje, a Wam Alex ? Mam nadzieję, że szanowny małżonek ma tym razem wolną sobotę Aha nasza działa to 122/12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 07.12.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 tak sobie tu czytam i czytam i wnioskuję że Murowaniec jest budowlaną stolicą regionu. gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Olek 07.12.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Jeszcze raz chcemy wszystkim podziekować... Jutro już mam nadzieję zrobimy pierwszy krok ku naszej działeczce - znaczy się podpiszemy umowę przedwstępną... Musimy się trochę śpeszyć, bo z dobrze poinformowanych źródeł dowiedzieliśmy się, że od poniedziałku Spółka Murowaniec podwyższa ceny działek, a co za tym idzie - wszyscy inni też podniosą... Byliśmy dzisiaj popołudniu ogładać działeczki z FSM i jedną przy Puchacza... Te z FSM są jak dla nas za blisko betoniarni. Zdecydowaliśmy się na Puchacza. Chociaż ma jeden mankament - jest dosyć wąska - tylko 21,7m. Ale cały wieczór szukaliśmy wstępnie jakiś projektów - czy coś się znajdzie i mamy parę typów. Co prawda nie będziemy pewnie mieli wszystkiego tak, jak to sobie wymarzyliśmy, ale będzie blisko... Oczywiście szukając dzisiaj dokładnej lokalizacji działeczek musieliśmy się posłużyć starą, dobrą metodą "z kopyta" oraz "ej - przejdź się od tego słupka do tego i policz, ile to jest kroków", ale znamy już (mamy nadzieję, że metoda nas nie zawiodła) lokalizację naszej przyszłej działeczki... Aha - do Alex: przejeżdżaliśmy obok Twojego domku - Twój męzulek chyba tam pilnie w coś stukał, taki przyklęknięty był i taki odgłos dochodził... i psina Wasza się na nas trochę pogapiła, jak biegaliśmy po tych polach przy betoniarni szukając słupków geodezyjnych... Nasz działeczka będzie w sumie całkiem niedaleko... Jak już podpiszemy umowę, odezwiemy się... W sumie cieszy nas, że jest tam tak prężna grupka osób, jak Wy wszyscy... Podpisujemy się na przyszłość pod wszystkimi petycjami!!! Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 07.12.2006 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 RobertEs masz szansę nie podpaść mogę sie zamówić na wysyłanie tego, jak co prosze o maile albo o spisanie w jednego posta komu możesz mi przesłać, @ znasz zamówić się możesz ... no przecież nie mogę podpaść Sołtysowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 08.12.2006 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 I co Murowaniec na to?? Jedziemy?? .. no i Murowaniec jedzie ... Sołtys wzywa ... ale mi sie dostanie za te teksty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 08.12.2006 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 I co Murowaniec na to?? Jedziemy?? .. no i Murowaniec jedzie ... Sołtys wzywa ... ale mi sie dostanie za te teksty Mi pewnie też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 08.12.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Ogólnie napiszę do wszystkich a nie każdemu po koiei chłopaki za tego sołtysa to Wam się dostanie solidnie :P dziennikarka to Katarzyna Pietraszak jak zwykle mężunio zajęty ale tym razem, także damy radę a mężunio to wczoraj namiętnie rąbał drewa do kominka bo czas nagli jeszcze zima przyjdzie i dopiero będzie a piesio kochany że goni kręcących się wkoło domku Robuś a Ty dałeś znać tak że tego nie odczytałam i nie przyszłam a teraz pisma: złośliwość rzeczy martwych są w kompie tylko jakieś sesje nie takie i jak komp w domku widzial to ten nie widzi a teraz zgupłam, bo jak co trzeba przeredagować, bo jest wersja nie na podpisy tylko indywidualna (jak robimy???, może wersja indywidualna dla tych których jutro nie będzie, a reszta się podparafuje) poza tym możemy umówić się w Murowańcu, bo jak już byliśmy w Zamościu to będzie łatwiej, jest nadzieja że Robert się nie spóźni ok. godziny PS u mnie w domku chaos nie kontrolowany, nasze rzeczy przyjeżdzają tylko trochę mebli brak (garnitury i obcasy nie wskazane ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 08.12.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Marczysławo droga - właśnie pod wpływem Gp oraz GW zaczęłam szybko myśleć tych kredytach. Ale to nie takie kolorowe jakby zdawać się mogło. Poza tym muszę najpierw zdobyć pozwolenie na budowę a potem pukać do banków... To jak z tą zbiórką w Murowańcu, oczywiście chętnie się wstawię na rozkaz Stanęło na sobocie godz. 11.00? A miejsce zbiórki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 08.12.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Marczysławo droga - właśnie pod wpływem Gp oraz GW zaczęłam szybko myśleć tych kredytach. Ale to nie takie kolorowe jakby zdawać się mogło. Poza tym muszę najpierw zdobyć pozwolenie na budowę a potem pukać do banków... To jak z tą zbiórką w Murowańcu, oczywiście chętnie się wstawię na rozkaz Stanęło na sobocie godz. 11.00? A miejsce zbiórki? oczywiście koło betoniarni :P, Aga Faciowa, przeżyjecie taki nalot o 11:30 (ciekawa jestem kto ostatecznie dojedzie) PS kusząca Aga kogoś potrzebuje, ktoś zna namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 08.12.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Pomóżcie! Szukam pilnie jakiegos tartaku, firmy z naszego regionu, która robi kratownice na dach. Zastanawiamy się czy nie zrobic u nas gotowej kratownicy zamiast więźby zbijanej na budowie. Bardzo pilne...ratujcie.... Aga tylko tartak to KRUSZYN KRAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 08.12.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Marczysławo droga - właśnie pod wpływem Gp oraz GW zaczęłam szybko myśleć tych kredytach. Ale to nie takie kolorowe jakby zdawać się mogło. Poza tym muszę najpierw zdobyć pozwolenie na budowę a potem pukać do banków... To jak z tą zbiórką w Murowańcu, oczywiście chętnie się wstawię na rozkaz Stanęło na sobocie godz. 11.00? A miejsce zbiórki? A mogę zapytać na jaki kredyt sie zdecydowałaś PLN czy CHF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts