dori 11.01.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Słuchajcie ! Zaczęliśmy juz 60 strone w naszej grupie a w kwietniu stuknie nam 5 lat!!! Sprawdziłam - pierwszy wpis dokonał Macias właśnie w kwietniu 2002r.! Czas zacząć świętować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA I KRZYŚ 11.01.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 dori Murarz wycenił stan surowy (bez dachu) -same mury na 29 tysięcy (nie wiem czy dużo czy mało )ale liczyłam ,że będzie mniej -dom 140 m2 z garażem w bryle aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA I KRZYŚ 11.01.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 dori Jaki macie duży dom? (u nas zarys 12m*9,8 m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.01.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Mam kilka namiarow na ekipy. Sluze pomoca. lucyperek witaj ponownie! Wiesz, że ja chętnie przyjmę każdy namiar polecony przez Ciebie. Aga....zrobilam juz kilka aktualnych fotek ale zapominam o aparacie. Obiecuje zawiazac supelek... Będę cierpliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.01.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 W tej chwili elektryk u mnie robi instalacje. Jest z polecenia i ma być niedrogi a dobry.Będzie robieł też hydraulikę (znajomy bardzo zadowolony z efektów). Jak skończy to dam namiary Eunika bardzo prosze o te namiary. Będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.01.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Jak ktoś chce mogę dać namiar na naszego murarza. Tylko zaznaczam z góry jest bardzo zapracowany.I na cieślę i dekarza też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 11.01.2007 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witam wzystkichMam pytanko głównie do murowańczaków oraz do budujących się w gminie Białe BłotaCo wybraliście do podłączenia kanalizacji , oczyszczalnię ścieków czy szambaJak szamba to jakiej wielkości ? Jakiej pojemności jeżdżą w tym rejonie szambiarki oraz ile kasują ? Jeżeli wybraliście oczyszczalnię to też napiszcie jakiej pojemności i co zadecydowało że dokonaliście takiego wyboru . Jakie oczyszczalnie polecacie i ile kosztująPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 11.01.2007 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Jak ktoś chce mogę dać namiar na naszego murarza. Tylko zaznaczam z góry jest bardzo zapracowany. I na cieślę i dekarza też. Aga - nie krępuj się - wysyłaj te namiary. Tylko powiedz jak się ceni?? lucyperek - Ciebie też poproszę! pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA I KRZYŚ 12.01.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Ja też poproszę o te namiary na ekipy wszelkiej maści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosiu 12.01.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Czy ktos z Forumowiczow mial jakies kontakty z nastepujacymi biurami projektowymi z Torunia: Inwestprojekt, ul. Kościuszki 41/47 lub Thermoprojekt, ul. Pigwowa 6 Bede wdzieczny za wszelkie uwagi dotyczace rzetelnosci i solidnosci w/w biur... P.S. Podobne zapytanie umiescilem w watku "grupa zaczynająca w 2007 okolice Torunia..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 12.01.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam wszystkichPodaje namiary na mojego fachowca: p. Andrzej 502 935 489. Nie murowal u mnie od poczatku czego bardzo zaluje. Obok mial dwie budowy i wyglada zachecajaco. Wykanczal u mnie wszystko poczawszy od tynkow, gladzi, ocieplenia, paneli, kafelek, skonczywszy na ogrodzeni i bruku. Ekipa jet z okolic Pruszcza wiec ne wiem czy to nie wpynie na cene.Ekipa od dachu (wiezba i dachowka p. KOKOSZA 509353507)Hydraulik (p. Okoniewski 604872697)Pozdrawiam Aga dzwonilam dzs do Ciebie na sluzbowy...ale Cie nie zastalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 12.01.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Dziękuję wszystkim za wypowiedzi co do projektów , no i oczywiście zapraszam innych do komentowania . A gdzie się podziewa Alex (nasz sołtys ) , Marcin z bydzi , Kola , cały klan z okolic betoniarni . Coś przycichliście , może też skomentujecie moje projekty ? Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki wszystkim NO HELLOO Troche zajęty ostatnio byłem-adaptacja, rozmowy i ustalenia z potencjalnymi wykonawcami itp. Co do Twojego projektu ja bym głosował na DELIKATNY-mi osobiście sie bardziej podoba z zewnątrz a wśrodku zawsze można coś pokombinować. POZDRAWIAM wszystkich, zwłaszcza sąsiadów z okolic betoniarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 12.01.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 dori Murarz wycenił stan surowy (bez dachu) -same mury na 29 tysięcy (nie wiem czy dużo czy mało )ale liczyłam ,że będzie mniej -dom 140 m2 z garażem w bryle aga Te 29 tys co dokładnie zawiera? roboty ziemne, wszystkie materiały(stal, druty itp..)? Facet ma swój sprzęt? I jak z materiałami ustaliliście, on wszystko kupuje? Sorry, że tyle na raz ale też prowadze różne rozmowy i chce mieć porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA I KRZYŚ 12.01.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 dori Murarz wycenił stan surowy (bez dachu) -same mury na 29 tysięcy (nie wiem czy dużo czy mało )ale liczyłam ,że będzie mniej -dom 140 m2 z garażem w bryle aga Te 29 tys co dokładnie zawiera? roboty ziemne, wszystkie materiały(stal, druty itp..)? Facet ma swój sprzęt? I jak z materiałami ustaliliście, on wszystko kupuje? Sorry, że tyle na raz ale też prowadze różne rozmowy i chce mieć porównanie. No właśnie- dobrze ,że zadałes te pytania. Jeszcze nie znam na nie też odpowiedzi.Murarz w pośpiechu podrzucił nam wycenę ,która zawiera " -fundamenty ,izolacje i tzw.chudy beton - 7000 zł -ściany nośne,kominy ,schody-11000 tys. -strop -5000 tys. -ściaki kolankowe i szczyty -6000 tysięcy Nie rozmawiałam jeszcze o szczegółach-jesteśmy umówieni na rozmowę w przyszłym tygodniu. Świetnie ,że zadałeś te pytania -bo juz wiem o co go zapytam(nawet o tym nie pomyślałam-a to takie istotne sprawy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 12.01.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam wzystkich Mam pytanko głównie do murowańczaków oraz do budujących się w gminie Białe Błota Co wybraliście do podłączenia kanalizacji , oczyszczalnię ścieków czy szamba Witam ! Wybraliśmy oczyszczalnię ścieków ...nie trzeba tak często wywozić szamba , koszt montażu jest porównywalny ,na naszej działce 1200m się zmieści .... mam tylko nadzieję ,że w praktyce sprawdzi się także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 12.01.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam wzystkich Mam pytanko głównie do murowańczaków oraz do budujących się w gminie Białe Błota Co wybraliście do podłączenia kanalizacji , oczyszczalnię ścieków czy szamba Witam ! Wybraliśmy oczyszczalnię ścieków ...nie trzeba tak często wywozić szamba , koszt montażu jest porównywalny ,na naszej działce 1200m się zmieści .... mam tylko nadzieję ,że w praktyce sprawdzi się także Dzięki za odpowiedź . No u mnie z oczyszczalnią może być problem bo mam małą działeczkę zaledwie 800 metrów.No ale zobaczymy jak to będzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 12.01.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Odnośnie kosztów- dom "Melodia" 168 m2 pow.uzytkowej - cena robocizny za stan surowy otwarty z dachem 37.000.Cena wyjściowa z 09.2006 ,aktualnie dach w trakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 12.01.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 dori Murarz wycenił stan surowy (bez dachu) -same mury na 29 tysięcy (nie wiem czy dużo czy mało )ale liczyłam ,że będzie mniej -dom 140 m2 z garażem w bryle aga Te 29 tys co dokładnie zawiera? roboty ziemne, wszystkie materiały(stal, druty itp..)? Facet ma swój sprzęt? I jak z materiałami ustaliliście, on wszystko kupuje? Sorry, że tyle na raz ale też prowadze różne rozmowy i chce mieć porównanie. No właśnie- dobrze ,że zadałes te pytania. Jeszcze nie znam na nie też odpowiedzi.Murarz w pośpiechu podrzucił nam wycenę ,która zawiera " -fundamenty ,izolacje i tzw.chudy beton - 7000 zł -ściany nośne,kominy ,schody-11000 tys. -strop -5000 tys. -ściaki kolankowe i szczyty -6000 tysięcy Nie rozmawiałam jeszcze o szczegółach-jesteśmy umówieni na rozmowę w przyszłym tygodniu. Świetnie ,że zadałeś te pytania -bo juz wiem o co go zapytam(nawet o tym nie pomyślałam-a to takie istotne sprawy) Te ceny co podajecie to na 99,99 % są ceny robocizny. Chyba że się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 12.01.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Hydraulik (p. Okoniewski 604872697) ten sobie zanotowałam Aga dzwonilam dzs do Ciebie na sluzbowy...ale Cie nie zastalam. szkoda, że mnie nie zastałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Olek 12.01.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 @Aga@ Eunika@doriMy też poprosimy o wszelkiego rodzaju namiary... Zawsze dobrze mieć namiary na kogoś sprawdzonego... Poza tym, jak tylko ktokolwiek będzie miał jakieś namiary, to baaaardzo prosimy o przesłanie... Z góry dzięki i miło widzieć Marcina ponownie na forum:) Pozdrowionka Olek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts