Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witamy Ciebie ciepło Inez2007 i gwarantuję, że skoro już tutaj zajrzałaś to Twoje powolne przymierzanie się do budowy szybko osiągnie zawrotną prędkość :) [/u]

Dzięki za powitanie :p Widzę ,że forum nakręca :D Mam nadzieję ,że jak najszybciej uda mi się zacząć budowę...ale droga jeszcze dłuuuga! Jestem na etapie wyboru projektu, a nie jest to łatwe, ponieważ wejście na działkę mam od strony południowej. Gotowych projektów spełniających moje oczekiwania niestety nie jest za dużo. Pozdrawiam wszystkich!

Inez

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

sąsiad jestem pełna obaw, masz niesamowitego pecha albo szczęście, ale jak chcesz mieszkać tak blisko to dajmy na to jest szansa że np. spadnie nam na głowę samolot, bo Ty go będziesz przyciągał i Ciebie ominie a u nas w ogródku kiedyś będą np. skrzydła :lol: :lol: :lol: :lol:

Też już o tym myślałem, najpierw firma, teraz ten tir Gacuś jakiś pechowy jest :wink:

No z firmą to rzeczywiście pech , no ale z tirem to raczej fuks , przecież mnie nie trafił więc myślę że miałem szczęście.

Więc bez obaw drodzy sąsiedzi , skrzydłami od samolotu nie oberwiecie . :) :p

gdzie jest Olek i Asia??????

Już jesteśmy Aga...

Ten tydzień jest dla nas wyjątkowo zapracowany... Ciągle jakieś spotkania, delegacje i jeszcze musimy pisać pracę na naszą podyplomówkę... Nie było nawet chwili, żeby zajrzeć na forum...

A tu takie wieści...

Gacuś "cudownie" uniknął bycia zmiecionym z powierzchni ziemi...

Gmina :evil: robi problemy z oczyszczalnią... Co za ludzie... trzeba by na to jakieś przepisy prawne znaleźć, bo idąc z argumentami, że inni mają to ja też chcę, nie ma co...

Jedyne co przemawia do tych "łbów" to chyba prawo - konkretny przepis, numer artykułu i cytat... No i chyba kasa do łapki...

Wracając do Twojego pomysłu Aguś...

Dobry - nawet bardzo dobry... Z tymże my najprawdopodobniej (na 98% na dzień dzisiejszy) poczekamy z budową jeszcze jakiś czas (parę lat). Troszkę się nam plany zmieniły na najbliższych kilka lat, więc tutaj nie będziemy w stanie Was wspomóc...

Tak na marginesie, to witamy również nowych Muro.... :D

Dajcie znać jak się rozwinie sprawa z tą oczyszczalnią ekologiczną... Jeżeli do czasu, jak się będziemy budować nie będzie kanalizy (a zapewne nie będzie), to też chcielibyśmy zainstalować ekologiczną...

Pozdrowionka

Olek

Witam po długiej nieobecności! Troszkę sobie poczytałam co tam u was wszystkich słychać. Witam wszystkich nowych!

GACUŚ

Budowaliśmy co prawda w innej gminie, ale plan zagospodarowania mowil, że tylko szambo jest mozliwe. Mimo to zgłosilismy budowe oczyszczalni w starostwie (dodam, że chodzi o oczyszczalnie biologiczną) i po niecałym miesiącu dostaliśmy akceptacje ze starostwa. Pominelismy gmine w papierologii i oczyszczalnia juz działa.

OLEK

no szkoda,że sąsiada nie będe szybko miała. :cry: No cóż -będziemy samotnie na Puchacza się zmagać - ale damy radę

Pozdrawiam

aga

Aga - nie płacz... :wink:

Jeszcze zobaczysz jak się cała grupa będzie zbierać jakie będą imprezki...

A kto wie... może niedługo znowu się coś nam zmieni i zaczniemy się szybciej budować...

Pozdr

Olek

Dajcie znać jak się rozwinie sprawa z tą oczyszczalnią ekologiczną... Jeżeli do czasu, jak się będziemy budować nie będzie kanalizy (a zapewne nie będzie), to też chcielibyśmy zainstalować ekologiczną...

Pozdrowionka

Olek

a tak w sprawie oczyszczalni to cywilizowane gminy je refundują (z Unii kasa na środowisko), a nasza wójtowa to tak troszkę się zdziwiła że mieszkańcy są tak uświadomieni i dopiero wspomniała że może się nad tym radni zastanowią, ale opcja jaką mają szansę przemyśleć to spłata odsetek od kredytu (tak jak za gaz), a inne gminy podobnież nawet do 80% kosztów potrafią zwrócić (nawet jakby dali 50% było by OK), u nas chyba jakaś ciapa jest od Funduszy z Uniii :evil: :evil:

Aga - nie płacz... :wink:

Jeszcze zobaczysz jak się cała grupa będzie zbierać jakie będą imprezki...

A kto wie... może niedługo znowu się coś nam zmieni i zaczniemy się szybciej budować...

Pozdr

Olek

Browar zamknęli a przy takiej ilości sąsiadów to inaczej się nie da, chociaż ja to bardziej za winiarnią bym obstawiała :p :P :p, a z grillem to każdy swoim chyba będzie dreptał :lol: :lol: :lol:

:D Ja TEŻ BARDZIEJ WINIARA JESTEM

Co do piwka to mój osobisty małżonek do jendego nie siada,więć jak tylko sąsiedzi okarzą się godnymi kompanami to faktycznie może być intensywna zaprawa.

ohh...jak ja bym chciała juz tak przy piwku w ogródku usiąść i nie myślec juz o budowie.

Co do relacji towarzyskich w Murowańcu to wpisujemy się na każdą imprezkę polową :D

aga

Czy może się ktoś orientuje czy są jeszcze w Murowańcu działki na sprzedaż ? Jeśli tak to gdzie i w jakiej cenie? Ja swoją działkę kupowałam w 2000 roku więc nie jestem na bieżąco :roll:

Pozdrawiam

Działki jeszcze są , na pewno do sprzedaży ma Spółka Murowaniec bo ogłasza się w Exspresie . W jakiej cenie obecnie sprzedają to nie wiem , ostatnia cena jaka padła na forum to było ok 80zł/m2 brutto . Jeszcze działeczki sprzedawała Fordońska Spółdzielnia Mieszkaniowa coś ok 60zł/m2 ale obecnie nie widzę już ogłoszenia na ich stronie internetowej , możliwe że już wszystkie sprzedali.

Pozdrawiam

siedzę do 18-tej :x kolega się rozchorował i muszę tyu ślęczeć za niego .

No ja dzisiaj skończyłem wcześniej jak zwykle , właśnie siedzę w domu ,niestety sam bo żonka wybyła do teściówki a ja właśnie zrobiłem sobie małą kawkę i zjem sobie pyszne ciasteczko (eklerka).mniam , mniam , :p :lol: :D