alex_ 19.01.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Alex dostałem mapkę, zaraz dokonam paru zmian ... zaznaczę też oczywiście sołtysa (starego i nowego) a jak na razie to mamy mało burokow, bo na forum to chyba wszystkich więcej, a później trzeba będzie poszperać za mailami do wszystkich żeby to rozpuścić w obieg, prawda Gacuś :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 19.01.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Odnośnie samego drewna.Polecam firmę Optymex z Wudzyna.Drewno świeże jak wszędzie ale zrobione zgodnie z zasadami.Zamawiałem miesiąc wcześniej ale to było w listopadzie jak teraz nie wiem.14 m3 drewna 16.000. Ok popytamy i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 19.01.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 jeżeli chodzi o okna -to ktoś miał doświdczenia z firmą OKNO-PLUS?[/b] małe zaległości na forum, kilka postów wzwyż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 19.01.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Alex dostałem mapkę, zaraz dokonam paru zmian ... zaznaczę też oczywiście sołtysa (starego i nowego) a jak na razie to mamy mało burokow, bo na forum to chyba wszystkich więcej, a później trzeba będzie poszperać za mailami do wszystkich żeby to rozpuścić w obieg, prawda Gacuś :P odbierz maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 19.01.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Alex dostałem mapkę, zaraz dokonam paru zmian ... zaznaczę też oczywiście sołtysa (starego i nowego) a jak na razie to mamy mało burokow, bo na forum to chyba wszystkich więcej, a później trzeba będzie poszperać za mailami do wszystkich żeby to rozpuścić w obieg, prawda Gacuś :P odbierz maila ależ oczywiście sąsiedzie drogi :P (kompik albo onet ma zamuła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 19.01.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 ... mi tez zależało na dotrzymaniu terminu ... musiałem zgrać trzy ekipy 1. Montaz okien (M&S Oknoplus) 2. Montaż bramy garazowej (Hoermann firma z Kijowskiej nie pamietam nazwy) 3. Montaż drzwi wejściowych (firma przy MediaMarkt) zwalili się wszyscy na Huraaaaai tak zamknąłem dom w jednym dniu ... (a był 13-ty) pech chciał że .... nikt nie nawalił Firma z Kijowskiej "UNI-DOOR."-bramy garazowe KORBUD (przy Media Markt)-drzwi wewnetrzne(DRE) i zewnetrzne Co do schodow to moje tez byly "ciulowe" Ale ekipa od kafelek dala rade STROP terriva polecam z Czamaninka.... Nie tylko drewno ale wszystkie materialy budowlane trzeba zamawiac z duzym wyprzedzeniem....Pozdrawiam P.S Jaka podbitka jest lepsza waszym zdaniem, panele czy drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.01.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Strat wielkich nie było, jestem drugi tydzień na zwolnieniu, bo mam problem z głową i z kręgosłupem, ale chodziłam do pracy, bo...musiałam..teraz chcę trochę odpocząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 19.01.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Mam wiadomość dla wszystkich zainteresowanych ekologiczną oczyszczalnią ścieków.Właśnie dzwoniła do mnie architekt że mam do odbioru pozwolenie na budowę, a jeżeli chodzi o oczyszczalnie biologiczną to dałem do zrobienia projekt takowej (250zł) dostarczyłem go architekt, ona ujeła go w adaptacji projekty, całość złożyła na Z.Augusta i nie musiałem pisać żadnego pisma do gminy.Pozdrawiam Gromal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 19.01.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Mam wiadomość dla wszystkich zainteresowanych ekologiczną oczyszczalnią ścieków. Właśnie dzwoniła do mnie architekt że mam do odbioru pozwolenie na budowę, a jeżeli chodzi o oczyszczalnie biologiczną to dałem do zrobienia projekt takowej (250zł) dostarczyłem go architekt, ona ujeła go w adaptacji projekty, całość złożyła na Z.Augusta i nie musiałem pisać żadnego pisma do gminy. Pozdrawiam Gromal No to chyba bardzo dobra wiadomość dla wielu burakomurowańczaków. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 19.01.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Czy orientujecie się może jak jest z tą linią zabudowy (przewidywaną w planie zagospodarowania przestrzennego w Murowańcu) , no i czy dla całego osiedla jest tak samo? jaka musi być odległość przed domem? Wiem ,że po bokach 4m z oknem lub 3 m od ściany bez okna , ale nie wiem jakie są wymogi jeśli chodzi o przód ? Wybaczcie może głupie pytanie, ale ja dopiero raczkuję w temacie budowy... Linia zabudowy w Murowańcu to 6 metrów i raczej obowiązuje na całym terenie .(ale tego nie jestem pewien na 100%) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 19.01.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 no i co z tą więźbą -pomożecie??? Gdzie zamawiać ,z jakim wtyprzedzeniem itp, proszę... Dołączam się do pytania , z chęcią przyjmę też wiadomości na ten temat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 19.01.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Właśnie dzwoniła do mnie architekt że mam do odbioru pozwolenie na budowę..... No to wielkie gratulacje , chyba trzeba opić to pozwolenie żeby szybko się uprawomocniło . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 19.01.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Właśnie dzwoniła do mnie architekt że mam do odbioru pozwolenie na budowę..... No to wielkie gratulacje , chyba trzeba opić to pozwolenie żeby szybko się uprawomocniło . Pozdrawiam Właśnie opijam tylko że herbatką bo do 19 musze siedzieć w pracy, ale wieczorkiem czemu nie Dla mnie ta wiadomość to miłe zaskoczenie, straszyli mnie na forum że pani Krauze poszła na urlop do końca stycznia i nic się nie załatwić a tu taka niespodzianka, a na dotatek miła Pani architekt sama mi odebrała pozwolenie . Mam nadzieje że wszystko gra i nie ciesze się za wcześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 19.01.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 jeżeli chodzi o okna -to ktoś miał doświdczenia z firmą OKNO-PLUS?[/b] małe zaległości na forum, kilka postów wzwyż No właśnie Kilka postów i kilka stron wcześniej też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 19.01.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 ... mi tez zależało na dotrzymaniu terminu ... musiałem zgrać trzy ekipy 1. Montaz okien (M&S Oknoplus) 2. Montaż bramy garazowej (Hoermann firma z Kijowskiej nie pamietam nazwy) 3. Montaż drzwi wejściowych (firma przy MediaMarkt) zwalili się wszyscy na Huraaaaai tak zamknąłem dom w jednym dniu ... (a był 13-ty) pech chciał że .... nikt nie nawalił Firma z Kijowskiej "UNI-DOOR."-bramy garazowe KORBUD (przy Media Markt)-drzwi wewnetrzne(DRE) i zewnetrzne Co do schodow to moje tez byly "ciulowe" Ale ekipa od kafelek dala rade STROP terriva polecam z Czamaninka.... Nie tylko drewno ale wszystkie materialy budowlane trzeba zamawiac z duzym wyprzedzeniem....Pozdrawiam P.S Jaka podbitka jest lepsza waszym zdaniem, panele czy drewno? Firma UNI-DOOR znajduje się już gdzie indziej tzn. na ul. Wąbrzeskiej. Ja tam zamówiłam bramę HORMANN.. Polecam! lucyperek nie podpowiem z podbitką. Ale u nas chyba będzie drewniana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 19.01.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Dzięki Gacuś za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 19.01.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Aguś - zono Facia jak tam tynkarze?? dzwoniłaś?? ... aha ktos jakiś czas temu pytal o elektryka też polecam Artura z ŁOCHOWIC (szybko tanio solidnie i bez problemów) ... no i z papierologią do odbioru domu Artura też znam. Rozmawialiśmy z nim. Szczerze to ma bardzo dużo pracy. Czekamy na wycenę: elektryki kominka z PW i hydrauliki. Aga Faciowa zapraszamy na rekonesans tego PW, od jutra powinno być sprzątnięte (kolęda ) alex_ podjedziemy na 100 % tylko nie w najbliższych dniach. Synek ma ospę i nie mogę z nim wychodzić z chaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 19.01.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Czy orientujecie się może jak jest z tą linią zabudowy (przewidywaną w planie zagospodarowania przestrzennego w Murowańcu) , no i czy dla całego osiedla jest tak samo? jaka musi być odległość przed domem? Wiem ,że po bokach 4m z oknem lub 3 m od ściany bez okna , ale nie wiem jakie są wymogi jeśli chodzi o przód ? Wybaczcie może głupie pytanie, ale ja dopiero raczkuję w temacie budowy... Linia zabudowy w Murowańcu to 6 metrów i raczej obowiązuje na całym terenie .(ale tego nie jestem pewien na 100%) Pozdrawiam Ja od Łochowskiej mam 14m!!!! Od drugiej strony też 6m. Dokładnie jest to określone w wypisie i wyrysie a miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 19.01.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Ja od Łochowskiej mam 14m!!!! Od drugiej strony też 6m. Dokładnie jest to określone w wypisie i wyrysie a miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego. Dori ile metrów ma Twoja działka? Łochowska jest główną ulicą, więc może dlatego 14m? mam nadzieję ,że na ul.Opalowej są inne wytyczne , bo zepsułoby mi to okrutnie moje plany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 19.01.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 INEZ2007 a masz wypis z planu zagospodarowania przestrzennego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts