Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Alex dostałem mapkę, zaraz dokonam paru zmian :D

... zaznaczę też oczywiście sołtysa (starego i nowego) :lol:

a jak na razie to mamy mało burokow, bo na forum to chyba wszystkich więcej, a później trzeba będzie poszperać za mailami do wszystkich żeby to rozpuścić w obieg, prawda Gacuś :p :P

odbierz maila

Alex dostałem mapkę, zaraz dokonam paru zmian :D

... zaznaczę też oczywiście sołtysa (starego i nowego) :lol:

a jak na razie to mamy mało burokow, bo na forum to chyba wszystkich więcej, a później trzeba będzie poszperać za mailami do wszystkich żeby to rozpuścić w obieg, prawda Gacuś :p :P

odbierz maila

ależ oczywiście sąsiedzie drogi :p :P :p

(kompik albo onet ma zamuła)

... mi tez zależało na dotrzymaniu terminu ... musiałem zgrać trzy ekipy

1. Montaz okien (M&S Oknoplus)

2. Montaż bramy garazowej (Hoermann firma z Kijowskiej nie pamietam nazwy)

3. Montaż drzwi wejściowych (firma przy MediaMarkt)

zwalili się wszyscy na Huraaaaai tak zamknąłem dom w jednym dniu ... (a był 13-ty)

pech chciał że .... nikt nie nawalił :D

Firma z Kijowskiej "UNI-DOOR."-bramy garazowe

KORBUD (przy Media Markt)-drzwi wewnetrzne(DRE) i zewnetrzne

Co do schodow to moje tez byly "ciulowe" :( Ale ekipa od kafelek dala rade :)

STROP terriva polecam z Czamaninka....

Nie tylko drewno ale wszystkie materialy budowlane trzeba zamawiac z duzym wyprzedzeniem....Pozdrawiam

P.S Jaka podbitka jest lepsza waszym zdaniem, panele czy drewno?

Mam wiadomość dla wszystkich zainteresowanych ekologiczną oczyszczalnią ścieków.

Właśnie dzwoniła do mnie architekt że mam do odbioru pozwolenie na budowę, a jeżeli chodzi o oczyszczalnie biologiczną to dałem do zrobienia projekt takowej (250zł) dostarczyłem go architekt, ona ujeła go w adaptacji projekty, całość złożyła na Z.Augusta i nie musiałem pisać żadnego pisma do gminy.

Pozdrawiam Gromal

Mam wiadomość dla wszystkich zainteresowanych ekologiczną oczyszczalnią ścieków.

Właśnie dzwoniła do mnie architekt że mam do odbioru pozwolenie na budowę, a jeżeli chodzi o oczyszczalnie biologiczną to dałem do zrobienia projekt takowej (250zł) dostarczyłem go architekt, ona ujeła go w adaptacji projekty, całość złożyła na Z.Augusta i nie musiałem pisać żadnego pisma do gminy.

Pozdrawiam Gromal

No to chyba bardzo dobra wiadomość dla wielu burakomurowańczaków.

Pozdrawiam

Czy orientujecie się może jak jest z tą linią zabudowy (przewidywaną w planie zagospodarowania przestrzennego w Murowańcu) , no i czy dla całego osiedla jest tak samo? jaka musi być odległość przed domem? Wiem ,że po bokach 4m z oknem lub 3 m od ściany bez okna , ale nie wiem jakie są wymogi jeśli chodzi o przód ?

Wybaczcie może głupie pytanie, ale ja dopiero raczkuję w temacie budowy... :oops:

Linia zabudowy w Murowańcu to 6 metrów i raczej obowiązuje na całym terenie .(ale tego nie jestem pewien na 100%)

Pozdrawiam

Właśnie dzwoniła do mnie architekt że mam do odbioru pozwolenie na budowę.....

No to wielkie gratulacje , chyba trzeba opić to pozwolenie żeby szybko się uprawomocniło .

Pozdrawiam

Właśnie opijam tylko że herbatką bo do 19 musze siedzieć w pracy, ale wieczorkiem czemu nie :lol:

Dla mnie ta wiadomość to miłe zaskoczenie, straszyli mnie na forum że pani Krauze poszła na urlop do końca stycznia i nic się nie załatwić a tu taka niespodzianka, a na dotatek miła Pani architekt sama mi odebrała pozwolenie :D .

Mam nadzieje że wszystko gra i nie ciesze się za wcześnie

... mi tez zależało na dotrzymaniu terminu ... musiałem zgrać trzy ekipy

1. Montaz okien (M&S Oknoplus)

2. Montaż bramy garazowej (Hoermann firma z Kijowskiej nie pamietam nazwy)

3. Montaż drzwi wejściowych (firma przy MediaMarkt)

zwalili się wszyscy na Huraaaaai tak zamknąłem dom w jednym dniu ... (a był 13-ty)

pech chciał że .... nikt nie nawalił :D

Firma z Kijowskiej "UNI-DOOR."-bramy garazowe

KORBUD (przy Media Markt)-drzwi wewnetrzne(DRE) i zewnetrzne

Co do schodow to moje tez byly "ciulowe" :( Ale ekipa od kafelek dala rade :)

STROP terriva polecam z Czamaninka....

Nie tylko drewno ale wszystkie materialy budowlane trzeba zamawiac z duzym wyprzedzeniem....Pozdrawiam

P.S Jaka podbitka jest lepsza waszym zdaniem, panele czy drewno?

Firma UNI-DOOR znajduje się już gdzie indziej tzn. na ul. Wąbrzeskiej. Ja tam zamówiłam bramę HORMANN.. Polecam!

lucyperek nie podpowiem z podbitką. Ale u nas chyba będzie drewniana.

Aguś - zono Facia jak tam tynkarze??

dzwoniłaś?? :)

... aha ktos jakiś czas temu pytal o elektryka

też polecam Artura z ŁOCHOWIC (szybko tanio solidnie i bez problemów)

... no i z papierologią do odbioru domu

Artura też znam. Rozmawialiśmy z nim. Szczerze to ma bardzo dużo pracy. Czekamy na wycenę: elektryki kominka z PW i hydrauliki.

Aga Faciowa zapraszamy na rekonesans tego PW, od jutra powinno być sprzątnięte (kolęda :D)

alex_ podjedziemy na 100 % tylko nie w najbliższych dniach. Synek ma ospę i nie mogę z nim wychodzić z chaty :evil: :evil: :evil:

Czy orientujecie się może jak jest z tą linią zabudowy (przewidywaną w planie zagospodarowania przestrzennego w Murowańcu) , no i czy dla całego osiedla jest tak samo? jaka musi być odległość przed domem? Wiem ,że po bokach 4m z oknem lub 3 m od ściany bez okna , ale nie wiem jakie są wymogi jeśli chodzi o przód ?

Wybaczcie może głupie pytanie, ale ja dopiero raczkuję w temacie budowy... :oops:

Linia zabudowy w Murowańcu to 6 metrów i raczej obowiązuje na całym terenie .(ale tego nie jestem pewien na 100%)

Pozdrawiam

Ja od Łochowskiej mam 14m!!!! Od drugiej strony też 6m. Dokładnie jest to określone w wypisie i wyrysie a miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego.

Ja od Łochowskiej mam 14m!!!! Od drugiej strony też 6m. Dokładnie jest to określone w wypisie i wyrysie a miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego.

Dori ile metrów ma Twoja działka? Łochowska jest główną ulicą, więc może dlatego 14m? mam nadzieję ,że na ul.Opalowej są inne wytyczne , bo zepsułoby mi to okrutnie moje plany... :evil: