INEZ2007 19.01.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 INEZ2007 a masz wypis z planu zagospodarowania przestrzennego Jadę złożyć wniosek w środę o wypis i wyrys z planu, podobno czeka się tydzień, i kosztuje 70zł , ale myślałam ,że na całym osiedle jest tak samo.Widocznie jest różnie. Te 14m troche mnie przeraziło tym bardziej ,że moja działka jest w kształcie prostokąta i ma głębokość 28m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 19.01.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Dori ile metrów ma Twoja działka? Łochowska jest główną ulicą, więc może dlatego 14m? mam nadzieję ,że na ul.Opalowej są inne wytyczne , bo zepsułoby mi to okrutnie moje plany... Spokojnie, zmieszczę się Mam tylko dylemat - jakoś zachciało mi się przeszukać jeszcze raz projekty bo a nuż może znajdę coś lepszego, z podwójnym garażem ale najlepiej parterówkę... Miał być parterowy z poddaszem użytkowym, potem przez chwilę dwurodzinny (z rodzicami męża). No i od tego główkowania, to już mam total mętlik w głowie... A czas płynie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 19.01.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Jadę złożyć wniosek w środę o wypis i wyrys z planu, podobno czeka się tydzień, i kosztuje 70zł , ale myślałam ,że na całym osiedle jest tak samo.Widocznie jest różnie. Te 14m troche mnie przeraziło tym bardziej ,że moja działka jest w kształcie prostokąta i ma głębokość 28m Czeka się rzeczywiście tydzień a kosztuje 28 zł!!! Plus 5zł znaczki - ale ich nie ma juz od tego roku, więc może będzie trochę drożej sam wniosek. No chyba, że od grudnia się coś zmieniło...? Poza tym Wy nie macie działki w centrum - mam na myśli główną ulicę Łochowską - więc nie obawiaj się. Zanim dostaniesz wypis - możesz w gminie zapytać, zajrzeć do mapek - powiedzą Ci wszystko. Są w porządku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 19.01.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Wiem coś o tym. Wybór projektu nie jest prosty ja też od jakiegoś czasu szukam i ciągle zmieniam koncepcje. Mam wejście od strony południowej ,więc projektów nie jest za dużo, chciałabym dom parterowy z tarasem od strony południowo - zachodniej i podwójnym garażem. Zawsze coś w tych gotowych projektach nie gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 19.01.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Czeka się rzeczywiście tydzień a kosztuje 28 zł!!! Plus 5zł znaczki - ale ich nie ma juz od tego roku, więc może będzie trochę drożej sam wniosek. No chyba, że od grudnia się coś zmieniło...? Poza tym Wy nie macie działki w centrum - mam na myśli główną ulicę Łochowską - więc nie obawiaj się. Zanim dostaniesz wypis - możesz w gminie zapytać, zajrzeć do mapek - powiedzą Ci wszystko. Są w porządku:) Dzwoniłam wczoraj do gminy zasięgnąć informacji i podobno teraz wypis kosztuje 70zł , wszystko drożeje Będę musiała się przejechać i podpytać jak mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 19.01.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Inez2007 mam podobne zapotrzebowanie - wjazd od strony południowej, taras od zachodniej. Jak coś Ci się rzuci Ciekawego - daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 19.01.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Inez2007 mam podobne zapotrzebowanie - wjazd od strony południowej, taras od zachodniej. Jak coś Ci się rzuci Ciekawego - daj znać nie ma sprawy -prześlę Ci linki ,ja szukam takiego domku ok 150-170m jak też coś fajnego znajdziesz to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 19.01.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 INEZ2007 a masz wypis z planu zagospodarowania przestrzennego Jadę złożyć wniosek w środę o wypis i wyrys z planu, podobno czeka się tydzień, i kosztuje 70zł , ale myślałam ,że na całym osiedle jest tak samo.Widocznie jest różnie. Te 14m troche mnie przeraziło tym bardziej ,że moja działka jest w kształcie prostokąta i ma głębokość 28m Patrzałem na moich mapach ale niestety nie ma na nich twojej ulicy . ale sądząc po szerokości ulic to twoja działka powinna mieć linię zabudowy 6m . Ulica Łochowska jest drogą wojewódzką (Łochowo-Lipniki) i dla tego może ma większą linię zabudowy.Popatrz po sąsiednich budynkach. Pozdrawiam i życzę miłego i szybkiego szukania projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 19.01.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Muszę jechać po ten wypis, bo jest to raczej istotne przy wyborze projektu Dzięki za pomoc.Idę spać. Pozdrawiam Inez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ablonski 19.01.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 a moze jeszcze ktos mi powie gdzie szukac parkietow?bo pomysl z panelami chyba jednak nie bedize do konca zrealizowany...dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 19.01.2007 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Właśnie dzwoniła do mnie architekt że mam do odbioru pozwolenie na budowę.... GROMAL powiedz proszę ile dokładnie dni czekałeś na pozwolenie od momentu złożenia wszystkich papierów . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harpo 20.01.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Właśnie dzwoniła do mnie architekt że mam do odbioru pozwolenie na budowę.... GROMAL powiedz proszę ile dokładnie dni czekałeś na pozwolenie od momentu złożenia wszystkich papierów . Pozdrawiam Ja nie Gromal ale dodam od siebie, że zgłaszaliśmy budowę oczyszczalni w starostwie (samodzielnie) i trwało to 3 tygodnie (mają miesiąc). Starostwo nie wydaje nawet pozwolenia. Dostałam tylko pismo, że Starostwo przyjęło zgłoszenie i nie wnosi sprzeciwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eunika 20.01.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 czy mógłbyś dać namiar na stolarza od schodów .Ja też man schody betonowe i chciałabym dać stopnie drewniane. Może moje są bardziej proste i majster nie będzie płakał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eunika 20.01.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 To było pytanie do RobertaEs. jakoś zniknęło imię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 20.01.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 a moze jeszcze ktos mi powie gdzie szukac parkietow?bo pomysl z panelami chyba jednak nie bedize do konca zrealizowany... dzieki My zleciliśmy założenie parkietu w firmie LimexPlus na Kcyńskiej. Moim zdanem zrobili super. Niektórzy z tego forum mogą to zresztą potwierdzić Powołaj się na Anię z Murowańca - to ona z nimi rozmawiała (bodajże z Panem Michałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ablonski 20.01.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 My zleciliśmy założenie parkietu w firmie LimexPlus na Kcyńskiej. Moim zdanem zrobili super. Niektórzy z tego forum mogą to zresztą potwierdzić Powołaj się na Anię z Murowańca - to ona z nimi rozmawiała (bodajże z Panem Michałem) ale to tylko zalezenie czy u nich rowniez je zakupiliscie? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 20.01.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 a moze jeszcze ktos mi powie gdzie szukac parkietow?bo pomysl z panelami chyba jednak nie bedize do konca zrealizowany... dzieki My zleciliśmy założenie parkietu w firmie LimexPlus na Kcyńskiej. Moim zdanem zrobili super. Niektórzy z tego forum mogą to zresztą potwierdzić Powołaj się na Anię z Murowańca - to ona z nimi rozmawiała (bodajże z Panem Michałem) Zgadza się, potwierdzam, parkiet aż lśni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 20.01.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 czy mógłbyś dać namiar na stolarza od schodów .Ja też man schody betonowe i chciałabym dać stopnie drewniane. Może moje są bardziej proste i majster nie będzie płakał wysyłam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 20.01.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 My zleciliśmy założenie parkietu w firmie LimexPlus na Kcyńskiej. Moim zdanem zrobili super. Niektórzy z tego forum mogą to zresztą potwierdzić Powołaj się na Anię z Murowańca - to ona z nimi rozmawiała (bodajże z Panem Michałem) ale to tylko zalezenie czy u nich rowniez je zakupiliscie? dzieki zleciliśmy założenie parkieru (materiał + założenie + cyklinowanie i lakierowanie) poniżej efekt http://www.gramex.com.pl/foto/DSC02334.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 20.01.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Właśnie dzwoniła do mnie architekt że mam do odbioru pozwolenie na budowę.... GROMAL powiedz proszę ile dokładnie dni czekałeś na pozwolenie od momentu złożenia wszystkich papierów . Pozdrawiam Ja nie Gromal ale dodam od siebie, że zgłaszaliśmy budowę oczyszczalni w starostwie (samodzielnie) i trwało to 3 tygodnie (mają miesiąc). Starostwo nie wydaje nawet pozwolenia. Dostałam tylko pismo, że Starostwo przyjęło zgłoszenie i nie wnosi sprzeciwu. Witam wszystkich Harpo , Gacusiowi chodziło raczej ile czekałem na pozwolenie na budowe i czekalem rowny miesiąc bo składałem 16 grudnia, a były przecież swięta, sylwek więc myślą że to dobry wynik, a jeżeli chodzi o pozwolenie na oczyszczalnie to wogóle nie składałem w starostwie ze chcę budować oczyszczalnie. Pozdrawiam Gromal, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts