Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a jeżeli chodzi o pozwolenie na oczyszczalnie to wogóle nie składałem w starostwie ze chcę budować oczyszczalnie.

Pozdrawiam Gromal,

a czy oczyszczalnia nie wymaga zgłoszenia w starostwie powiatowym? to że masz ją ujętą w warunkach zabudowy nic nie zmienia i chyba powinno się ją zgłosić.

a jeżeli chodzi o pozwolenie na oczyszczalnie to wogóle nie składałem w starostwie ze chcę budować oczyszczalnie.

Pozdrawiam Gromal,

a czy oczyszczalnia nie wymaga zgłoszenia w starostwie powiatowym? to że masz ją ujętą w warunkach zabudowy nic nie zmienia i chyba powinno się ją zgłosić.

Tutaj chyba nastąpiło małe niedomówienie , użyto nie właściwych słów .

Tutaj chodzi o to że Gromal oczyszczalni nie zgłaszał do Urzędu Gminy BB , dołączył projekt do wniosku o pozwolenie na budowę ,które składał do Starostwa Powiatowego , już wcześniej pisał o tym :

Ja nic o zabranianiu budowy oczyszczalni ekologicznej nie słyszałem, projekt mój złożyłem do urzędu czekam właśnie na pozwolenie i mam w nim projekt oczyszczalni.

Pozdrawiam

Może i trzeba zgłaszać tego nie wiem, ale problem na forum był z tym że pisano do starostwa o zgode na budowe oczyszczalni i była ona odmowna, a ja nic takiego nie robiłem, projekt szamba dołączyłem do projektu domu i dostałem pozwolenie na budowę a jeżeli mam już pozwolenie to po co mam pisać jeszcze o zgode, pozwolenie jest pozwoleniem, co prawda dopiero za 2 tygodnie się uprawomocni ale bądzmy dobrej myśli

Witaj

Pozwolę sonbie zabrać głos bo też jestem z "rejonu". Jesli masz wejście od strony południowej to może zainteresuje Cię projekt który ja wybrałem

Oczywiście sa możliwe warianty odbić lustrzanych.

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=89564 - ząlożyłem ten wątek z myslą że ktoś go jeszcze buduje ;-) Na razie trzy osoby sie odezwały

Pozdrawiam

Inez2007 mam podobne zapotrzebowanie - wjazd od strony południowej, taras od zachodniej. Jak coś Ci się rzuci Ciekawego - daj znać:)
To jest nas więcej, bo też szukam projektu na takich samych warunkach - wjazd od południa. Na stronach biura Archon jest osobny dział projektów na takie usytuowanie działki. Ale od tego przeglądania, analizowania i wizualizowania to oczopląsu dostaję.

Jako "południowiec" to zastanawiam się nad lustrzanym odbiciem tego projektu:

http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m43ec5c0c51a0b

ale z przeprojektowaniem góry na 4 pokoje i tak aby łazienka była od południa, żeby słońce dodatkowo ją dogrzewało. No i garaż dwustanowiskowy, ale wówczas metraż zaczyna przerażać... a zacząłem szukać projektu z założeniem nie przekroczyć 160m2

Cześć

Mam sprawę. Może ktoś z Was kupił na etapie fundamentów pompę do brudnej wody na 220 i teraz nie jest mu potrzebna a nadal działa. Potrzebuję wypompować wode z działki bo straszy syf mi się zrobił a niechcę kupować nowej. Wiem wiem w Castoramie kosztuje 60 zł. ale może kogoś uwolnię od "grata" który mi sie przyda na powiedzmy jedno dwa pompowania.

Witam budujących , niestety rzadko zaglądam na forum....no chyba że mam problem. Poszukuje kogos od stawu, sprawdzonego i z doświadczeniem i ze sprzętem. A może ktoś z naszych forumowiczów podzieli się doświadczeniami w tym temacie

Aga Faciowa - kiedyś pisałaś o elektryku . Ja nadal poszukuję ekipy elektryków. Może ktoś ma namiary. Praca gdzieś na marzec

Aguś - zono Facia jak tam tynkarze??

dzwoniłaś?? :)

Aga Faciowa zapraszamy na rekonesans tego PW, od jutra powinno być sprzątnięte (kolęda :D)

alex_ podjedziemy na 100 % tylko nie w najbliższych dniach. Synek ma ospę i nie mogę z nim wychodzić z chaty :evil: :evil: :evil:

Aga jak co to chyba poczekamy troszkę dłużej na tę wizytę aż się mały wychoruje

Pozdr